Libnet.ro
UNICEF

18:45

Sinteza zilei: Decizia Curtii Constitutionale: Klaus Iohannis trebuie sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi / Procurorii sunt pusi practic n subordinea politicului / Mii de oameni au iesit n strada

Hotnews Hotnews,
 Sinteza zilei: Decizia Curtii Constitutionale: Klaus Iohannis trebuie sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi / Procurorii sunt pusi practic n subordinea politicului / Mii de oameni au iesit n strada

Cei sase judecatori care au votat pentru aceasta solutie au apreciat ca presedintele Romaniei nu are competenta constitutionala de a opune argumente de oportunitate in raport cu propunerea de revocare din functie, initiata, in conditiile legii, de ministrul justitiei. Ministrul Justitiei a devenit astfel seful procurorilor, un lucru la care se renuntate in anul 2004. Dincolo de rolul decorativ pe care i-l atribuie presedintelui, Curtea Constitutionala consacra si inutilitatea Consiliului Superior al Magistraturii, care, constitutional, este garantul independentei justitiei. in acest context, obtinerea unor opinii ale Comisiei de la Venetia este un obiectiv actual si necesar. Care sunt variantele presedintelui? Poate semna decretul de revocare a sefei DNA, poate refuza sau. poate astepta. continuă pe Hotnews

Sinteza zilei: Decizia Curtii Constitutionale: Klaus Iohannis trebuie sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi / Procurorii sunt pusi practic n subordinea procurorilor / Mii de oameni au iesit n strada

Cei sase judecatori care au votat pentru aceasta solutie au apreciat ca presedintele Romaniei nu are competenta constitutionala de a opune argumente de oportunitate in raport cu propunerea de revocare din functie, initiata, in conditiile legii, de ministrul justitiei. Ministrul Justitiei a devenit astfel seful procurorilor, un lucru la care se renuntate in anul 2004. Dincolo de rolul decorativ pe care i-l atribuie presedintelui, Curtea Constitutionala consacra si inutilitatea Consiliului Superior al Magistraturii, care, constitutional, este garantul independentei justitiei. in acest context, obtinerea unor opinii ale Comisiei de la Venetia este un obiectiv actual si necesar. Care sunt variantele presedintelui? Poate semna decretul de revocare a sefei DNA, poate refuza sau. poate astepta.

OFICIAL Ce prevede decizia Curtii Constitutionale: Klaus Iohannis trebuie sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi, se arata in comunicatul CCR.

Prima reactie a DNA, dupa decizia Curtii Constitutionale

Procurorii DNA au avut o prima reactie dupa decizia Curtii Constitutionale care a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si.

Protest la TIFF fata de decizia Curtii Constitutionale: S-a strans lume sa discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucuresti

Cateva zeci de persoane au protestat, miercuri seara, fata de decizia Curtii Constitutionale in spatiul amenajat de TIFF in Piata Unirii pentru proiectiile in aer liber. S-a strans lume sa discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucuresti. deceei, a postat, aseara, presedintele TIFF, Tudor Giurgiu, pe pagina sa de Facebook.

Protest anuntat in Piata Victoriei dupa decizia Curtii Constitutionale privind conflictul Guvern-Presedinte legat de revocarea sefei DNA

Comunitatea Coruptia ucide a anuntat miercuri dupa-amiaza organizarea unui protest in Piata Victoriei, dupa decizia Curtii Constitutionale privind conflictul Guvern-Presedinte legat de revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Augustin Lazar, prima reactie dupa decizia Curtii Constitutionale

Procurorul General, Augustin Lazar, a avut o prima reactie dupa decizia Curtii Constitutionale. Acesta a sustinut ca a luat act de decizie si la fel ca seful statului asteapta motivarea CCR. Biroul de infor.

Cum trebuie reactionat la decizia Curtii Constitutionale

Este evident ca decizia Curtii face parte dintr-un proces mai lung si destul de usor de anticipat prin care puterea politica incearca aservirea statului si implicit distrugerea sistemului constitutional. Spre deosebire de Ungaria si Polonia, unde procesul de distrugere a statului constitutional este aproape complet, situatia Romaniei are un numar de particularitati: in Romania, presedintele ramane, cel putin deocamdata, o autoritate politica si institutionala care se opune distrugerii statului de drept nu exista nici o institutie similara in Ungaria parlamentara si Polonia semi-prezidentiala unde aceeasi forta politica controleaza parlamentul, presedintia si guvernul).

Liberalul Viorel Catarama, despre decizia CCR: E clar! Iohannis trebuie sa o demita pe Kovesi

Liberalul Viorel Catarama declara ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa o demita cat mai repede pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Primvicepresedinte PNL Sector 2 este de parere ca incertitudinea.

Basescu anunta de pe acum decizia Curtii Constitutionale in cazul revocarii lui Kovesi: CCR nu poate face din presedinte un notar!

Fostul presedinte Traian Basescu a anticipat, duminica seara, decizia pe care o va da Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) in cazul dreptului sefului statului de a refuza revocarea sefei DNA. Basescu.

Sinteza zilei. in ce capcana a fost impins Klaus Iohannis

Mihai Gadea a aratat joi, la Sinteza zilei, mecanismul complex prin care presedintele Klaus Iohannis a fost impins in capcana de sistem. Se stia de la inceput ca e o strada infundata. Problema este ca .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2231 seconds )