Libnet.ro
UNICEF

14:16

Piata petrolului, la limita in urma evenimentelor din Irak

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Piata petrolului, la limita in urma evenimentelor din Irak

Pie and tele de petrol au fost relativ calme saptamana aceasta, petrolul Brent stabilizandu-se intr-o marja ca urmare a varfului de saptamana trecuta. Regruparea a fost determinata de noile ingrijorari legate de stabilitatea Irakului in urma atacurilor militan and tilor sunni and ti din nordul and si vestul and tarii, considera Ole Sloth Hansen, specialist al Saxo Bank in investitii pe pietele de marfuri, intr-o analiza trimisa astazi redactiei. continuă pe Ziarul Bursa

Cat de puternic va lovi criza din Irak pretul petrolului? Saxo nu vede cotatiile mai sus de 115 dolari

Actuala criza din Irak nu afecteaza inca puternic capacitatile de productie ale tarii in domeniul petrolului, motiv pentru care pretul barilului Brent nu ar trebui sa urce peste 115 dolari daca situatia nu se agraveaza, considera analistii Saxo Bank.

Criza din Irak: Militantii suniti controleaza aproape in totalitate principala rafinarie de petrol din Irak / David Cameron: Insurgentii din Irak intentioneaza sa atace Marea Britanie

Combatantii jihadisti au luat cu asalt miercuri cea mai mare rafinarie din Irak, intensificandu-si ofensiva care le-a permis sa controleze regiuni mari ale tarii. Purtand uniforma militare si la bordul a numeroase vehicule, dintre care unele confiscate de la armata, jihadistii din SIIL au lansat in zori un atac impotriva rafinariei din Baiji, la 200 km nord de Bagdad, a precizat un purtator de cuvant al fortelor armate, citat de AFP. Ministrul irakian al Afacerilor Externe, Hoshyar Zebari, a anuntat miercuri ca Bagdadul a cerut oficial Statelor Unite sa efectueze lovituri aeriene impotriva jihadistilor.

Criza din Irak, ultimele evolutii: Jihadistii au ocupat aproape in intregime Tal Afar. 5.000 de iranieni s-au inscris voluntari pentru a apara locurile sfinte ale siitilor

Insurgentii au ocupat cea mai mare parte din Tal Afar, un oras strategic siit din nordul Irakului, a informat marti un oficial guvernamental, mentionand ca zeci de persoane au fost ucise in confruntari, transmite AFP. In acest context, rebelii sirieni au preluat marti controlul asupra al-Qaem, un post de frontiera intre Irak si Siria, in timp ce in Iran se aduna voluntari pentru apararea locurilor sfinte ale siitilor din Irak.

Richard Cheney: Anarhia din Irak, efectul politicilor ineficiente ale Administratiei Obama

Fostul vicepresedinte american Richard Cheney, artizan al interventiei militare in Irak in 2003, denunta, in Wall Street Journal, prabusirea doctrinei Obama, atribuind anarhia din Irak politicilor.

Rohani: Iranul va face totul pentru a proteja locurile sfinte siite din Irak

Presedintele iranian Hassan Rohani a avertizat miercuri ca Iranul, cu o populatie majoritar siita, va face totul pentru protejarea locurilor sfinte ale islamului siit din Irak, in fata amenintarii jihadistilor din cadrul gruparii Statul Islamic in Irak si Levant SIIL), .

Criza din Irak: Jihadistii au ocupat aproape in intregime Tal Afar. 5.000 de iranieni s-au inscris voluntari pentru a apara locurile sfinte ale siitilor

Insurgentii au ocupat cea mai mare parte din Tal Afar, un oras strategic siit din nordul Irakului, a informat marti un oficial guvernamental, mentionand ca zeci de persoane au fost ucise in confruntari, transmite AFP. In acest context, rebelii sirieni au preluat marti controlul asupra al-Qaem, un post de frontiera intre Irak si Siria, in timp ce in Iran se aduna voluntari pentru apararea locurilor sfinte ale siitilor din Irak.

Violentele din Irak trag in jos bursele din Europa si Asia

Actiunile societatilor listate la Bursele din Europa s-au inscris pe un curs descendent ieri, in contextul escaladarii violentelor din Irak. O influenta negativa asupra mersului pietelor din regiune a avut-o si faptul ca Rusia a taiat livrarile de gaze catre Ucraina.

Criza din Irak are doua taisuri la fel de periculoase pentru Israel. SUA ar putea oferi concesii nucleare Iranului

Israelul se teme ca ofensiva jihadistilor din Irak ar determina o relaxare a relatiilor dintre SUA si Iran, iar administratia de la Washington ar putea in acest caz sa ofere concesii nesperate Teheranului,.

China pregateste evacuarea muncitorilor sai din Irak

Cele mai mari firme petroliere chineze au pregatit planuri de evacuare in cazul in care violentele din Irak se vor amplifica, transmite agentia nationala de stiri de la Beijing. China are in acest moment peste.

Presedintele afgan: Afganistanul nu va ajunge niciodata la situatia de anarhie din Irak

Afganistanul nu va ajunge niciodata in situatia de anarhie din Irak dupa retragerea trrupelor NATO, da asigurari presedintele afgan, Hamid Karzai, citat de AFP. Mai mult, Karzai considera imposibila revenirea.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 14:16

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )