Libnet.ro
UNICEF

09:45

VIDEO Dan Sova scapa de arestare pentru ca nu a fost intrunita majoritatea in Senat. Darius Valcov a fost insa lasat pe mana procurorilor. Controversa majora pe procedura in cazul Sova

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Dan Sova scapa de arestare pentru ca nu a fost intrunita majoritatea in Senat. Darius Valcov a fost insa lasat pe mana procurorilor. Controversa majora pe procedura in cazul Sova

Dan Sova a scapat de arestare deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA, dar in cazul lui Darius Valcov a fost aprobata cererea procurorilor. In ceea ce-l priveste pe Sova, din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost pentru, contra 67 si 5 voturi anulate. In urma votului exprimat nu a fost intrunita majoritatea necesara de 85 de optiuni pentru. Potrivit regulamentului Senatului, hotararile Senatului sunt aprobate doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. PNL a anuntat ca va contesta rezultatul votului in cazul Sova, mai ales ca o decizie a Curtii Constitutionale din 2008 arata ca hotararile Senatului au nevoie de votul majoritatii senatorilor prezenti la sedinta, nu de majoritatea senatorilor. UPDATE In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea Senatului in privinta lui Valcov. continuă pe Hotnews

Dan Sova scapa de arest: A fost salvat de lipsa de cvorum. inainte de vot, senatorul a fost dat cu mir de o fosta judecatoare (VIDEO)

Dan Sova scapa de arest, informeaza B1 TV. Potrivit Comisiei de vot, au fost inregistrate 79 voturi pentru, 67 contra si 5 abtineri. Senatorul a fost miruit in plenul Senatului de catre colega sa, Florina Jipa,.

VIDEO Momente incredibile in Parlament: Senatoarea Florina Jipa i-a dat cu mir pe frunte lui Dan Sova, inaintea votului pentru ridicarea imunitatii: Mai lasati-ma cu Constitutia!

Senatoarea Florina Jipa UNPR) i-a dat cu mir pe frunte colegului sau Dan Sova, miercuri la pranz, inaintea votului din plen pentru ridicarea imunitatii fostului ministru, anunta B1 Tv. Dan Sova nu reprezinta niciun pericol, a declarat miercuri senatoarea UNPR Florina Jipa, care a explicat ca a adus de la Mormantul Sfant mirul cu care l-a uns pe acesta. Fost candidat inscris in cursa pentru un fotoliu de judecator al Curtii Constitutionale luna trecuta, Florina Jipa nu a dorit sa raspunda la intrebarea jurnalistilor daca o astfel de decizie, cum a fost cea in cazul cererii DNA pentru Dan Sova, se ia cu jumatate plus unu din voturile celor prezenti sau din majoritatea absoluta. Se ia cu jumatate plus unu. ) Mai lasati-ma cu Constitutia.

UPDATE Decizia senatorilor de a-l scapa pe Sova de arestare, posibil neconstitutionala. O decizie a Curtii Constitutionale arata ca hotararile Senatului trebuie adoptate cu majoritatea celor prezenti si a fost aplicata in cazul a trei senatori

Decizia Senatului de a-l scapa pe Dan Sova de arestare ar putea fi neconstitutioanala. O decizie a Curtii Constitutionale de pe 1 octombrie 2008 arata ca articolul din regulamentul Senatului care prevede ca Hotararea se adopta cu votul majoritatii senatorilor este neconstitutional. Potrivit deciziei Curtii Constitutionale document atasat), o asemenea prevedere incalca .

Romanii protesteaza dupa blocarea arestarii lui Dan Sova: DNA, curata politica!, Dan s-o va lua!, s-a strigat in Piata Universitatii (VIDEO)

Votul dat miercuri in Senat, prin care s-a respins cererea DNA de arestare a lui Dan Sova a dus la proteste. Aproximativ 200 de oameni s-au strans miercuri seara in centrul Capitalei, nemultumiti de blocarea.

Romanii protesteaza dupa blocarea arestarii lui Dan Sova: DNA curata politica!, Dan s-o va lua! - s-a strigat in Piata Universitatii (VIDEO)

Votul dat miercuri in Senat, prin care s-a respins cererea DNA de arestare a lui Dan Sova a dus la proteste. Aproximativ 200 de oameni s-au strans miercuri seara in centrul Capitalei, nemultumiti de blocarea.

Cum a jonglat majoritatea PSD din Senat cu articole neconstitutionale pentru a-l scapa pe Dan Sova de procurorii DNA

Senatorul PSD Dan Sova a driblat arestarea preventiva dupa ce alesii au considerat ca un articol din Regulamentul Senatului este mai presus de Constitutie. Acel articol din Regulament este copia unui alt articol care, in 2008, a fost declarat neconstitutional de judecatorii CCR.

Cum trage PSD de timp in cazul lui Dan Sova: Lipsea o semnatura

Raportul senatorilor juristi asupra cererii DNA de arestare a lui Dan Sova a fost retrimis la Comisia juridica din Senat, dupa ce pesedista Doina Federovici a refuzat sa semneze documentul.

Dan Sova s-a autosuspendat din toate functiile detinute in PSD

Senatorul Dan Sova s-a autosuspendat miercuri din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat, invocand evenimentele din ultimele zile. Dan Sova a scapat in cursul zilei de arestare dupa ce in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA.

Comisia Europeana, dupa votul in cazul lui Dan Sova: Asteptam o implementare consistenta si substantiala a recomandarilor din raportul MCV

Comisia Europeana reactioneaza dupa respingerea, in Senat, a cererii de arestare a lui Dan Sova. CE transmite ca asteapta o implementare consistenta si substantiala a recomandarilor din raportul privind.

Ambasada Olandei, despre votul in cazul Dan Sova: Ingrijorare si surprindere

Ambasada Olandei urmareste cu ingrijorare si surprindere votul Senatului in cazul cererii DNA de arestare a senatorului Dan Sova, potrivit unui mesaj postat pe contul de Facebook al misiunii diplomatice.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2067 seconds )