Libnet.ro
UNICEF

01:05

100 de ani de la genocidul armean din timpul Imperiului Otoman: Cel mai puternic factor in formarea identitatii nationale in Armenia

Adevărul Adevărul,
100 de ani de la genocidul armean din timpul Imperiului Otoman: Cel mai puternic factor in formarea identitatii nationale in Armenia

Armenia comemoreaza, vineri, pe 24 aprilie, un secol de la inceputul deportarilor si masacrelor din timpul Imperiului Otoman, in 1915, soldate cu 1,5 milioane de morti, un memorial care formeaza identitatea nationala a acestei mici tari din Asia Centrala. continuă pe Adevărul

Armenia comemoreaza, vineri, 100 de ani de la genocidul din timpul Imperiului Otoman

Armenia comemoreaza, vineri, un secol de la inceputul deportarilor si masacrelor din timpul Imperiului Otoman, in 1915, in urma carora au murit 1,5 milioane de persoane, informeaza Mediafax.

Cei 1,5 milioane de armeni, victime ale genocidului de acum 100 de ani, vor fi canonizati de Biserica Armeniei

Biserica Apostolica Armeana ii va canoniza joi pe cei 1,5 milioane de armeni, victime ale genocidului de acum 100 de ani din timpul Imperiului Otoman, potrivit Agerpres. Decizia a fost luata inca din 2013, insa.

Austria a recunoscut genocidul armean

Parlamentarii austrieci au recunoscut genocidul armean, inaintea comemorarii a 100 de ani de la masacrarea armenilor de catre Imperiul Otoman in timpul Primului Razboi Mondial, relateaza site-ul TheLocal. at, conform Mediafax.

Ambasadorul Turciei in Austria, rechemat pentru consultari, dupa ce Parlamentul de la Viena a recunoscut simbolic genocidul armean

Ambasadorul Turciei in Austria a fost rechemat pentru consultari, in semn de protest fata de recunoasterea simbolica de catre Parlamentul de la Viena a genocidului armean comis de Imperiul Otoman in timpul.

Nemesis ca imparatie morala: Genocidul armean

In urma cu mai multi ani, Germania a fost scena unui episod stanjenitor, atunci cand, la presiunea Turciei, landul Brandenburg a eliminat dintr-o curicula scolara referintele la genocidul armean. Liderul comunitatii armene din Germania spunea la acea data ca este un scandal sau ca este deprimant daca ceea ce exista in manualele din Brandenburg poate fi dictat de la Ankara. A persistat asadar senzatia, pentru o vreme, ca alianta germano-turca functioneaza din nou. Imparatul german Wilhelm al II-lea se declarase in 1898 patronul tuturor musulmanilor din lume si vazuse problema armeana ca pe o afacere interna a Turciei.

Vladimir Putin, despre cele mai grele momente din timpul presedintiei: Doua atacuri teroriste oribile

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca cele mai grele momente din timpul mandatelor sale au fost crizele ostaticilor din Beslan si de la un teatru din Moscova, informeaza site-ul agentiei Sputnik. Doua.

Doua crize ale ostaticilor, cele mai grele momente pentru Putin din timpul mandatului

Crizele ostaticilor din Beslan si de la un teatru din Moscova, cele mai grele momente din timpul mandatului presedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat acesta. Declaratiile au fost facute pentru un documentar,.

Vladimir Putin considera doua crize ale ostaticilor cele mai grele momente din timpul presedintiei

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca cele mai grele momente din timpul mandatelor sale au fost crizele ostaticilor din Beslan si de la un teatru din Moscova, informeaza site-ul agentiei Sputnik, citat de Mediafax. Documentarul, intitulat Presedintele si realizat de jurnalistul rus Vladimir Soloviov, este dedicat celei de-a 15-a aniversari de la inceperea primului mandat de presedinte al lui Vladimir Putin.

Turcia impartaseste suferintele armenilor, dar nu recunoaste genocidul din perioada 1915-1917

Turcia impartaseste suferintele copiilor si ale nepotilor armenilor, a anuntat luni Biroul de presa al premierului turc Ahmet Davutoglu cu ocazia implinirii unui secol de la declansarea genocidului impotriva armenilor in timpul Imperiului Otoman, pe care Ankara il neaga categoric, potrivit AFP.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2066 seconds )