Libnet.ro
UNICEF

14:45

Alegeri Marea Britanie. Exit Poll: Conservatorii, pe primul loc

România Liberă România Liberă,
Alegeri Marea Britanie. Exit Poll: Conservatorii, pe primul loc

Partidul Conservator al premierului David Cameron se claseaza pe primul loc in urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, potrivit Mediafax. continuă pe România Liberă

UPDATE. Alegeri Marea Britanie. Exit Poll: Conservatorii, pe primul loc. Primele declaratii ale premierului englez

Partidul Conservator al premierului David Cameron se claseaza pe primul loc in urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, potrivit Mediafax.

Alegeri Marea Britanie - Exit Poll: Conservatorii condusi de Cameron, pe primul loc

Exit poll-urile publicate la inchiderea urnelor ii dau castigatori pe conservatori, cu 316 locuri in Parlamentul britanic. Pe de alta parte laburistii, condusi de Ed Miliband, sunt creditati cu 239 de locuri.

Alegeri Marea Britanie Exit poll-uri: Conservatorii au castigat alegerile/ Cel mai prost rezultat pentru Laburisti din '87/ Infrangere majora pentru UKIP si Farage

Potrivit exit-pollurilor comandate de BBC, Partidul Conservator ar fi castigat alegerile din Marea Britanie obtinand 316 mandate, in timp ce laburistii au obtinut doar 239 de mandate. Partidul Liberal Democrat a obtinut 10 mandate, in timp de partidul anti-imigratie UKIP nu a luat decat doua mandate. Surpinde numarul mare de mandate obtinut de Partidul Nationalist Scotian care a luat 58 de mandate. Alegerile generale din Regatul Unit vor configura decizia privind ramanerea sau iesirea dupa 40 de ani de relatii dificile) a Marii Britanii din Uniunea Europeana. UPDATE: Peter Kellner, presedintele Institutulului de sondare YouGov , spune ca este nedumerit de diferentele dintre exit-poll-uri si ca propriile sondaje nu au aratat o astfel de schimbare substantiala in favoarea conservatorilor ca cea data de BBC, ITV sau Sky.

UPDATE. Alegeri Marea Britanie: Conservatorii, pe primul loc. Primele declaratii ale lui Cameron. Liderii partidelor infrante demisioneaza

Partidul Conservator al premierului David Cameron se claseaza pe primul loc in urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, potrivit Mediafax.

Exit-poll: Victorie a conservatorilor, in timp ce nationalistii din SNP triumfa in Scotia

ACTUALIZARE 10:16 David Cameron declara ca va fi premierul tuturor britanicilor Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, prim-ministru in exercitiu, a declarat, in aceasta dimineata, ca va fi premierul tuturor britanicilor, dupa ce sondajele la iesirea de la urne au indicat o victorie clara a conservatorilor in fata laburistilor in alegerile parlamentare desfasurate ieri in Marea Britanie, transmite Reuters.

Alegeri Marea Britanie - Liderul liberal democratilor, Paddy Ashdown: Daca sondajele sunt corecte, imi mananc palaria

Exit poll-urile anunta rezultate oarecum surprinzatoare ale alegerilor din Marea Britanie. Partidul Conservator condus de David Cameron nu a obtinut majoritatea parlamentara, desi ar fi castigat alegerile, in timp ce Partidul Liberal Democrat a fost creditat cu un minimum istoric de 10 locuri in Parlamentul Britanic.

Exit-poll: Victorie a conservatorilor, in timp ce nationalistii din SNP triumfa in Scotia

Conservatorii britanici s-au apropiat de majoritatea absoluta in alegerile legislative, cu 316 locuri in parlament contra celor 239 castigate de laburisti, in timp ce nationalistii din Partidul Nationalist Scotian SNP) au obtinut 58 din cele 59 de locuri rezervate Scotiei, potrivit unui sondaj de opinie realizat ieri seara la iesirea de la urne, potrivit AFP.

Alegeri in Marea Britanie. Ed Miliband, liderul Partidului Laburist, are origini poloneze

Desi nu a castigat alegerile, Partidul Laburist, condus Ed Miliband, a reusit sa smulga destule voturi conform exit poll-urilor, incat conservatorii sa nu obtina majoritatea in Parlamentul britanic. Parintii lui Ed au fost evrei polonezi, supravietuitori ai Holocaustului. Tatal liderului laburist, Ralph, a fost profesor de stiinte politice la London School of Economics, cunoscut pentru vederile sale marxiste.

Alegeri in Marea Britanie. Victoria conservatorilor condusi de David Cameron mai adauga o durere de cap Uniunii Europene

Daca pana ieri liderii Uniunii Europene avea o mare bataie de cap numita criza financiara din Grecia, care este amenintata cu iesirea din zona euro, de astazi mai are una, numita Marea Britanie. Conservatorii, condusi de premierul David Cameron, au promis convocarea unui referendum in 2017 cu privire la ramanerea in UE, dupa renegocierea relatiei sale cu Uniunea.

Alegeri in Marea Britanie. Cine este Nicola Sturgeon, noua regina a Scotiei

Alegeri in Marea Britanie. Partidul Nationalist Scotian SNP) a castigat loc dupa loc in Parlamentul britanic, insumand 56 din cele 59 de locuri ale regiunii. Nicola Sturgeon este cea care a condus SNP spre victorie, fiind supranumita Regina Scotiei de publicatia The Mirror . Ea este liderul nationalistilor scotieni si prima femeie premier a Scotiei.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2517 seconds )