Libnet.ro
UNICEF

01:05

Opt ONG-uri din Romania cer Bruxellesului un mecanism exceptional de reevaluare a respectarii de catre Romania a criteriilor privind statul de drept

Hotnews Hotnews,
 Opt ONG-uri din Romania cer Bruxellesului un mecanism exceptional de reevaluare a respectarii de catre Romania a criteriilor privind statul de drept

Un grup de opt ONG-uri din Romania acuza un puci impotriva statului de drept prin modificarea Codului Penal de catre Parlament si cere Comisiei Europene sa stabileasca un mecanism exceptional de reevaluare a respectarii de catre Romania a criteriilor de la Copenhaga si sa aplice penalitati credibile in cazul neindeplinirii obligatiilor, inclusiv suspendarea dreptului de vot in Consiliu si/sau accesul la fondurile europene. continuă pe Hotnews

ONG-uri din Romania scriu CE: E nevoie de un mecanism de evaluare suplimentar MCV.

La initiativa Institutului pentru Politici Publice, un grup de ONG-uri au adresat, miercuri, o scrisoare oficialilor Comisiei Europene in care sustin ca statul de drept se afla sub asediu in Romania. ONG-urile cer Comisiei Europene, in urma modificarilor aduse marti Codului penal, stabilirea unui nou mecanism, suplimentar MCV, pentru a obliga Romania sa respecte regulile UE. Va adresam aceasta scrisoare pentru a va informa ca puciul impotriva statului de drept din Romania, inceput in vara .

ONG-uri: Insulta si calomnia, reintroduse clandestin in Codul Penal.

Cateva ONG-uri au sesizat ca insulta si calomnia au fost reintroduse clandestin in Codul Penal prin proiectul de lege aprobat marti de Camera Deputatilor si ii cer presedintelui sa nu promulge legea. APADOR-CH, ActiveWatch, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Centrul pentru Jurnalism Independent arata, intr-un comunicat de presa, ca un proiect de lege vechi din noiembrie 2011 propunea abrogarea unui singur articol din Codul Penal, respectiv articolul 74 indice 1, insa el a fost .

Elena Basescu, in PE: Guvernul socialist din Romania continua sa puna piedici justitiei si luptei impotriva coruptiei

Vreau sa atrag atentia ca Guvernul socialist din Romania continua sa puna piedici justitiei si luptei impotriva coruptiei, a declarat, luni, Elena Basescu, in plenul Parlamentului European, cu ocazia.

Mark Grey: Pozitia CE privind amendamentele la Codul Penal din Romania va fi reflectata in raportul MCV din ianuarie

Comisia Europeana transmite ca pozitita institutiei privind amendamentele la Codul Penal din Romania va fi reflectata in raportul MCV din luna ianurie. Purtatorul de cuvant al CE, Mark Grey, a declarat in.

Mercedes-Benz recheama Clasa S din Romania, pentru posibile defecte la centurile de siguranta

Mercedes-Benz recheama din Romania, ca parte a unui recall pe plan mondial, sase masini Clasa S la care pot aparea probleme la mecanismele de inchidere a centurilor de siguranta de la scaunele din fata.

Accesul pacientilor din Romania la tratamente inovatoare, o problema acuta

Accesul pacientilor din tara noastra la tratamente inovatoare reprezinta o problema acuta in acest moment, a declarat ieri presedintele Aliantei pacientilor cronici din Romania, Cezar Irimia, conform surselor de presa.

Catalin Predoiu: Le spun tuturor din Romania ca nu mai e timp de pierdut. Aceasta putere are ganduri ascunse, din ce in ce mai stravezii

Prim-vicepresedintele democrat-liberal Catalin Predoiu i-a indemnat, marti, pe romani sa ia atitudine fata de actuala putere, el afirmand, intr-o conferinta de presa, ca le transmite tututor din Romania ca nu mai e timp de pierdut. Aceasta putere are ganduri ascunse care devin din ce in ce mai stravezii, care nu au legatura cu o societate care are dreptul si legea la baza ei.

VIDEO Catalin Predoiu: Le spun tuturor din Romania ca nu mai e timp de pierdut. Aceasta putere are ganduri ascunse, din ce in ce mai stravezii

Prim-vicepresedintele democrat-liberal Catalin Predoiu i-a indemnat, marti, pe romani sa ia atitudine fata de actuala putere, el afirmand, intr-o conferinta de presa, ca le transmite tututor din Romania ca nu mai e timp de pierdut. Aceasta putere are ganduri ascunse care devin din ce in ce mai stravezii, care nu au legatura cu o societate care are dreptul si legea la baza ei.

Asociatia Societatilor de Leasing din Romania, pe cale sa se desfiinteze

Asociatia Societatilor de Leasing din Romania ASLR), prezenta pe piata locala din 1996, ar putea fi desfiintata, pe fondul dificultatilor economice pe care le intampina majoritatea membrilor acesteia, potrivit unor surse din interiorul ASLR.

Asociatia Secular-Umanista din Romania: Actiunile Guvernului nu trebuie sa afecteze caracterul laic al statului

In contextul in care sistemul de invatamant este subfinantat, iar din spitale lipsesc pana si medicamentele si materialele de baza, . ) a angaja Statul sa suporte financiar cheltuielile extravagante ale cultelor religioase si, in special, ale Bisericii Ortodoxe, ridica serioase semne de intrebare privind adecvarea politicilor guvernamentale, sustine Asociatia Secular-Umanista din Romania. Reactia ASUR vine dupa ce premierul Victor Ponta a declarat, la inaugurarea Campusului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, ca era o obligatie din partea oricarui guvern al Romaniei sa sprijine aceasta lucrare.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2075 seconds )