Libnet.ro
UNICEF

13:15

Masuri. Ce trebuie sa stie proprietarii de animale despre boala limbii albastre

Adevărul Adevărul,
Masuri. Ce trebuie sa stie proprietarii de animale despre boala limbii albastre

Toate localitatile din judetul Calarasi se afla sub lupa medicilor veterinari, dupa ce in mai multe zone din tara boala limbii albastre face ravagii printre animale. continuă pe Adevărul

Primele animale omorate de boala limbii albastre. Maladia s-a extins in 49 de gospodarii din judetul Buzau

Joi dimineata, au fost inregistrate primele cazuri de mortalitate provocata de boala limbii albastre, o maladie semnalata pentru prima oara in tara noastra si care afecteaza numai rumegatoarele. Boala a ucis o oaie de la o stana din comuna Siriu si o vaca, din gospodaria unui satean din CA Rosetti, care sustine ca animalul sau avea simptomele bolii.

Boala limbii albastre pune Guvernul in alerta maxima. Zeci de animale s-au imbolnavit in judetul Buzau

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat marti, la sediul Guvernului, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, in legatura cu raspandirea bolii Bluetongue boala limbii albastre), specifica rumegatoarelor. Comitetul a stabilit ce masuri trebuie luate pentru stoparea bolii mai ales ca este pentru prima oara cand evolueaza in Romania.

VIDEO Boala limbii albastre: Filtre de politie si... cam atat!

Planul de masuri in epidemia bolii limbii albastre pare ca nu exista pe teren. De luni, judetul Buzau a intrat in atentia Uniunii Euroepene dupa ce au fost confirmate primele cazuri de boala limbii albastre. Bilantul a ajuns dupa doua zile la 29 de focare active cu un numar de 44 de animale bolnave si alte 33 suspectate de maladie.

ALERTA pentru crescatorii de animale din cauza Bluetongue boala limbii albastre. Restrictii la Buzau. Oprea a convocat CNSSU, la Guvern, pentru solutii urgente

Aparitia bolii Bluetongue boala limbii albastre in Romania a pus pe jar autoritatile. Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat, la sediul Guvernului, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, la solicitarea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA). Boala este specifica rumegatoarelor si nu afecteaza omul.

Alerta pentru crescatorii de animale: Boala limbii albastre, confirmata in mai multe localitati din Buzau

Numarul localitatilor din Buzau unde a fost confirmata Boala limbii albastre a crescut de la trei la sapte, a declarat, marti, prefectul judetului, Maria Buleandra. Acesta a precizat ca situatia se.

VIDEO Boala limbii albastre se extinde cu repeziciune. Primarii localitatilor afectate cer dezinsectii din elicopter

Boala limbii albastre se extinde cu repeziciune. Alte 4 focare au fost confirmate de laboratorul centrului national pentru combaterea bolilor la animale. in total, la pranz boala era confirmata in sapte comune, toate din zona de deal si munte, la peste 50 de animale intre care si ovine. Primarii localitatilor unde sunt confirmate cazurile de Blue Tongue le solicita autoritatilor dezinsectia cu ajutorul elicopterelor.

VIDEO Boala limbii albastre a ajuns in Romania. Disperare printre satenii din Sarulesti, ale caror vite sufera de o boala necunoscuta de ei

Mai multe bovine din judetul Buzau au fost diagnosticate cu Boala limbii albastre, care nu afecteaza omul, dar produce pagube economice. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara a informat deja statele Uniunii Europene si pe cele membre ale Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animala despre aparitia acestei boli in Romania.

Restrictii la Buzau din cauza Bluetongue boala limbii albastre. Oprea a convocat CNSSU, la Guvern, pentru solutii urgente

Aparitia bolii Bluetongue boala limbii albastre a pus pe jar autoritatile. Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat, la sediul Guvernului, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, la solicitarea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA). Boala este specifica rumegatoarelor si nu afecteaza omul.

Patru noi focare de boala limbii albastre au fost confirmate in Prahova

Patru noi focare de boala limbii albastre au fost confirmate in gospodarii din Prahova, numarul total al focarelor confirmate in acest judet ajungand astfel la sase, informeaza Mediafax. Directorul.

Patru noi focare de boala limbii albastre, confirmate in Prahova

Patru noi focare de boala limbii albastre au fost confirmate in gospodarii din Prahova, relateaza Mediafax. Astfel, numarul focarelor confirmate in judet a ajuns la sase.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,229 seconds )