Libnet.ro
UNICEF

05:15

Scoala altfel. Protejarea patromoniului cultural national, lectie de la politisti pentru 500 de elevi

Adevărul Adevărul,
Scoala altfel. Protejarea patromoniului cultural national, lectie de la politisti pentru 500 de elevi

In cea de-a treia zi in care elevii nu au avut cursuri, politistii i-au invitat la muzeu. Scoala altfel a continuat cu instruiri in cadrul proiectului educational Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national, organizat de IPJ Calarasi si Fundatia Collegium XXI. continuă pe Adevărul

Guvernul a stabilit conditii mai riguroase pentru protejarea patrimoniului cultural national mobil

Guvernul a extins domeniul de aplicare a Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, astfel incat reglementarile privind scoaterea de pe teritoriul Romaniei sa se aplice oricarui bun cultural clasificat drept bun de patrimoniu national cu valoare artistica, istorica sau arheologica, indiferent daca acestea fac parte sau nu din colectii publice sau de alta natura sau constituie elemente individuale si indiferent daca provin din excavatii legale sau clandestine. Conform noilor reglementari, atat pentru scoaterea de pe teritoriul Romaniei, cat si pentru restituirea unor bunuri de patrimoniu mobile catre alte state membre ale Uniunii Europene, cooperarea si consultarea cu autoritatile centrale ale statelor respective se vor face inclusiv prin utilizarea modulului pentru bunuri culturale al Sistemului de informare al pietei interne I. ), instituit prin Regulamentul UE) nr. 024/2012, precizeaza un comunicat al Executivului.

Scoala altfel. Lectii de educatie rutiera, cu probe practice pentru elevi si demostratii de la politisti

In saptamana Scoala altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun!, politistii se vor afla in randul elevilor, in cadrul activitatilor menite sa contribuie la pregatirea impotriva victimizarii acestora.

Creativitate. Scoala altfel, expozitie si ateliere de lucru la sediul IPJ Calarasi

Creativitatea copiilor nu are limite. Supravegheati indeaproape si consiliati de politisti, prichindeii de la gradinita Tara copilariei au deschis expozitia dedicata sarbatorilor pascale, in saptamana Scoala altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun!.

OTP Bank participa la Scoala Altfel

OTP Bank Romania participa, prin intermediul fundatiei sale, Dreptul la Educatie, pentru a treia oara consecutiv, la proiectul Scoala Altfel din programul national Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, organizat de Ministerul Educatiei Nationale.

Scoala altfel cu nervi la Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. Cum s-a razbunat un sef de companie pentru ca a gasit dezordine intr-un dormitor

Paturi rasturnate, haine aruncate pe jos si bunuri distruse intr-un dormitor al elevilor de la Colegiul National Militar Alba Iulia. Sunt detalii surprinse in imagini facute publice de un elev din clasa a XII-a al Colegiului Militar, care a relatat cum s-a desfasurat prima zi din saptamana Scoala Altfel, la institutia de invatamant din Alba Iulia.

Ce spun profesorii despre faptul caMinistrul Educatiei vrea sa dubleze saptamana Scoala altfel

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, vrea ca, de la anul, programul Scoala altfel sa se organizeze de doua ori pe an, iar fiecare scoala sa poata decide singura perioada in care sa-si desfasoare activitatile extrascolare. Profesorii sustin insa ca nu au resurse umane si materiale pentru asta. De asemenea, ei arata ca nici structura scolilor nu permite diversificarea activitatilor.

FOTO Elevii au intrat in saptamana Scoala Altfel. Ce fac copiii zilele acestea

Luni a inceput Scoala altfel, saptamana in care elevii din toata tara participa la diferite activitati care ii scot din rutina zilelor traditionale de scoala. Printre institutiile care si-au deschis portile pentru a primi copii se numara si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ISU) Bucuresti - Ilfov care a organizat mai multe ateliere pentru cei mici.

Scoala altfel la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman: ce pot face elevii in cadrul programului

In perioada 1822 aprilie, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va organiza in saptamana Scoala altfel un program extracurricular realizat in parteneriat cu Muzeul Sportului si Federatia Romana de Rugby.

FOTO Armata si Politia, preferatele copiilor in proiectul Scoala Altfel. Elevii au fost fascinati de arme si uniforme

In saptamana Scoala Altfel, elevii au ocazia sa iasa din cadrul oficial al scolilor pentru a merge in vizite ori pentru a experimenta din activitatile profesionale ale adultilor. Multi dintre micuti au ajuns marti la comandamentul Diviziei 2 Infanterie Getica, unde au asistat la festivitatile prilejuite de sarbatorirea Zilei Fortelor Terestre.

Cinetic in Saptamana Scoala Altfel

CENTRUL INTERNATIONAL DE CERCETARE SI EDUCATIE iN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE CINETic isi deschide usile in Saptamana Scoala Altfel pentru elevii Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti, joi, 21 aprilie si vineri, 22 aprilie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )