Libnet.ro
UNICEF

10:45

Alegeri prin corespondenta. Votul fiecarui roman din diaspora ar costa 33 de centi

România Liberă România Liberă,
Alegeri prin corespondenta. Votul fiecarui roman din diaspora ar costa 33 de centi

Exista doua modalitati pentru ca romanii din diaspora sa poata vota simplu si fara sa stea la cozi uriase. Una dintre ele, votul prin corespondenta, ar avea un cost redus sub un milion de euro, spun specialistii. continuă pe România Liberă

Alegeri prin corespondenta. Votul fiecarui roman din diaspora ar costa 33 de centi

Exista doua modalitati pentru ca romanii din diaspora sa poata vota simplu si fara sa stea la cozi uriase. Una dintre ele, votul prin corespondenta, ar avea un cost redus sub un milion de euro, spun specialistii.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ghidul alegatorului roman din strainatate. Cum se poate vota in diaspora

Biroul Electoral Central a dat publicitatii Ghidul alegatorului roman din strainatate pentru alegerile prezidentiale 2014.

VIDEO Klaus Iohannis: Noi am propus votul prin corespondenta, dar PSD s-a temut. Va dati seama, daca toti romanii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat luni, referindu-se la problemele intampinate duminica de romanii din diaspora care au vrut sa voteze, ca PNL a propus introducerea votului prin corespondenta, insa PSD s-a opus pentru ca s-a temut. Va dati seama, daca toti romanii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur, a afirmat liderul PNL.

IPP cere vot prin corespondenta pentru romanii din strainatate

Institutul pentru Politici Publice cere partidelor politice sa modifice de urgenta legislatia electorala pentru a permite, in viitor, votul prin corespondenta, conform unui comunicat al IPP, remis redactiei. Totodata, IPP anunta ca le ofera asistenta juridica tuturor romanilor cu domiciliu legal in strainatate pentru a da in judecata MAE.

Votul prin corespondenta: 3 incercari lipsite de sprijin majoritar in Parlament

Partidele din dreapta esichierului politic au incercat, in cel putin 3 randuri, sa introduca votul prin corespondenta pentru romanii din strainatate, pentru a inlesni procesul electoral, a creste particparea la vot si a implica mai mult stranierii. Prima incercare a ost trantita in Parlament, a doua treneaza fara sprijin, din aprilie 2014, iar a treia are doar sustinerea insuficienta a opozitiei.

Rusinea de a nu putea vota prin corespondenta

La ora 13. 00, cand sectiile de votare erau deja deschise de la orele 7. 00, abia o cincime din cetatenii cu drept de vot la alegerile pentru Presedintele Romaniei se prezentase la urne. Mai mult: analistii politici evalueaza ca participarea la vot va fi cu putin peste 50% din electorat. E un semn ca democratia romaneasca e in pericol, cand doar jumatate dintre cetateni va impune celeilalte jumatati decizia ei. E un semn de absenteism rezultat din lene, dezamagire, lipsa de informare politica si negativism. Mai este insa si o neputinta administrativa, sau o strategie bine pusa la punct a parlamentarilor si guvernelor, de a exclude de la procesul alegerilor cetateni care ar vota mai comod, sau pentru ca nu-si pot permite deplasarea cum e cazul romanilor din strainatate). Votul prin corespondenta nu functioneaza nici in 2014, desi de peste zece ani se bate apa in piua pe tema lui. Pentru aceasta rusine, parlamentele si guvernele succesive ale Romaniei ar trebui sa-si lase capul in pamant.

ONG-urile cer adoptarea votului prin corespondenta

Accesibilizarea sectiilor de votare pana in 16 noiembrie, adoptarea votului prin corespondenta, spre a respecta dreptul de a vota pentru peste 134. 000 de persoane cu dizabilitati, si sanctionarea de catre CNCD a institutiilor care nu le asigura accesul in sectiile de vot, cer mai multe ONG-uri, dupa scandalul din Franta si Anglia .

Ce s-a intamplat cu votul din DIASPORA. Mii de romani NU au putut sa isi exercite dreptul

Mii de romani din diaspora nu au reusit sa voteze din cauza masurilor suplimentare luate de Autoritatea Electorala Centrala si care au ingreunat votul. Conationalii stabiliti in strainatate au plecat.

Ponta, despre SCANDALUL din diaspora: E inadmisibil ca romanii sa NU poata vota. Ambasadorii si consulii, CONVOCATI la Bucuresti

Ambasadorii si consulii vor fi convocati la Bucuresti, a anuntat, luni premierul Victor Ponta, dupa scandalul din diaspora. E inadmisibil ca romanii sa nu poata vota, a spus seful PSD. Ponta: BEC poate.

Romanii din diaspora: 161.054 de alegatori au fost prezenti la urne

Numarul alegatorilor din diaspora care s-au prezentat la vot in cele 294 de sectii a ajuns in primul tur al alegerilor la 161. 054, cei mai multi votanti fiind in Italia, Spania si Republica Moldova, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central BEC).

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )