Libnet.ro
UNICEF

01:05

BCE: 12 mari banci din zona euro trebuie sa isi consolideze capitalul

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
BCE: 12 mari banci din zona euro trebuie sa isi consolideze capitalul

Un numar de 12 banci din zona euro, inclusiv unele dintre cele mai importante din regiune, precum BNP Paribas si Societe Generale, ar trebui sa isi consolideze capitalul, a declarat, ieri, vicepresedintele Bancii Centrale Europene, Luis de Guindos, dupa ce vineri au fost publicate rezultatele ultimelor teste de stres, informeaza Reuters. continuă pe Ziarul Bursa

Pierre Moscovici ameninta Italia cu sanctiuni, in timp ce ministrii de Finante din zona euro cer modificari in proiectul sau de buget pe 2019

Ministrii de Finante din zona euro au cerut Italiei sa opereze modificari in proiectul sau de buget pe 2019 si sa respecte regulile bugetare ale Uniunii Europene, dar Guvernul de la Roma nu intentioneaza sa dea curs acestor solicitari, relateaza Reuters. in acest context, eurocomisarul pentru Afaceri Economice, francezul Pierre Moscovici, ameninta cu introducerea unor sanctiuni.

Analistii prevad vremuri tulburi pentru zona euro

Un studiu realizat de compania de analize financiare Markit arata ca activitatea economica in zona euro a inregistrat in octombrie cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani, pe fondul sporirii tensiunilor comerciale si a tarifelor vamale, transmite Reuters. Si increderea specialistilor in evolutia economiei din zona euro continua sa se diminueze, potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei Institutului Ifo WES).

Financial review Prima pagina a presei straine: May si avertizeaza ministrii eurosceptici. Confruntat cu furia soferilor, Macron ncearca sa stinga incendiul. Asteptarile privind evolutia economiei din zona euro se nrautatesc

Financial Times: May isi avertizeaza ministrii eurosceptici sa accepte un compromis sau sa isi asume costurile unui Brexit dur * Regele Salman incepe un turneu intern, pentru a contracara prabusirea imaginii provocata de uciderea lui Khashoggi * The Guardian: Sanctiunile lui Trump contra Iranului ajuta inamicii SUA si le slabesc prietenii * Handelsbatt: Asteptarile privind evolutia economiei din zona euro se inrautatesc * Les Echos: Carburanti: confruntat cu furia soferilor, Macron incearca sa stinga incendiul. Lectura placuta!.

Preturilor productiei industriale in zona euro, crestere alarmanta

Preturile productiei industriale in zona euro au inregistrat o crestere peste asteptari in luna septembrie, in principal ca urmare a scumpirii energiei, arata datele publicate astazi de Eurostat.

BCE: Potentialul de crestere al zonei euro s-a imbunatatit

Potentialul de crestere al zonei euro si-a revenit dupa minimele atinse in timpul crizei datoriilor dar ramane inca sub nivelul inregistrat inaintea crizei iar imbatranirea populatiei va pune sub presiune acest potential de crestere, a apreciat astazi Banca Centrala Europeana BCE), transmite Reuters.

Bulgaria a majorat rezervele de risc pentru zece banci

Banca Nationala a Bulgariei a anuntat, ieri, ca zece din cele 22 de banci comerciale din tara vecina vor trebui sa isi constituie rezerve suplimentare de capital, in conditiile in care autoritatile de la Sofia intentioneaza sa adere la zona euro, transmite Reuters.

Vrem sa aderam la zona Euro in 2024. Chiar se poate sau iar vorbim discutii?

Gata, se face, zice ministrul Orlando Teodorovici. Este de un optimism molipsitor, nu-l pot nicidecum banui ca ar face parte din categoria demagogilor care ne-au obisnuit sa simta enorm si sa vada monstruos, cum ar fi zis Caragiale.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2127 seconds )