Libnet.ro
UNICEF

13:30

Ce decizii a luat MAE privind votul din diaspora

Antena3 Antena3,
Ce decizii a luat MAE privind votul din diaspora

Numarul cabinelor din strainatate a fost extins la maxim, adica vor fi sapte cabine la o sectie, insa numai acolo unde a fost posibil, a anuntat, vineri, ministrul de Externe, Teodor Melescanu. De asemenea, tot. continuă pe Antena3

BEC, aceeasi pozitie fata de infiintarea de noi sectii in strainatate: De votul din diaspora se ocupa Ministerul de Externe

Biroul Electoral Central isi mentine pozitia fata de posibilitatea infiintarii de sectii suplimentare in strainatatea. De votul din diaspora se ocupa Ministerul de Externe, precizeaza BEC intr-un.

Melescanu: Vom trimite in diaspora numarul maxim de stampile, sapte in fiecare sectie. Din punctul de vedere al MAE nu e posibila suplimentarea sectiilor (VIDEO)

Noul ministru de Externe, Teodor Melescanu a prezentat, marti, masurile propuse de MAE Biroului Electoral Central, in vederea fluidizarii votului din diaspora la turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

FADERE, despre sectiile din diaspora: Nu intelegem de ce MAE nu face nimic, nici dupa comunicatele BEC

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa FADERE) anunta ca va strange semnaturi de la romanii din diaspora care nu vor putea vota, care vor fi folosite in demersurile posterioare alegerilor, conform unui comunicat remis redactiei. FADERE critica lipsa de raspuns a Ministerului de Externe fata de infiintarea a noi sectii de votare si arage atentia ca, din ceasta cazua, foarte multi romani din diaspora nu vor putea vota.

MAE face apel la membrii sectiilor din diaspora sa se prezinte duminica, dupa ce BEC a respins inlocuirea lor

Ministerul de Externe face apel, miercuri, la membrii birourilor electorale ale sectiilor de votare din diaspora sa se prezinte in ziua votului, intrucat propunerea MAE de a fi inlocuiti cei care nu vin cu.

Sibienii protesteaza vineri seara pentru votul din diaspora

Sute de persoane sunt asteptate vineri in centrul Sibiului pentru a protesta fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora.

Cum se organizeaza romanii din diaspora pentru turul al doilea

Romanii din diaspora incearca sa plateasca cat mai putin transportul catre sectiile de vot. Astfel, un roman stabilit in Germania a creat o platforma online adresata celor care vor sa voteze duminica si care pot sa imparta cheltuielile de transport.

Aplicatia pentru mobil care rezolva problema votului din diaspora

Un roman din diaspora pretinde ca a gasit solutia pentru cea mai mare problema a concetatenilor care vor sa voteze in strainatate. Este vorba despre o aplicatie pentru telefonul mobil care permite utilizatorilor sa stie in timp real la ce sectii de vot din zona in care se afla se voteaza si in ce ritm.

Israelul nu va participa la ancheta ONU privind razboiul din Fasia Gaza

Israelul nu va participa la ancheta ONU privind razboiul din Fasia Gaza in cadrul careia e cercetata incalcarea legilor umanitare internationale si drepturilor omului in timpul razboiului din Fasia Gaza in aceasta vara.

Melescanu le cere romanilor din diaspora sa vina devreme la vot

Potrivit lui Melescanu, masurile luate de MAE asigura cel putin o dublare a numarului celor care au votat la primul tur, daca declaratiile pe propria raspundere vor fi completate inainte de intrarea in sectie si daca cei sapte membrii ai sectiei vor fi prezenti.

VIDEO Comisia pentru romanii din diaspora si-a tinut sedinta in fata Palatului Parlamentului, dupa ce accesul presei a fost interzis. Ministrii Melescanu si Stanoevici au respins invitatia la discutii

Sedinta de miercuri a Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor s-a desfasurat in fata cladirii Parlamentului. Cei opt membri ai comisiei, prezenti la sedinta au luat aceasta hotarare dupa ce accesul presei a fost intezis in Palatul Parlamentului, de catre conducerea Camerei Deputatilor, informeaza B1. ro.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2177 seconds )