Libnet.ro
UNICEF

12:30

HAOS POLITIC IN REPUBLICA MOLDOVA: Presedintele Igor Dodon, suspendat de Curtea Constitutionala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
HAOS POLITIC IN REPUBLICA MOLDOVA: Presedintele Igor Dodon, suspendat de Curtea Constitutionala

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a decis, ieri, suspendarea temporara a lui Igor Dodon din functia de presedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit presedinte interimar, fiind obligat sa dizolve Parlamentul. continuă pe Ziarul Bursa

Criza politica in Republica Moldova: Presedintele Igor Dodon a fost suspendat, guvernul Maia Sandu invalidat, Moldova, declarata stat capturat

Curtea Constitutionala l-a suspendat din functie, in urma cu putin timp, pe presedintele Igor Dodon. Decizia a fost luata dupa ce acesta a ignorat deciziile institutiei si nu a dizolvat Parlamentul, desi acesta nu alesese un guvern in timpul prevazut.

Igor Dodon va fi suspendat din functie, iar decretul de dizolvare a Parlamentului va fi semnat de Pavel Filip. O noua decizie a Curtii Constitutionale

In urma unei sesizari depusa de deputatii democrati, Curtea Constitutionala a decis duminica, 9 iunie, ca refuzul lui Igor Dodon de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului creeaza circumstante de suspendare din functie a presedintelui tarii. in asemenea situatie, potrivit Curtii, interimatul sefului statului va fi asigurat de premierul Pavel Filip, care va semna decretul de dizolvare a Parlamentului.

Stefan Gligor: Responsabilitatea pentru alegerile anticipate o poarta presedintele Igor Dodon

Responsabilitatea pentru alegerile anticipate o poarta presedintele Igor Dodon. Au existat toate premisele pentru a se atinge o intelegere intre Partidul Socialistilor si blocul ACUM. Cele doua formatiuni constituante ale blocului, PAS si PPDA, au emis o decizie prin care anuntau ca sunt gata sa voteze un presedinte al Parlamentului din partea PSRM si astfel socialistii nu au avut spatiu de manevra.

Dodon, suspendat din functie. Decretul de dizolvare a Parlamentului va fi semnat de Pavel Filip. O noua decizie a Curtii Constitutionale

In urma unei sesizari depuse de deputatii democrati, Curtea Constitutionala a decis duminica, 9 iunie, ca refuzul lui Igor Dodon de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului creeaza circumstante de suspendare din functie a presedintelui tarii. in asemenea situatie, potrivit Curtii, interimatul sefului statului va fi asigurat de premierul Pavel Filip, care va semna decretul de dizolvare a Parlamentului.

Dodon, suspendat din functie de Curtea Constitutionala. Interimatul e asigurat de premier, care a dizolvat Parlamentul

In urma unei sesizari depuse de deputatii democrati, Curtea Constitutionala a decis duminica, 9 iunie, ca refuzul lui Igor Dodon de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului creeaza circumstante de suspendare din functie a presedintelui tarii.

Igor Dodon a semnat decretul de numire a Maiei Sandu in functia de premier

Presedintele Igor Dodon a semnat decretul de numire in functia de prim-ministru a liderei Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu. Seful statului anunta ca a semnat decretul in conformitate cu prevederile Constitutiei Republicii Moldova, ca urmare a consultarii fractiunilor parlamentare, transmite IPN.

LIVE VIDEO Republica Moldova fierbe, mii de oameni in strada: ce spune Klaus Iohannis despre situatia de la Chisinau

Criza politica din Republica Moldova s-a adancit duminica, 9 iunie. Presedintele Igor Dodon a fost suspendat din functie, Parlamentul a fost dizolvat, iar Guvernul a fost invalidat. Practic, in acest moment, Republica Moldova este o tara scufundata intr-un haos politic. Situatia de la Chisinau, capitala Republicii Moldova, este extrem de tensionata. Sedinta extraordinara convocata, sambata, [] .

Haos total in Republica Moldova: Curtea Constitutionala l-a suspendat pe presedintele Igor Dodon. Omul lui Plahotniuc preia interimatul si poate dizolva Parlamentul

Oligarhul Vladimir Plahotniuc revine in forta si capata o victorie uriasa la Curtea Constitutionala. Dupa ce sambata Igor Dodon a semnat decretul de numire ca premier a Maiei Sandu in urma unei coalitii.

Republica Moldova: Maia Sandu convoaca pentru luni sedinta noului guvern ales

Premierul Maia Sandu a anuntat, duminica, ca prima sedinta a noului Guvern va avea loc luni la ora 11. 00, in incinta Parlamentului. Lidera PAS a spus ca subiectele care vor fi discutate tin inclusiv de mai multe demisii ale sefilor de institutii. Sandu a spus ca maine va merge si la Guvern, dar nu a precizat cand anume. Toate acestea in contextul in care Curtea Constitutionala, controlata de Vladimir Plahotniuc, l-a suspendat pe presedintele Igor Dodon si a dizolvat Parlamentul.

Igor Dodon poate dizolva Parlamentul incepand cu ziua de 10 iunie. Decizia Curtii Constitutionale

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis vineri, 7 iunie, ca presedintele tarii poate semna decretul de dizolvare a Parlamentului in situatia in care Guvernul nu este format timp de 90 de zile de la data validarii noului Parlament.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2052 seconds )