Libnet.ro
UNICEF

00:07

Traditii si obiceiuri de Craciun din jurul lumii

Antena3 Antena3,
Traditii si obiceiuri de Craciun din jurul lumii

E Craciunul si fiecare popor crestin se pregateste pentru intampinarea marii sarbatori a Nasterii Domnului. Iata cateva traditii si obiceiuri de Craciun din jurul lumii. Traditii de Craciun in Africa . continuă pe Antena3

Obiceiuri de Craciun din 1939 povestite in extemporalul unui elev din Cugir

Arhivele Nationale Alba pastreaza documente originale prin care sunt descrise obiceiuri vechi de Craciun. Unul dintre acestea provine din fondul Parohia greco-catolica Cugir si reprezinta, de fapt, un extemporal al elevului Dreghici Gherman din clasa a III, prin care descrie obiceiurile locale, prilejuite de Nasterea Domnului.

Cel mai cald Craciun din Rusia, din ultimii 100 de ani. Ce temperaturi arata termometrele

In Rusia a fost inregistrat cel mai cald Craciun din ultimii 100 de ani. Meteorologii au anuntat ca in Rusia a fost inregistrat cel mai cald 25 decembrie din ultimul secol. La Moscova s-au inregistrat in jurul p.

VIDEO Cele mai frumoase traditii si obiceiuri de Craciun prezentate in cadrul unui eveniment inedit in Maramures

Muzeul Satului din Baia Mare a fost gazda celei de a cincea editie a festivalului Craciun in Maramures. Cu bucate traditionale, colinde si multa voie buna gazdele si-au intampinat cu drag oaspetii si au petrecut impreuna pana spre seara Craciunul in spirit traditional.

Cum au supravietuit ritualuri precrestine in traditiile de Craciun din Apuseni.

Unele zone izolate din Muntii Apuseni pastreaza traditii care au radacini precrestine. Una dintre aceste comunitati este Marisel, cel mai mare sat de munte din Europa, un sat izolat in care au supravietuit o serie impresionanta de traditii precrestine. Una dintre aceste traditii este reprezentata de colindele specifice zonei. Pana in anul 1970, aceste colinde nu faceau referire deloc la Isus Cristos. Pe melodia cunoscutei colinde Florile Dalbe erau cantate versuri de genul Cucosi negri .

ştiri de la Antena3

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2127 seconds )