Libnet.ro
UNICEF

00:07

Alegerile europarlamentare in cifre: 500 de candidati, 13 partide, doua aliante si 8 independenti - in cursa pentru 32 de mandate la Bruxelles

Hotnews Hotnews,
 Alegerile europarlamentare in cifre: 500 de candidati, 13 partide, doua aliante si 8 independenti - in cursa pentru 32 de mandate la Bruxelles

Peste 500 de candidati, reprezentanti ai unor formatiuni politice sau independenti, isi disputa cele 32 de mandate de europarlamentari, la alegerile de duminica. Treisprezece partide politice, doua aliante si opt candidati independenti au participat, timp de 30 de zile, la campania electorala care se incheie sambata, la ora 7:00. Lista completa a candidatilor, in articol. continuă pe Hotnews

Fruntasele euroscepticismului deschid joi alegerile europarlamentare. Cum se voteaza in urmatoarele patru zile

Olanda si Marea Britanie sunt statele membre care deschid joi, 22 mai, sesiunea alegerilor europarlamentare 2014, cand alegatorii sunt chemati la urme ca sa aleaga eurodeputatii de la Bruxelles pentru urmatorii cinci ani. Cele doua state au inregistrat cotele cele mai mari de euroscepticism in ultimul an, fapt ce creeaza ingrijorari cu privire la componenta viitorului Parlament European.

Alegerile europarlamentare, ziua 2. Irlandezii si cehii merg la vot

Irlanda si Cehia organizeaza astazi scrutinul europarlamentare, pentru alegerea legislatorilor de la Bruxelles. Republica Ceha are repartizate 21 de mandate in Parlamentul European, in timp ce politicienii irlandezi se lupta pentru 11 locuri.

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare

In conditiile unei prezente la urne estimata la cel mult 30% dintre cetatenii cu drept de vot, exista voci care sustin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca forma de sanctiune a clasei politice. Altii sustin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale si a partidelor politice. Am colectat aici o serie de pareri si argumente ale celor care sustin participarea la alegerile europarlamentare.

Scenarii pentru prezidentiale, inainte de alegerile europarlamentare

Alegerile europarlamentare - prezenta la vot sub 30% Prezenta la vot de la alegerile europarlamentare se anunta foarte mica, poate cea mai mica din istoria Romaniei oricum sub 30%). Asta spune multe despre politicianismul ieftin, ridicol, lipsit de viziune si proiecte relevante pentru societate, despre razboiul surd dintre principalii actori politici, despre manelizarea televiziunilor si, mai ales, despre lehamitea in crestere a romanilor fata de politicianismul dambovitean, care devine tot mai nerelevant pentru cetateni.

SONDAJ Operations Research. Alianta PSD-UNPR-PC va castiga alegerile europarlamentare

Ultimul sondaj al Operations Research, realizat inainte de alegerile europarlamentare 2014, arata ca Alianta PSD-UNPR-PC Partidul Social Democrat - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei - Partidul.

Partidul antieuropean PVV din Olanda a iesit abia pe locul 4 la alegerile europarlamentare

Partidul Libertatii PVV), formatiunea politica eurosceptica a populistului Geert Wilders, a inregistrat o infrangere usturatoare si neasteptata in alegerile europarlamentarele desfasurate joi in Olanda,.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2169 seconds )