Libnet.ro
UNICEF

07:45

Castelul Peles se prabuseste, iar Ministerul Culturii nu mai are contract de chirie

Adevărul Adevărul,
Castelul Peles se prabuseste, iar Ministerul Culturii nu mai are contract de chirie

Acum doua zile, pe 11 septembrie, Muzeul Peles institutie in subordinea Ministerului Culturii si administrator al colectiilor gazduite de castelele Peles si Pelisor) a evacuat si predat catre Casa Regala a Romaniei imobilul Casuta Poarta, fiindca de mai bine de un an de zile Statul roman nu mai are contract cu proprietarii Pelesului, Pelisorului si Casutei Poarta. continuă pe Adevărul

Libertatea: Cumpanasu a primit de la Ministerul Culturii peste 600.000 de lei pentru 50 de pagini de copy paste din Google si Wikipedia

In august 2018, Ministerul Culturii a organizat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri. Asociatia pentru Implementarea Democratiei AID), condusa de Alexandru Cumpanasu, a primit in septembrie 2018 o finantare de 1. 000 de lei, nerambursabila, pentru proiectul Romanismul: trecut, prezent si viitor, scrie Libertatea.

TARICEANU: Melescanu nu mai are calitatea de membru ALDE

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat astazi, in Senat, ca fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE.

Iulian Bulai despre situatia Muzeului Peles: A fost predata Casuta Poarta, urmeaza sa fie evacuat si muzeul

Statul roman se da singur afara din Muzeul Peles, iar ministrul Daniel Breaz se asteapta sa plateasca familia regala ca sa ramana deschis, acuza deputatul USR, Iulian Bulai, pe pagina de Facebook. Potrivit acestuia, de cateva luni, Ministerul Culturii nu mai are contract cu Casa Regala pentru a inchiria ansamblul de la Peles. Desi negocierile pentru prelungirea contractului trebuiau sa inceapa in martie, institutia a inceput sa predea cladirile, semn ca nu s-a ajuns la un rezultat, si ar urma sa fie evacuat si muzeul. Ministrul Culturii: Nu se pune problema inchiderii Castelului Peles. Negocierile pentru prelungirea contractului vor incepe in curand.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2557 seconds )