Libnet.ro
UNICEF

10:30

Adevarul Live / Decembrie 1989: Revolutie sau lovitura de stat?

Adevărul Adevărul,
Adevarul Live / Decembrie 1989: Revolutie sau lovitura de stat?

Discutia despre ceea ce s-a intamplat in Romania acum 25 de ani nu se va incheia niciodata. Un sfert de secol se dovedeste a fi o perioada de timp prea scurta pentru a permite o abordare rece, departe de patimile umane si mai ales de cele politice. continuă pe Adevărul

Adevarul Live, ora 11.00 / Decembrie 1989: Revolutie sau lovitura de stat?

Discutia despre ceea ce s-a intamplat in Romania acum 25 de ani nu se va incheia niciodata. Un sfert de secol se dovedeste a fi o perioada de timp prea scurta pentru a permite o abordare rece, departe de patimile umane si mai ales de cele politice.

Revolutie sau lovitura de stat?

La excelenta intalnire cu Cornel Mihalache si Grigore Cartianu de la Adevarul live s-au discutat multe aspecte importante, desi prea putin cunoscute, ale revolutiei anticomuniste. Din pacate, discutarea detaliata a unor aspecte a facut sa nu mai avem timp pentru imaginea de ansamblu, motiv pentru care simt nevoia sa spun in acest text cateva din ideile ce nu s-au spus in excelenta noastra intalnire.

VIDEO Decembrie 1989. Cornel Mihalache, jurnalist TVR: Ca sa se acopere uciderea a peste 160 de oameni la Timisoara, au mai fost omorati alti 1.000

Discutia despre ceea ce s-a intamplat in Romania acum 25 de ani nu se va incheia niciodata. Un sfert de secol se dovedeste a fi o perioada de timp prea scurta pentru a permite o abordare rece, departe de patimile umane si mai ales de cele politice.

Romania, un sfert de secol de libertate: A fost Revolutie sau lovitura de stat in 1989?

A fost revolutie sau lovitura de stat? O intrebare la care nici acum, dupa 25 de ani, nimeni n-a gasit un raspuns clar. Chiar si personalitatile marcate ale evenimentelor de acum un sfert de secol au semne de.

INTERVIU Laszlo T337;kes: in 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat

Omul care a insemnat scanteia evenimentelor din decembrie 1989 spune, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, ca Revolutia a fost furata. Laszlo T337;kes crede ca alegerea lui Klaus Iohannis reprezinta, simbolic, vointa politica a oamenilor de a continua schimbarea de regim. Interviu realizat de Melania Cincea Timpolis), pe baza unei idei, unui concept lansat de Iulia Badea-Gueritee.

23 decembrie 1989. Lovitura de stat de la Bucuresti a adus teroristii la Timisoara. Halucinanta poveste de la Poligrafie

Teroarea s-a lasat asupra Timisoarei incepand cu 23 decembrie 1989. Dupa fuga lui Nicolae Ceausescu a inceput nebunia cu teroristii inventati de cei care urmau sa puna mana pe putere.

Decembrie 1989, dupa 25 de ani: Episodul 2 Colindul celor morti: Prunci, copii si tineri ucisi in Decembrie 1989, iertati-ne

Rataciti in tihna libertatii, privim la cei morti in Decembrie 1989 fara a mai avea putere sa intelegem jertfa lor. Libertatea si bunastarea au ofilit in noi floarea curajului de acum 25 de ani. Sarmane marionete, am ajuns personajele unui teatru al absurdului falsa democratie post-decembriste. Desi ne credem vii, noi suntem morti. Ei, mortii din Decembrie 1989 sunt de fapt, cei vii, cei mantuiti.

FOTO Evenimentele din decembrie 1989, comemorate la Targoviste

Dambovitenii au fost invitati, ieri, sa-si aminteasca evenimentele din decembrie 89. Institutia Prefectului Dambovita, impreuna cu Garnizoana Targoviste si Asociatia Luptatorilor din Decembrie 1989, au organizat o serie de manifestari pentru a sarbatori Ziua Revolutiei Romane din 22 decembrie 1989.

Filmul Revolutiei din Decembrie 1989 de la Cugir, al doilea oras liber de comunism dupa Timisoara

Revolutia in judetul Alba a inceput la Cugir in 21 decembrie 1989 si a cuprins Alba Iulia si localitatile invecinate. Cugirul a fost al patrulea oras din Romania in care au izbucnit manifestari impotriva regimului Ceausescu. Primele miscari de strada de la Cugir au avut loc la ora 9,45 pe 21 decembrie 1989.

FOTO Revolutia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizata cu un aparat adus pe furis din Germania Federala

Primul om care a pozat si filmat, pe 22 decembrie 1989, multimea iesita pe strazile din Alba Iulia, pentru inlaturarea regimului Nicolae Ceausescu, a fost Nicu Murgasanu.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2248 seconds )