Votul prin corespondenta, adoptat de Camera Deputatilor
Deputatii vor supune la vot, miercuri, proiectul de lege privind votul prin corespondenta, la o saptamana dupa ce a fost adoptat de Senat. continuă pe România Liberă
• Proiectul de lege privind votul prin corespondenta, adoptat pe articole de catre deputati
ACTUALIZARE 15:14 Gorghiu: Avem timp sa convingem o majoritate sa accepte votul prin corespondenta la prezidentiale *Predoiu: PSD dispretuieste diaspora. Votul prin corespondenta, schilodit Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat astazi ca este suficient timp pana la alegerile prezidentiale pentru a convinge o majoritate parlamentara sa accepte votul prin corespondenta, transmit surse din presa.
• Legea votului prin corespondenta, votata de Camera Deputatilor. Proiectul merge spre promulgare la presedinte
Camera Deputatilor a adoptat miercuri, in plen, proiectul de lege privind votul prin corespondenta, proiect care se refera doar la alegerile parlamentare, nu si cele europarlamentare si prezidentiale, asa cum a fost textul initial. Legea se refera doar la romanii care au domiciliul sau resedinta in afara tarii si presupune o perioada de preinregistrare, care se poate face personal la Ambasada sau Consulat sau prin posta, nu si online, in urma modificarilor aduse de catre comisie. Vezi atasat legea in forma adoptata de Senat si raportul impreuna cu amendamente prin care aceasta forma a fost modificata.
• Proiectul de lege privind votul prin corespondenta, adoptat pe articole de catre deputati
Proiectul de lege privind votul prin corespondenta a fost adoptat astazi, pe articole, de catre Camera Deputatilor, in forma propusa de Comisia de Cod electoral, urmand sa intre la votul final, informeaza surse din presa.
• Deputatii voteaza, miercuri, proiectul de lege privind votul prin corespondenta
Deputatii vor supune la vot, miercuri, proiectul de lege privind votul prin corespondenta, la o saptamana dupa ce a fost adoptat de Senat.
• Votul prin corespondenta, aplicat doar la alegerile parlamentare
Votul prin corespondenta va fi aplicat doar alegerilor parlamentare, conform unei decizii a Comisiei parlamentare pentru cod electoral, care a adoptat un amendament propus de PSD in acest sens, transmit surse din presa.
• ACTUALIZAT Votul prin corespondenta se va aplica doar pentru alegerile parlamentare/ Inscrierea alegatorilor nu se va mai putea face online/ Miercuri, vot final pe lege
05: Dupa o sedinta de trei ore, proiectul legii votului prin corespondenta si raportul dat de Comisia de cod electoral, impreuna cu amendamentele admise, au fost adoptate de catre comisie. Votul va fi dat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, apoi va merge la promulgare. Proiectul a fost modificat in cadrul Comisiei speciale parlamentare de cod electoral, prin adoptarea unui amendament initiat de deputatii PSD, astfel ca acesta se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la prezidentiale sau europarlamentare.
• Gorghiu, despre votul prin corespondenta: Ar fi pacat sa pierdem timp din pricina unor orgolii
Sefa PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, ca spera ca actuala lege a votului prin corespondenta sa nu fie atacata la CCR, pentru ca doar s-ar pierde timp pretios.
• Votul prin corespondenta, doar pentru parlamentare
Legea votului prin corespondenta a fost modificata, ieri, prin adoptarea unui amendament al PSD, potrivit caruia actul normativ se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la alegerile prezidentiale sau europarlamentare.
• De ce a ciuntit Parlamentul votul prin corespondenta
Camera Deputatilor a adoptat, pe repede-nainte, legea votului la distanta, intr-o forma lacunara, pentru ca asa a dictat interesul politic. Votul prin corespondenta va fi aplicabil doar pentru alegerile parlamentare, iar votantii nu se vor putea inscrie online, ci doar la ambasade si consulate. Legea va ajunge pe masa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.
• Camera: Proiectul de lege privind votul prin corespondenta, adoptat pe articole
Proiectul de lege privind votul prin corespondenta a fost adoptat, miercuri, pe articole, de Camera Deputatilor, in forma propusa de Comisia de Cod electoral, urmand sa intre la votul final, transmite Agerpres.