Libnet.ro
UNICEF

19:00

Veste buna de la oamenii de stiinta care monitorizeaza gaura din stratul de ozon

România Liberă România Liberă,
Veste buna de la oamenii de stiinta care monitorizeaza gaura din stratul de ozon

Cercetarile oamenilor de stiinta din SUA si Marea Britanie, publicate in revista Science, arata ca gaura vasta din stratul de ozon deasupra Antarcticii se micsoreaza, iar stratul de ozon se va reface de-a lungul timpului. continuă pe România Liberă

Veste buna pentru cei care apeleaza la darea in plata pentru prima data. Guvernul le-a pregatit o surpriza

Impozitul pe transferul proprietatii nu se va mai plati in cazul darii in plata, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, marti, intr-un briefing la Palatul Victoria.

Ciolos vrea scutire de impozit pentru persoanele care realizeaza venituri din activitati de cercetare

Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor din activitati de cercetare si dezvoltare aplicativa sau dezvoltare tehnologica ar putea fi scutite de la plata impozitului.

Gaura din stratul de ozon s-a redus semnificativ, anunta oamenii de stiinta

Potrivit cercetarilor oamenilor de stiinta din SUA si Marea Britanie, publicate in revista Science, gaura vasta din stratul de ozon deasupra Antarcticii se micsoreaza, iar stratul de ozon se va reface de-a lungul timpului, incet, dar sigur, relateaza Mediafax citand The Guardian. Cercetatorii informeza ca una dintre cele mai mari probleme legate de mediu care a ingrijorat planeta de-a lungul anilor 1980-1990, se indrepta spre o rezolvare.

Vesti bune: gaura din stratul de ozon se vindeca

Daca acum cateva luni, oamenii de stiinta avertizau ca gaura din stratul de ozon a atins o dimensiune-record, se pare ca acum vin cu vesti ceva mai bune. Se pare ca, in sfarsit, gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii incepe sa se vindece. Pana la sfarsitul secolului ar trebui sa fie complet recuperata.

Premiera medicala pentru controlul unui virus care afecteaza jumatate din populatia planetei

Cercetatorii australieni au reusit in premiera sa sparga codul care ar putea duce la tinerea sub control a virusui herpetic. Virusul herpes simplex HSV) este cunoscut pentru ca ramane latent in celulele nervoase ale unei persoane infectate mult timp dupa ce orice inflamatie s-a vindecat, iar oamenii de stiinta de la Australian National University ANU) au descoperit ca genele herpetice incearca in mod constant sa re-energizeze infectia.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2318 seconds )