Libnet.ro
UNICEF

09:45

Darea in plata. Prima zi, ora 16,00: Sub 100 de notificari in intreaga tara, in cele mai mari 5 banci din Romania

Hotnews Hotnews,
 Darea in plata. Prima zi, ora 16,00: Sub 100 de notificari in intreaga tara, in cele mai mari 5 banci din Romania

Prima zi e nerelevanta, ne-au spus chiar bancherii. Oamenii ezita, se duc sa discute cu avocatii sau cu notarii, dar nu notifica banca neaparat. Avem instalate aplicatii si fluxuri de informatii care ne permit sa monitorizam in timp real numarul de notificari depuse. Sunt sub 10 ca numar, au transmis reprezentantii a doua banci locale din varful clasamentului bancar. continuă pe Hotnews

ANM: Averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina, pana vineri, la ora 21.00

Meteorologi au emis o atentionare de instabilitate atmosferica accentuata, valabila pentru toata tara, de joi, de la ora 18. 00, pana vineri, la ora 21. Potrivit Administratiei Nationale de.

Vineri va intra in vigoare darea in plata.Vezi o sinteza a ceea ce trebuie sa stii pentru a da in plata, dar si care ar putea fi reactia unor banci

Vineri, 13 mai va intra in vigoare una dintre cele mai controversate legi cu caracter financiar aparute dupa Revolutie. E vorba de celebra Lege a Darii In Plata DIP), care a nemultumit nu doar bancile, ci si institutiile internationale FMI, CE, BCE). Nu discutam acum daca este o lege buna sau nu, ci incercam un indrumar despre pasii pe care o persoana ii are de urmat pentru a da cheile bancii si a scapa de datoria la banca. In exclusivitate, prezentam si opinia reprezentantilor unei institutii de credit BRD) cu privire la modul in care ar putea reactiona dupa intrarea in vigoare a legii. Atentie insa; bancile ar putea sa va conteste actiunea daca ati adus modificari apartamentului fara acordul bancii.

Isarescu: Darea in plata descurajeaza cresterea economica iar efectul asupra creditarii va fi unul de atenuare

Am fost nevoiti sa refacem proiectiile privind inflatia ca urmare a intrarii in vigoare a legii darii in plata. Pentru ca in Romania legile trebuie sa se aplice asa cum sunt. Noi ne mentinem opinia cu privire la aceasta lege repetand ca legea induce incertitudine. Iar asta inseamna descurajarea creditului. Ca urmare si cresterea economica va fi atenuata. Am efectuat revizuiri descendente datorate revizuirii in jos a deviatiei PIB ca urmare a efectelor probabile ale implementarii legii darii in plata. Trebuie sa asteptam sa vedem exact efectele, dar e clar ca efectul asupra creditarii va fi unul de atenuare a ei, a spus marti Mugur Isarescu, la prezentarea Raportului privind inflatia.

Raiffeisen: Anticipam ca darea in plata va da nastere la dispute juridice cu privire la neconstitutionalitate

Clientii trebuie sa se documenteze atent si sa cantareasca toate optiunile pe care le au. Anticipam ca legea, in forma in care a intrat in vigoare azi, va da nastere la dispute juridice, atat in privinta aspectelor de neconstitutionalitate, cat si a celor care nu sunt reglementate sau sunt confuze. De asemenea, operational procesul de a da in plata nu este nici simplu si nici fara costuri pentru client. Tocmai de aceea am considerat necesar sa elaboram un document de intrebari si raspunsuri, document pe care il vom actualiza permanent, in functie de interactiunile cu clientii, a explicat Mihai Rauta, director executiv Retail Risc.

WTA Roma: Simona Halep, eliminata in turul doi de Daria Gavrilova - Urmatoarea statie: Roland Garros-ul

Parcursul Simonei Halep la turneul Premier 5 de la Roma a durat o ora si 57 de minute, jucatoarea nascuta la Constanta fiind eliminata in turul doi de Daria Gavrilova, scor 6-3, 4-6, 6-3. Partida a fost una in care Simona a parut suspect de calma, chiar si atunci cand jocul nu ii mergea, si usor fara vlaga. Atitudinea pasiva din unele momente a contat enorm in economia partidei, mai ales in fata unui izvor nesecat de energie cum este Gavrilova 22 de ani, 32 WTA).

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )