Libnet.ro
UNICEF

21:15

Eroii din decembrie 1989, comemorati la Universitate

România Liberă România Liberă,
Eroii din decembrie 1989, comemorati la Universitate

Peste 300 de revolutionari au depus, luni, coroane de flori in memoria celor cazuti in decembrie 1989, in Piata Universitatii din Bucuresti, la 26 de ani de la Revolutie. continuă pe România Liberă

Luptatori antitero ucisi in decembrie 1989, comemorati de SRI

Cei sapte luptatori ai Unitatii de lupta Antiterorista, cunoscuta sub acronimul USLA, care au fost ucisi in decembrie 1989 au fost comemorati vineri de Serviciul Roman de Informatii, scrie.

Cei sapte luptatori antitero care au murit in decembrie 1989, comemorati de SRI

Cei sapte luptatori ai Unitatii de lupta Antiterorista, cunoscuta sub acronimul USLA, care au fost ucisi in decembrie 1989 au fost comemorati vineri de Serviciul Roman de Informatii SRI).

Klaus Iohannis poate cere desecretizarea documentelor din decembrie 1989.Un nou nivel de justitie internationala

Platforma Memoriei si Constiintei Europene cere presedintelui Klaus Iohannis sa desecretizeze documentele cu statut de Secret de stat, din perioada decembrie 1989.

Teroristii au fost turistii sovietici

O Comisie speciala a Senatului Romaniei a anchetat ani de zile evenimentele din decembrie 1989, audiind zeci de persoane implicate in actiunile revolutionare, de la Ion Iliescu la generalul Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii. Sub conducerea senatorilor Sergiu Nicolaescu FSN) si Valentin Gabrielescu PNT), fost detinut politic, cu notabila Opinie separata a lui Serban Sandulescu PNT), a fost elaborat un Raport complex. Spre deosebire de gonflatul Raport Tismaneanu, Raportul Decembrie 1989 nu a ajuns niciodata la cunostinta opiniei publice.

EXCLUSIV FOTO Momente de speranta si deznadejde la Timisoara, surprinse de un fotograf din Ungaria, in decembrie 1989

Fotoreporterul maghiar Urban Tamas s-a aflat la Timisoara in decembrie 1989, pentru a surprinde pe viu Revolutia anticomunista.

Momente de speranta si deznadejde la Timisoara, surprinse de un fotograf din Ungaria, in decembrie 1989

Fotoreporterul maghiar Urban Tamas s-a aflat la Timisoara in decembrie 1989, pentru a surprinde pe viu Revolutia anticomunista.

Lovitura Moscovei in Romania

La 26 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, in ciuda tonelor de materiale aparute pe acest subiect, constatam ca au fost ignorate, parca dinadins, tocmai documentele legate de cercetarea operatiunii care a condus la schimbarea regimului, decapitarea lui Nicolae Ceausescu si instalarea lui Ion Iliescu, considerat un favorit al Moscovei inca din anii 80.

Orasul Timisoara va avea un imn compus chiar in zilele Revolutiei din decembrie 89

Timisoara va avea un imn. Este vorba despre cunoscuta si emotionanta piesa Timisoara compusa in decembrie 1989 de Ilie Stepan pe versurile lui Marian Odangiu.

Ion Iliescu face, in premiera, o ampla analiza a Revolutiei din decembrie 89

La 26 de ani de la evenimentele din Decembrie 89, fostul presedinte Ion Iliescu macheaza acest moment printr-un amplu comentariu pe blogul sau personal, in care atrage atentia asupra importantei infiintarii Frontului Salvarii Nationale, care, in opinia sa, a fost primul proiect democratic al Romaniei de dupa Ceausescu.

21 decembrie 1989: Copilul unei tari orfane

De cate ori vine vorba despre Revolutia din 1989, ma gandesc la femeia aceea care m-a intrebat daca stiu ce este dorul. Ea se referea la copilul ei de 17 ani care fusese ucis in seara zilei de 21 decembrie, in fata Salii Dalles. A fost una dintre primele victime ale Revolutiei din Bucuresti.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,208 seconds )