Libnet.ro
UNICEF

05:15

Victor Ponta: Gradul de absorbtie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Victor Ponta: Gradul de absorbtie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%

Premierul Victor Ponta a afirmat, astazi, ca gradul de absorbtie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%, tara noastra reusind sa atraga pana in prezent 4 miliarde euro din cele peste 19 miliarde euro alocate pentru perioada 2007-2013, relateaza sursele de presa. continuă pe Ziarul Bursa

Gradul de absorbtie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%, sustine Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat, marti, ca gradul de absorbtie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%, Romania reusind sa atraga pana in prezent 4 miliarde euro din cele peste 19 miliarde euro.

LIVE TEXT. Ponta, despre absorbtia fondurilor europene: Valoarea corectiilor pentru neregulie ...

Premierul Victor Ponta sustine, marti, un discurs in Parlament pe tema bugetului UE pe 2014-2020. - Este un subiect care afecteaza viata fiecarui cetatean al Europei si a fiecarui roman - Valoarea corectiilor pentru neregulie din perioada 2009-2011 se ridica la 6000 de milioane de euro.

Victor Ponta cere ministrilor sa comunice un grad de absorbtie al fondurilor de coeziune de 20%, chiar daca cifrele reale arata 9,72%

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa comunice corect situatia actuala a absorbtiei fondurilor europene. Ce inseamna corect in viziunea primului-ministru? Potrivit acestuia, gradul de absorbtie pe politica de coeziune este de 20%, nu sub 10% cum s-a comunicat pana acum. Premierul a prezentat un calcul care arata un grad de absorbtie de 20%. Insa, cifrele oficiale prezentate chiar pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene demonstreaza un grad de absorbtie de 9,72%. De unde aceasta diferenta intre cifrele oficiale si cele ale premierului? Victor Ponta a inclus in calculele sale si platile interne catre beneficiari, nu doar platile efective de la Comisia Europeana. Vezi in text cum a calculat premierul un grad de absorbtie de 20%.

Ponta cere ministrilor sa comunice un grad de absorbtie al fondurilor de coeziune de 20%, ...

Premierul Victor Ponta, in cadrul sedintei de Guvern de marti dimineata, le-a atras atentia membrilor Executivului asupra absorbtiei fondurilor europene si a bugetului pentru 2014-2020. O sa va rog pe toti ministrii sa comunicati foarte corect situatia actuala pentru ca pe la televiziuni toata lumea isi da cu parerea dupa ureche. Aveti obligatia sa vorbiti tot timpul in termeni reali si in cifre reale. Rog Ministerul Afacerilor Europene sa dea datele simple. In ceea ce priveste platile .

Victor Ponta: Prevederea introdusa de Van Rompuy care leaga alocarile de gradul de absorbtie s-ar putea sa fie scoasa tocmai pentru ca la Bucuresti, nu presedintele, ci Guvernul si Parlamentul au o pozitie intransigenta

Premierul Victor Ponta a declarat marti seara, intr-o interventie la Realitatea TV, ca nu exista nicio diferenta majora intre punctul sau de vedere si cel al presedintelui in ceea ce priveste pozitia Romaniei la reuniunea Consiliului European, in sensul ca amandoi au sustinut ca propunerea presedintelui UE, Herman Van Rompuy, este inacceptabila, dar ca intelegerea s-a rupt dupa ce Traian Basescu a avut cateva iesiri publice strict de campanie electorala. Emisiune in desfasurare.

AFP: Romania A RATAT SANSA fondurilor europene. Are cel mai cel mai slab nivel de absorbtie in randul celor 27 de state UE

Romania a ratat sansa fondurilor europene, un lucru ilustrat, de exemplu, de intarzierile unui santier la Brasov, unde cei 230. 000 de locuitori ai orasului asteapta de mai multi ani ca o autostrada sa asigure.

Victor Ponta: Am mostenit un dezastru in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca a informat conducerea Uniunii Social Liberale, alaturi de ministrii de resort, de faptul ca Guvernul actual, in cele sase luni de activitate, a reusit sa indrepte foarte multe din deficientele produse de vechile guvernari in perioada 2009-2011, astfel incat Programul Operational Regional si cel Sectorial de Mediu au fost deblocate prin aplicarea unor corectii financiare mai mici decat se solicitase initial, potrivit Mediafax De asemenea, a aratat .

Ponta: Putem vorbi despre deblocarea fondurilor europene.

Premierul Victor Ponta a avut, marti dimineata, o sedinta cu membrii Guvernului in care le-a atras atentia asupra absorbtiei fondurilor europene. Stire in curs de actualizare.

AFP: Romania a ratat sansa fondurilor europene

AOAR: Nu numai ca Romania nu a atras fonduri europene, dar a facut cheltuieli superioare veniturilor inregistrand cel mai slab nivel de absorbtie dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romania a ratat sansa fondurilor europene, comenta, ieri, AFP, citata de Mediafax.

Victor Ponta, in Parlament: Nimeni nu participa la Consiliu reprezentandu-se pe sine

Premierul Victor Ponta s-a adresat marti Parlamentului in care a vorbit despre cum afecteaza bugetul UE Romania, prezentand si o situatie a absorbtiei fondurilor europene. As fi dorit ca azi sa auzim si.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2172 seconds )