Libnet.ro
UNICEF

10:30

Razboiul apei in Irak: militantii Statului Islamic se folosesc de accesul la apa ca de o arma

Adevărul Adevărul,
Razboiul apei in Irak: militantii Statului Islamic se folosesc de accesul la apa ca de o arma

Teroristii Statului Islamic SI), care au ravasit nordul Irakului, se folosesc din ce in ce mai mult de apa ca de o arma, taind aprovizionarea catre satele care le resping conducerea si facand presiuni pentru a-si extinde controlul asupra infrastructurii tarii. continuă pe Adevărul

Militantii Statului Islamic detin controlul a peste o treime din orasul sirian Kobane

Peste o treime din orasul de frontiera sirian Kobane se afla sub controlul grupului Stat Islamic, a anuntat, joi, ObservatorulSirian pentru Drepturile Omului OSDO). Militantii acestei grupari au reusit sa.

Munitia folosita de teroristii Statului Islamic este fabricata in ROMANIA. Cum au pus mana teroristii pe armament

O parte din munitia folosita de teroristii Statului Islamic este fabricata in Romania. Anuntul a fost facut de Institutul de analize Conflict Armament Research. Dupa ce au analizat un esantion de peste 17.

Lupta contra gruparii Statului Islamic: SUA au mobilizat elicoptere in Irak

Armata americana a utilizat pentru prima data elicoptere in lupta impotriva jihadistilor din gruparea Statul Islamic SI) in Irak, au anuntat luni oficiali americani, fapt ce marcheaza o escaladare in gestionarea conflictului din regiune si ii expune.

Jimmy Carter, fost presedinte al SUA: Obama a asteptat PREA MULT inainte de a interveni impotriva Statului Islamic

Jimmy Carter: in primul rand, cred ca am asteptat prea mult. Am lasat grupul terorist Stat Islamic sa acumuleze fonduri, capacitati militare si putere pe teritoriul Siriei. Ulterior, grupul terorist s-a mutat in Irak, comunitatiile sunnite irakiene nu au opus rezidenta, iar aproximativ o treime din teritoriul irakian a fost abandonat.

Slabiciunile planului Obama impotriva Statului Islamic se accentueaza

Exista doua greseli evidente in planul administratiei Obama de a degrada si distruge Statul Islamic in Irak si Siria SI): parteneri slabi pe teren, mai ales in Siria, si regimul sirian al lui Bashar al-Assad. Amandoua devin din ce in ce mai problematice.

De ce Turcia este atat de sovaielnica in implicarea armata impotriva Statului Islamic

Turcia nu a fost dornica sa intervina in lupta din orasul sirian de la granita, Kobani. Printre aliati s-a instalat frustrarea si astfel s-a dezvaluit un profund dezacord dintre aliati despre cum sa combata grupul extremist Statul Islamic SI).

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2455 seconds )