Libnet.ro
UNICEF

19:00

Tensiunile dintre Arabia Saudita si Iran scot de iveala un conflict milenar: Care sunt principalele diferente si asemenari dintre siiti si suniti

Hotnews Hotnews,
 Tensiunile dintre Arabia Saudita si Iran scot de iveala un conflict milenar: Care sunt principalele diferente si asemenari dintre siiti si suniti

Tensiunile dintre Arabia Saudita sunita si Iranul siit au atins un nivel fara precedent dupa executarea de catre Riad a demnitarului siit saudit Nimr al-Baqer al-Nimr, in ciuda apelurilor Teheranului la clementa. Iata mai jos un grupaj al principalelor teme care divid de peste o mie de ani musulmanii suniti majoritari in Arabia si siitii majoritari in Iran, alcatuit de agentia AFP. continuă pe Hotnews

Tensiunile dintre Arabia Saudita si Iran pot afecta si mai mult piata petrolului. Titeiul s-a scumpit pe burse dupa problemele dintre cei doi exportatori

Tensiunile diplomatice dintre Arabia Saudita si Iran, doi dintre cei mai mari exportatori de titei din lume, pot afecta eforturile de calmare a pietei petrolului, scrie Wall Street Journal.

Arabia Saudita anunta ruperea relatiilor diplomatice cu Iranul

Arabia Saudita a rupt orice legatura cu Iranul. Anuntul a fost facut de ministrul de Externe saudit. Diplomatii sauditi care se afla in Iran urmeaua sa fie evacuati, conform publicatiei Haaretz. Stire.

Noul Razboi Rece din Orientul Mijlociu: Arabia Saudita, Iranul si sahul geopolitic

Relatiile diplomatice dintre Arabia Saudita si Iran au fost rupte cand in data de 3 ianuarie 2016 Riyadul a oferit 48 de ore diplomatilor iranieni pentru a parasi Regatul. Decizia a fost luata dupa ce la Teheran protestatarii iranieni au incendiat Ambasada saudita ca urmare a deciziei Regatului de a-l executa pe clericul siit Nimr al-Nimr.

Arabia Saudita si aliatii sai suniti rup relatiile diplomatice cu Iranul, criza din Orientul Apropiat se agraveaza

Tensiunile puternice dintre Iranul siit si vecinii sai arabi suniti s-au agravat si mai mult luni, dupa ce Arabia Saudita si aliatii sai au rupt sau au redus relatiile diplomatice cu Teheranul, in urma crizei declansate de executarea unui demnitar siit, scrie AFP.

Arabia Saudita anunta ruperea relatiilor diplomatice cu Iranul. Statele Unite fac apel ca Ryadul si Teheranul sa calmeze tensiunile

Ministrul saudit al Afacerilor Externe, Adel al-Jubeir, a anuntat duminica ruperea relatiilor diplmatice cu Iranul, dupa atacul asupra ambasadei sale la Teheran si dupa reactia vehementa a Iranului la executarea clericului siit Nimr Baqer al-Nimr. Arabia Saudita a decis sa rupa relatiile diplomatice cu Iranul si cere ca reprezentantii sai la Teheran sa paraseasca misiunea diplomatica in urmatoarele 24 de ore, a declarat oficialul saudit, citat de AFP. UPDATE: Statele Unite au lansat un apel catre Ryad si Teheran sa ia masuri pentru a calma tensiunile.

Tensiuni puternice intre Iran si Arabia Saudita, in urma executarii unui seic si a altor 46 de persoane

Ministerul iranian al Afacerilor Externe a acuzat Arabia Saudita ca sustine terorismul si elimina opozantii regimului dupa executarea de sambata a seicului siit Nimr al-Nimr, care a provocat un val de.

Arabia Saudita rupe legaturile diplomatice cu Iran

Arabia Saudita a anuntat, duminica seara, ca rupe legaturile diplomatice cu Iran ca urmare a incendierii, in urma cu o zi, a ambasadei regatului arab la Teheran. Diplomatii iranieni au un termen de 48 de ore pentru a parasi tara, relateaza AFP.

Arabia Saudita suspenda traficul aerian si relatiile comerciale cu Iranul

Arabia Saudita intrerupe relatiile comerciale cu Iranul si suspenda traficul aerian intre cele doua state, interzicandu-le cetatenilor sauditi sa calatoreasca in Iran, a declarat, luni, ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, la o zi dupa intreruperea relatiilor diplomatice.

Arabia Saudita rupe legaturile diplomatice cu Iranul

Arabia Saudita a anuntat, duminica seara, ca rupe legaturile diplomatice cu Iran ca urmare a incendierii, in urma cu o zi, a ambasadei regatului arab la Teheran. Diplomatii iranieni au un termen de 48 de ore pentru a parasi tara, relateaza AFP.

47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care un influent cleric siit, au fost executate in Arabia Saudita. / Parlamentar irakian: Executia va arunca in aer regiunea

47 de persoane condamnate pentru terorism au fost executate in Arabia Saudita, printre acestea numarandu-se si ifluentul cleric siit Nimr Baqer al-Nimr, un contestatar al regimului saudit, a anuntat sambata ministrul de Interne al Arabiei Saudite, citat de AFP. UPDATE 1: Un parlamentar siit irakian a declarat ca executia clericuluiNimr al-Nimr va agrava conflictul dintre sunniti si siiti si va arunca in aer regiunea, potrivit Reuters. UPDATE 2: Un alt cleric influent, cu legaturi stranse cu conducerea Iranului, prezice caderea Guvernului saudit, dupa ce clericul siiit Nimr Baqer al-Nimr a fost executat.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2118 seconds )