Libnet.ro
UNICEF

09:30

Oficial. Saptamana viitoare, declarata libera in Republica Moldova

Adevărul Adevărul,
Oficial. Saptamana viitoare, declarata libera in Republica Moldova

Saptamana viitoare a fost declarata saptamana libera in Republica Moldova pentru toti bugetarii, cu exceptia lucratorilor medicali. Anuntul a fost facut de catre premierul Ion Chicu, dupa sedinta Comisiei pentru situatii exceptionale. Astfel, angajatii sectorului bugetar vor avea noua zile libere, incepand cu 28 martie si pana pe 5 aprilie. continuă pe Adevărul

Cum instituie statul cenzura in mass-media din Republica Moldova pe timp de pandemie

Consiliul Audiovizualului profita de situatia de urgenta declarata in R. Moldova si institutie cenzura in mass-media in ceea ce priveste abordarea subiectelor ce tin de raspandirea si combaterea COVID-19. Astfel, jurnalistii vor putea publica doar informatia ce va veni de la OMS, Comisia pentru Situatii Exceptionale, Guvern si Ministerul Sanatatii, si nu vor avea dreptul la opinia lor sau opinia unor medici, experti etc.

Peste 2 mii de cetateni au revenit in Republica Moldova, in ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore, in punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 3. 464 traversari. Un numar mai mare a fost inregistrat pe sensul de intrare in Republica Moldova - 2. 368 traversari persoane, dintre care 1. 267 treceri la frontiera moldo-romana, 872 treceri la frontiera cu Ucraina si 229 treceri a frontierei aeriene rute charter), informeaza Politia de Frontiera.

Virgil Popescu anunta ca va incepe de saptamana viitoare prima productie de masti

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca prima mare companie privata va incepe de saptamana viitoare prima productie de masti, urmand sa realizeze 150. 000 pe zi si aproximativ 4 milioane pe luna, iar din 15 aprilie va produce 500. 000 de masti pe zi FFP2 si 100. 000 de masti FFP3.

UPDATE Ministrul Economiei: Romania va produce de saptamana viitoare 150.000 de masti de protectie pe zi Se va ajunge apoi la 16-17 milioane de masti pe luna

De saptamana viitoare, in Romania vor fi produse 150. 000 de masti medicale pe zi, iar din 15 aprilie aproximativ 600. 000 de masti de catre o companie privata care acum produce combinezoane, a anuntat joi, la inceputul sedintei de Guvern, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei: Romania va produce de saptamana viitoare 150.000 de masti de protectie pe zi

De saptamana viitoare, in Romania vor fi produse 150. 000 de masti medicale pe zi, de catre o prima companie privata care acum produce combinezoane, a anuntat joi, la inceputul sedintei de Guvern, ministrul Economiei, Virgil Popescu, scrie Hotnews. ro.

Cum se pregateste Constanta pentru cresterea numarului de infectati cu coronavirus: spitalul militar mobil ar putea fi functional saptamana viitoare

Prefectul judetului Constanta, George Niculescu, a spus ca spitalul militar mobil ar putea fi functional de saptamana viitoare, insa nu s-a stabilit unde va fi amplasat.

Socialistii propun ca toate partidele care au obtinut finantare de la stat sa doneze banii in sprijinul sistemului medical din Republica Moldova

Presedinta Partidul Socialistilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanii, a anuntat ca PSRM va cere tuturor partidelor, care au obtinut finantare de la stat, in urma rezultatelor alegerilor, sa doneze banii in sprijinul sistemului medical din Republica Moldova, pentru porocurarea de utilaje medicale, medicamente, dar si pentru motivarea financiara a cadrelor medicale, in contextul luptei impotriva COVID-19.

Circa 10 mii de lucratori medicali din Republica Moldova vor fi testati la COVID-19

Presedintele Igor Dodon a anuntat ca va propune Comisiei pentru situatii exceptionale sa ia decizia ca toti angajatii medicali din Republica Moldova, care sunt implicati in depistarea COVID-19, dar si tratarea pacientilor de acest virus, sa fie testati daca nu sunt infectati cu coronavirus. Presedintele a spus ca in asa fel se doreste prevenirea contaminarii medicilor, dar si protejarea acestora.

OMS, China si Federatia Rusa vor sprijini Republica Moldova in lupta cu COVID-19

Igor Dodon a anuntat luni, 23 martie, ca la aceasta etapa Republica Moldova a primit mai multe loturi de suport de ajutor din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar in zilele apropiate Chisinaul urmeaza sa primeasca sprijin in lupta impotriva COVID-19 atat din China, cat si din Federatia Rusa.

VIDEO FOTO Incendiu de proportii la granita dintre Romania si Republica Moldova. Vantul puternic propaga focul

Zeci de pompieri din Galati si Republica Moldova se lupta de peste 24 de ore sa lichideze mai multe focare de incendiu care au afectat zeci de hectare de vegetatie uscata si stuf din Lunca Prutului.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2232 seconds )