Libnet.ro
UNICEF

09:15

Papa Francisc doreste reformarea conducerii Bisericii Catolice dupa model ortodox

Adevărul Adevărul,
Papa Francisc doreste reformarea conducerii Bisericii Catolice dupa model ortodox

Capul Bisericii Romano-Catolice surprinde aproape saptamanal, prin declaratii. intr-un amplu interviu acordat celei mai vechi reviste iezuite din Italia, Papa Francisc reafirma directia de apropiere dintre Bisericile separate de Marea Schisma, la 1054. Printre multe alte probleme abordate, Papa s-a referit la necesitatea schimbarii metodologiei Sinodului, adica a felului in care este construita sinodalitatea in Catolicism. continuă pe Adevărul

Papa Francisc doreste o reforma a Bisericii Catolice

Papa Francisc a declarat joi ca isi doreste sa gaseasca un nou echilibru in randul Bisericii Catolice, cerand o mai mare implicare a femeilor in deciziile-cheie si o abordare mai putin acuzatoare fata de homosexuali, persoanele divortate si femeile care au recurs la avort.

Ce spune Papa Francisc despre homosexuali, divort si avort.

Papa Francisc recomanda membrilor Bisericii Romano-Catolice sa trateze cu mila homosexualii, persoanele divortate si femeile care au facut avorturi, dar care manifesta cainta, conform unui interviu acordat revistei iezuite Civilta Cattolica, citata de Mediafax. Daca o femeie avorteaza, dar o mustra constiinta si se caieste cu sinceritate, trebuie sa fie iertata, indeamna Papa Francisc. Confesionarul nu este o sala de tortura, ci un loc al caintei, adauga Suveranul .

Papa Francisc sustine ca Biserica nu trebuie sa se amestece in viata homosexualilor

Suveranul Pontif a declarat ca Biserica are dreptul de a-si exprima opiniile, insa nu trebuie sa se amestece spiritual in vietile lesbienelor si ale homosexualilor, relateazaCNN. Papa Francisc si-a.

Papa Francisc denunta un sistem economic care are ca idol banul.

Papa a denuntat un sistem economic ce are in centrul sau un idol care se numeste ban, intr-un discurs sustinut la Cagliari, in timpul vizitei sale pastorale in Sardinia, subliniind ca fara munca nu exista) demnitate. Aceasta lipsa de munca este consecinta unei alegeri mondiale, a unui sistem economic in care banul este cel care comanda, a adaugat el, adresandu-se celor catorva mii de persoane la Cagliari. Dupa ce a evocat suferintele traite de tinerii fara loc de munca, de .

Papa Francisc va efectua o vizita oficiala in Ungaria in anul 2016

La invitatia presedintelui ungar Janos Ader, Papa Francis va efectua, in anul 2016, o vizita oficiala in Ungaria, relateaza MTI. Presedintele Ungariei a fost primit in audienta, vineri, de Papa Francis la.

Papa Francisc: Sistemul economic are in centrul sau un idol - banul

Papa a denuntat un sistem economic ce are in centrul sau un idol care se numeste ban, intr-un discurs sustinut la Cagliari, in timpul vizitei sale pastorale in Sardinia, subliniind ca fara munca nu.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2388 seconds )