Libnet.ro
UNICEF

21:30

Comisia pentru revizuirea Constitutiei: A fost modificata Legea privind statutul minoritatilor nationale (VIDEO)

B1 B1,
Comisia pentru revizuirea Constitutiei: A fost modificata Legea privind statutul minoritatilor nationale (VIDEO)

In timpul intalnirii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, s-a votat si Legea privind statutul minoritatilor nationale, drepturile minoritatilor, fiind ridicate la rand de drept constitutional. Se. continuă pe B1

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a votat reducerea mandatului presedintelui la patru ani

In urma cu putin timp, Comisia pentru revizuirea Constitutiei a votat reducerea mandatului presedintelui la patru ani. Amendamentul ramasese restant in ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc joi, cand nu a .

Articolul referitor la combaterea traseismului va fi votat in Comisia pentru revizuirea Constitutiei

Articolul referitor la combaterea trasesimului politic a fost rediscutat si va fi votat cu siguranta, spune Crin Antonescu, presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei. Asta inseamna ca cel care isi da.

Comisia pentru reviziuirea Constitutiei: Consiliul Superior al Magistraturii cere independenta mai mare pentru procurori

In cadrul dezbaterilor de miercuri de la Comisia Parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a cerut independeta mai mare pentru procurori, relateaza Agerpres.

Revizuirea Constitutiei: Imunitate sporita pentru ministri. Seful statului nu mai are dreptul sa ceara urmarirea penala a unui membru al Guvernului

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, luni, un amendament care prevede ca doar Parlamentul, in sedinta comuna a celor doua Camere, are dreptul exclusiv de a cere urmarirea penala a primului-ministru si a membrilor Guvernului, pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. In actuala Constitutie se precizeaza dreptul de a cere urmarirea penala pentru un membru al executivului revine Senatului, Camerei Deputatilor si presedintelui tarii. Practic, noul amendament rapeste din atributiile prezidentiale si ofera o imunitate sporita ministrilor - fiind nevoie de ambele camere ale Parlamentului pentru a se cere urmarirea penala. Odata pornita urmarirea penala in cazul unui ministru, decizia de suspendare din functie va reveni presedintilor celor doua Camere din Parlament, nu presedintelui tarii, ca in Constitutia actuala.

Senatorul Ioan Chelaru: Sunt propuneri ale Bisericii Ortodoxe care se regasesc in revizuirea Constitutiei

Propuneri ale Bisericii Ortodoxe Romane BOR) se vor regasi in forma Constitutiei agreata de comisia pentru revizuire, a declarat, miercuri, la Targoviste, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepresedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei.

Sinteza dezbaterilor pe revizuirea Constitutiei

Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei a adoptat in cursul saptamanii trecute o serie de modificari care au creat dezbateri aprinse in mediul public. Daca textul noii Constitutii va fi adoptat de Parlament si validat de populatie, casatoriile gay vor fi interzise, procurorii vor fi obligati sa dea explicatii parlamentarilor, drapelul Romaniei va reveni la stema, iar mass - media va fi nevoita sa-si declare public structura actionariatului. In schimb, parlamentarii nu au vrut sa introduca in textul fundamental sanctionarea traseismului politic, obligatia Parlamentului de-a respecta vointa poporului exprimata prin referendum sau votul electronic pentru romanii din strainatate. Mai mult, cateva dintre amendamentele controversate au creat dispute in interiorul USL. Vezi in articol sinteza primei saptamani de lucrari la noua Constitutie.

LIVE TEXT Modificarea Constitutiei, ziua 8. Rolul istoric in constituirea statului roman al Casei Regale, Bisericii Ortodoxe si cultelor religioase - introdus in Articolul 1 al Constitutiei/ Traseismul politic sanctionat cu pierderea mandatului

Comisia pentru revizuirea Constitutiei, condusa de liderul liberal Crin Antonescu, are joi 13 iunie, cea de-a opta zi de dezbateri. La sedinta de astazi, parlamentarii vor reveni asupra articolelor deja votate care au creat controverse.

LIVE TEXT / VIDEO Modificarea Constitutiei, ziua 8. Rolul istoric in constituirea statului roman al Casei Regale, Bisericii Ortodoxe si cultelor religioase - introdus in Articolul 1 al Constitutiei/ Traseismul politic sanctionat cu pierderea mandatului

Comisia pentru revizuirea Constitutiei, condusa de liderul liberal Crin Antonescu, are joi 13 iunie, cea de-a opta zi de dezbateri. La sedinta de astazi, parlamentarii vor reveni asupra articolelor deja votate care au creat controverse.

REVISTA PRESEI: Revizuirea Constitutiei: Fraza care il invinge definitiv pe Traian Basescu.

Cotidianul titreaza Revizuirea Constitutiei: Fraza care il invinge definitiv pe Traian Basescu. Traian Basescu a facut luni seara spectacol la Palatul Cotroceni la investirea noilor judecatori ai CCR. El a sustinut ca Legea de revizuire a Constitutiei este la mana judecatorilor CCR si a aratat de fapt a dat indicatii pretioase) ca revizuirea este neconstitutionala daca nu se tine cont de rezultatele referendumului din 22 noiembrie 2009, adica de trecerea in lege a parlamentului .

CSM vrea sa participe la discutiile referitoare la revizuirea Constitutiei

Consiliul Superior al Magistraturii doreste sa ia parte la discutiile privind revizuirea Constitutiei. CSM a anuntat ca ii va cere lui Crin Antonescu sa-i invite reprezentantiii la lucrarile comisiei.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2208 seconds )