Libnet.ro
UNICEF

21:15

Consiliul European de la Bruxelles, prima zi de negocieri: Tensiuni intre statele pro sau contra reducerilor bugetare

B1 B1,
Consiliul European de la Bruxelles, prima zi de negocieri: Tensiuni intre statele pro sau contra reducerilor bugetare

La Bruxelles s-a dat startul summit-ului in care este asteptata o decizie pentru bugetul Uniunii Europene in perioada 2014-2020, atmosfera fiind una incordata in conditiile in care unele dintre tarile membre. continuă pe B1

CONSILIUL EUROPEAN DE LA BRUXELLES. Van Rompuy propune un buget REDUS cu 200 miliarde de euro.

Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a prezentat joi o noua propunere de buget multianual al Uniunii Europene, mic cu 200 de miliarde de euro, spun surse de la Bruxelles. Bugetul propus de Comisia Europeana este de 1033 miliarde de euro. Sansele de a se ajunge la un compromis asupra bugetului 2014-2020 scad asfel si mai mult, dupa ce mai multe state, printre care si Romania, erau nemultumite de prima propunere inaintata de Van Rompuy, care prevedea un buget doar cu 75 miliarde .

CONSILIUL EUROPEAN de la Bruxelles: un summit tensionat, pe care pesimistii il cred sortit ...

Oficialii de la Bruxelles se pregatesc pentru ceea ce se asteapta a fi un summit lung, complex si foarte probabil temperamental privind bugetul multianual pentru perioada 2014-2020, apreciaza EUobserver, adaugand ca optimismul privind ajungerea la un acord a revenit intr-o oarecare masura. Pe de alta parte, EUBusiness scrie ca UE pare sa se indrepte spre noi probleme la summitul de joi convocat pentru obtinerea unui buget de circa un trilion de euro, mult contestat, dupa ce discutiile privind .

Basescu, inainte de a pleca la Consiliul European: E posibil sa nu se ajunga la o concluzie

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Aeroportul Otopeni, inainte de a pleca la Bruxelles, ca, desi este o fire optimista, crede ca e posibil ca la Consiliul European la care merge sa nu se ajunga.

Basescu: Merg la Consiliul European intrucat am potential mult mai bun decat premierul Ponta

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca este un moment dificil si pentru ca are un potential mult mai bun decat premierul Victor Ponta si poate servi mai bine interesele.

Ion Cristoiu: Victor Ponta nu are niciun chef sa mearga la Consiliul European. El este un smecher care ocoleste situatiile dificile

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat marti seara, in cadrul emisiunii Ultimul cuvant, de pe B1 TV, subiectul reprezentarii Romaniei la Consiliul European de la Bruxelles, apreciind ca Victor Ponta i-a cerut.

Antonescu vrea dezbatere in Parlament pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European. ...

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare. Totodata, acesta a explicat ca USL examineaza posibilitatea de a convoca marti o sedinta de plen reunit pe acest subiect, potrivit Mediafax. Eu cred ca acest subiect major al pozitiei Romaniei la Consiliul European poate sa faca continutul si al unei dezbateri parlamentare. Examinam posibilitatea de a facem maine o sedinta a Camerelor .

Sova: Chiar daca Basescu nu va utiliza dreptul de veto in Consiliul European, nu e motiv de suspendare

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul Dan Sova spune ca, chiar daca Traian Basescu va nesocoti mandatul Guvernului si al legislativului si nu va utiliza dreptul de veto la Consiliul European, acesta nu reprezinta un motiv de suspendare din functie, din punct de vedere constitutional.

Van Rompuy si Barroso se vor intalni cu toti liderii europeni inainte de Consiliul European

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si presedintele CE, Jose Manuel Barroso, se vor intalni, incepand de marti, cu toti liderii europeni, pentru a preveni un esec la Consiliul European, transmite Realitatea. net.

Basescu, despre participarea la Consiliul European: Niciodata nu m-am simtit constrans de un mandat

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca nu a primit inca din partea Guvernului o propunere de mandat pentru Consiliul European, dar ca niciodata nu s-a simtit constrans de un mandat.

VIDEO Parlamentul a adoptat o rezolutie care sprijina propunerea lui Barroso si respinge propunerea lui Van Rompuy privind bugetul UE. Ponta: Nimeni nu participa la Consiliul European reprezentandu-se doar pe sine. Beneficiile pentru Romania nu trebuie sa

Premierul Victor Ponta s-a adresat marti plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului cu privire la pozitia pe care Romania trebuie sa o adopte la reuniunea Consiliului European de la sfarsitul acestei saptamani, unde va participa seful statului. Nimeni nu participa la Consiliul European reprezentandu-se doar pe sine. Trebuie sa existe o colaborare Presedintie - Guvern - Parlament. Beneficiile pentru Romania nu trebuie sa fie secrete, nu este apanajul unui singur om, a declarat Ponta. In urma dezbaterilor, Parlamentul a adoptat o Rezolutie cu privire la interesele Romaniei in ce priveste negocierea noului cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020, rezolutie care sprijina propunerea presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si respinge propunerea presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, privind bugetul UE. Rezolutia, adoptata cu larga majoritate, nu are putere de lege, fiind doar punctul de vedere al Parlamentului.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2228 seconds )