Libnet.ro
UNICEF

12:30

Asociatia Brokerilor: Proiectul de Cod Fiscal aprobat de Senat nu este favorabil dezvoltarii pietei de capital

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Asociatia Brokerilor: Proiectul de Cod Fiscal aprobat de Senat nu este favorabil dezvoltarii pietei de capital

Eliminarea impozitului pe dividende prevazuta in proiectul de Cod Fiscal depus la Senat nu a fost acceptata de senatori, fiind inlocuita cu introducerea unui impozit de 5% pe aceste venituri, potrivit comunitatii brokerilor. continuă pe Ziarul Bursa

Asociatia Brokerilor solicita eliminarea impozitului pe dividende

Eliminarea impozitului pe dividende prevazuta in proiectul de Cod Fiscal depus la Senat nu a fost acceptata de senatori, desi masura este considerata de actorii pietei de capital una laudabila, arata un comunicat al Asociatiei Brokerilor, remis azi redactiei.

Asociatia Brokerilor: CASS pe investitiile in actiuni omoara bursa

Asociatia Brokerilor critica o serie de masuri prevazute in proiectul de Cod Fiscal, acestea urmand sa aiba efecte puternic negative asupra pietei de capital, in cazul in care vor fi aprobate.

O stire trecuta cu vederea din prognoza economica de primavara a Comisiei Europene: Noul Cod Fiscal va duce deficitul bugetar la 3,5%. Adica fix cat spunea Consiliul Fiscal in martie, aratand ca asta ar duce la reintrarea in procedura de deficit excesiv

Pentru 2016, este de asteptat ca deficitul global sa se deterioreze brusc la 3,5% din PIB. Aceasta prognoza incorporeaza prevederile noului proiect de cod fiscal, adoptat de guvern in 25 martie, in prezent fiind asteptata aprobarea din partea Parlamentului. Codul fiscal include o serie de reduceri fiscale, cum ar fi o reducere a cotelor de TVA de 4 puncte procentuale in 2016, cote reduse de accize, eliminarea impozitarii dividendelor si indepartarea taxei pe constructiile speciale. Expirarea regimul actual de impozitare a resurselor naturale este de asemenea luata in considerare, se arata in Raportul Comisiei Europene. Deficitul calculat de expertii Comisiei depaseste calculele Consiliului Fiscal, indicate in Opinia asupra proiectului de revizuire a Codului Fiscal.

Bota: Senatorii au imblanzit noul Cod Fiscal

Senatorul PSD de Maramures, Sorin Bota, afirma ca noile Coduri Fiscal si de Procedura Fiscala ar fi devenit mai prietenoase pentru contribuabili dupa ce Camera Superioara a Parlamentului a adoptat o serie de amendamente la proiectul de lege propus de Guvern.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2384 seconds )