Libnet.ro
UNICEF

05:45

Brazilia confirma posibilitatea de infectare cu virusul Zika prin transfuziile de sange

Adevărul Adevărul,
Brazilia confirma posibilitatea de infectare cu virusul Zika prin transfuziile de sange

Autoritatile braziliene au confirmat, joi, cazul de transmitere a virusului Zika prin transfuzia de sange de la un donator infectat, informeaza agentia de presa Reuters. continuă pe Adevărul

Femeie insarcinata din Spania, diagnosticata cu virusul Zika

O femeie insarcinata revenita recent din Columbia a fost depistata pozitiv cu virusul Zika, anunta Guvernoratul regiunii Catalonia, citat de site-ul cotidianului El Pais.

Primul caz in Europa de femeie insarcinata cu virusul Zika

O femeie insarcinata care a revenit in Spania dupa o calatorie in Columbia este infectata cu virusul Zika, a anuntat joi Ministerul Sanatatii de la Madrid, transmit Reuters si AFP, precizand ca este vorba despre primul caz de acest gen semnalat pana in prezent in Europa.

Apel al Crucii Rosii la donatii pentru combaterea epidemiei provocate de virusul Zika

Crucea Rosie a lansat marti un apel urgent la donatii in vederea combaterii epidemiei provocate de virusul Zika, in plina expansiune in America de Sud, cu cazuri semnalate, de asemenea, in Africa si Asia, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

OMS: Virusul Zika, urgenta de sanatate publica la nivel mondial

Virusul Zika, banuit ca provoaca malformatii ale fatului, a fost declarat urgenta de sanatate publica la nivel mondial. Asa a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

OMS declara virusul Zika o urgenta de sanatate publica la nivel mondial

Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a declarat luni, la Geneva, ca epidemia cu virusul Zika, suspectat de provocarea unor grave malformatii congenitale la nou-nascuti, constituie o urgenta de sanatate publica la nivel global, transmite AFP.

OMS: Virusul Zika este urgenta medicala globala

Virusul Zika reprezinta o urgenta privind sanatatea publica la nivel global care necesita o reactie rapida, anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS), potrivit BBC. com.

Reuniune de urgenta a OMS, pe tema epidemiei provocate de virusul Zika

Comitetul de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii se reuneste, luni, cu scopul de a determina daca epidemia provocata de virusul Zika, reprezinta o urgenta de sanatate publica, la nivel mondial, in conditiile in care este suspectat ca ar provoca malformatii congenitale.

OMS: Virusul Zika, o urgenta globala de sanatate publica

Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS) a apreciat luni ca raspandirea virusului Zika, transmis prin intepatura tantarului Aedes aegypti, constituie o urgenta globala de sanatate publica intrucat poate fi corelata cu cresterea numarului de nou-nascuti cu malformatii congenitale inregistrati in Brazilia in ultima vreme, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Virusul Zika loveste economia Braziliei

Brazilia traverseaza cea mai lunga recesiune economica a ei din ultimii 80 de ani, iar panica generata de raspandirea virusului Zika in America de Sud reprezinta o noua problema.

Atentionare. Virusul Zika s-ar putea transmite si pe cale sexuala

Dupa ce autoritatile sanitare din intreaga lume au afirmat ca singura modalitate de transmitere a virusului Zika este prin intepatura de tantar, se pare ca o alta potentiala cale de transmitere este contactul sexual.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2285 seconds )