Libnet.ro
UNICEF

08:00

Politica monetara si paradoxul dublei devieri de reactie

Adevărul Adevărul,
Politica monetara si paradoxul dublei devieri de reactie

Mersul inflatiei incepand cu a doua jumatate a lui 2015 a fost influentat de scaderea mare a TVA. Indicele preturilor de consum IPC) a ajuns in teritoriu negativ; in jargon oficial si in dezbateri publice s-a vorbit de inflatie negativa. continuă pe Adevărul

Daniel Daianu: Politica monetara si paradoxul dublei devieri de reactie

Mersul inflatiei incepand cu a doua jumatate a lui 2015 a fost influentat de scaderea mare a TVA. Indicele preturilor de consum IPC) a ajuns in teritoriu negativ; in jargon oficial si dezbateri publice s-a vorbit de inflatie negativa. O corectie a cifrelor prin considerarea nivelului de fiscalitate anterior diminuarii TVA ar fi aratat crestere de preturi. Terminarea unor efecte de baza in 2017 cand nu mai intra in calcul scaderea de taxe/impozite) si accelerarea turatiei economiei s-au vazut in ascensiunea inflatiei in a doua parte a anului trecut; au jucat aici un rol major cresteri de venituri, politici pro-ciclice in general. In 2017 economia a crescut cu cca. 7%, o dinamica ilustrata de marirea deficitului de cont curent. Dezechilibrul extern nu este de doua cifre precum in anii precriza 2007-2008), dar impreuna cu inflatia semnaleaza o crestere economica peste potential.

Politica monetara si paradoxul dublei devieri de reactie

Mersul inflatiei incepand cu a doua jumatate a lui 2015 a fost influentat de scaderea mare a TVA. Indicele preturilor de consum IPC) a ajuns in teritoriu negativ; in jargon oficial si dezbateri publice s-a vorbit de inflatie negativa.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2526 seconds )