Mare atentie! Aceste alimente sunt un pericol pe canicula. Puteti face infarct sau atac cerebral!
Romanii trebuie sa stie un ceai fierbinte e mai racoritor mai bine decat un pahar cu suc in care ati pus cateva cuburi de gheata. Cu cat transpirati mai abundent, cu atat veti resimti mai putin efectele caniculei. continuă pe Antena3
• Nu consumati niciodata aceste alimente pe canicula! Va fac mai mult rau decat bine
Canicula face noi victime! Camerele de garda ale spitalelor s-au aglomerat din cauza urgentelor cauzate de caldura excesiva. Medicii ii atentioneza pe varstnici si copii sa nu se expuna la temperaturi ridicate, deoarece sunt cei mai predispusi riscului de imbolnavire. Cum ne putem proteja si face fata caldurii ne spune nutritionistul Lygia Alexandrescu.
• Legumele pot deveni toxice printr-o greseala aparent inofensiva. Mare atentie atunci cand cumparati!
Fructele si legumele grabite spre coacere in extrasezon pot arata bine si pot avea gust foarte bun, insa nu sunt neaparat si sanatoase. Cand se grabeste coacerea se folosesc cele mai multe substante chimice, iar reziduurile ajung in partile comestibile, spun expertii in horticultura.