Libnet.ro
UNICEF

01:05

Schimb de gaz intre Romania si Republica Moldova, din august

Antena3 Antena3,
Schimb de gaz intre Romania si Republica Moldova, din august

Primele schimburi de gaz intre Romania si Republica Moldova s-ar putea produce cel mai probabil in august, a anuntat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. S-au facut progrese in ceea ce priveste. continuă pe Antena3

Veniturile din listarea Electrica, reinvestite in infrastructura energetica Romania-Republica Moldova

Toate resursele financiare obtinute din vanzarea actiunilor companiei Electrica vor fi folosite pentru a investitiile in infrastructura energetica ce conecteaza Romania de Republica Moldova si Ucraina, declara premierul Victor Ponta ieri, la o conferinta pe tema securitatii in regiunea Marii Negre.

Ponta vrea independenta energetica la comun pentru Romania si Republica Moldova in perspectiva razboiului rece, prin stabilitatea redeventelor

Guvernul este gata sa sustina, prin legislatie si stabilitatea redeventelor, proiectele marilor companii si sa isi asigure independenta energetica, in perspectiva razboiului rece care va veni cu iarna, a declarat premierul Ponta.

Interviu Tudor Copaci, viceministru al Economiei in Republica Moldova, da o replica gigantului Gazprom: In Republica Moldova vom infiinta o noua companie de transport al gazelor naturale care va apartine statului

Republica Moldova ar putea incepe sa importe gaze din Romania prin conducta Ungheni-Iasi chiar din aceasta toamna, a declarat Tudor Copaci, viceministru al Economiei in Republica Moldova, intr-un interviu acordat HotNews. ro. In conditiile in care gazoductul se opreste la Ungheni, atat Romania, cat si R. Moldova, ar trebui ca in urmatorii doi-trei ani sa faca noi investitii intr-o conducta care sa duca pana la Chisinau, zona cu cel mai mare consum de gaze. Insa lucrurile nu sunt chiar simple in conditiile in care transportatorul de gaze din R. Moldova este controlat de Gazprom. Astfel, statul moldovean intentioneaza sa infiinteze o noua companie de transport al gazelor naturale, paralela cu MoldovaTransgaz care apartine Moldovagaz n. red. controlat de Gazprom). Insa principalul aspect este cel al pretului la gazele din Romania care trebuie sa fie mai mic decat cel propus de catre Gazprom, considera Copaci. Vezi interviul cu Tudor Copaci.

Realitatile paralele din Republica Moldova

In Republica Moldova are loc o confruntare intre canalele de propaganda ale Kremlinului si mass-media occidentala, care incearca sa contracareze ampla ofensiva mediatica lansata de Moscova.

Robert Kaplan: Rusia doreste sa creeze dificultati intre Romania si Ungaria

Rusia doreste sa creeze dificultati intre Romania si Ungaria, crede ziaristul Robert Kaplan, desemnat unul dintre primii 100 ganditori ai lumii de catre cei de la Foreign Policy. Intr-un interviu acordat site-ului inliniedreapta. ro, Kaplan se asteapta la o strategie mediatica de sustinere a partidelor nationaliste de dreapta care creeaza conflicte intre Romania si Ungaria, Slovacia si Ungaria etc.

NATO deschide o reprezentanta in Republica Moldova

Alianta Nord-Atlantica ar putea deschide o reprezentanta permanenta in R. Moldova, la solicitarea autoritatilor de la Chisinau, pe modelul celor care exista in Georgia sau Ucraina, a declarat ambasadorul R. Moldova in Belgia, Mihai Gribincea, relateaza.

Rompetrol si-a extins reteaua de benzinarii din Georgia si Republica Moldova cu 9 statii

Rompetrol Georgia si Rompetrol Moldova au deschis 9 statii de distributie de la inceputul anului, reteaua din cele doua tari ajungand la 128 de puncte de alimentare, urmand ca pana la sfarsitul lui 2014 sa mai fie deschise alte 10 benzinarii in aceste state.

Rompetrol se extinde in Republica Moldova si Georgia

Rompetrol Georgia si Rompetrol Moldova, subsidiare ale KMG International, au deschis 9 statii de distributie de la inceputul anului, marind astfel reteaua din cele doua tari la 128 de puncte de alimentare. Pana la sfarsitul anului, compania intentioneaza sa mai deschida alte 10 benzinarii in aceste tari, se arata intr-un comunicat al companiei.

Harrison Ford nu a fost lasat sa intre intr-un bar din Londra deoarece nu a fost recunoscut

Harrison Ford a avut parte de un moment stanjenitor, sambata, in Londra, acolo unde a vrut sa intre intr-un bat, dar garzile de corp nu l-au recunoscut si i-au spus ca nu poate intra pentru ca sunt erau prea.

Romania risca penalizari din cauza infrastructurii de canalizare

Seful Dumar Construct, Mihai Ursuleasa, avertizeaza ca Romania trebuie sa se alinieze tarilor europene in ce priveste infrastructura de canalizare, tinand cont de faptul ca in 2012 instalatii de canalizare existau in doar 861dintre cele peste 16 mii de localitati.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2239 seconds )