Libnet.ro
UNICEF

14:45

Alexis Tsipras sustine ca nu a primit mandat pentru a iesi din zona euro

B1 B1,
Alexis Tsipras sustine ca nu a primit mandat pentru a iesi din zona euro

Premierul elen Alexis Tsipras a facut apel la parlamentarii din partidul sau, Syriza, sa sprijine planul fiscal propus de executivul de la Atena pentru a primi ajutor financiar din partea creditorilor. continuă pe B1

LIVETEXT Criza din Grecia: Bursele europene evolueaza pe verde, dupa capitularea lui Alexis Tsipras / Fie vom continua impreuna, fie vom cadea cu totii / Germania, reactie rece la planul Atenei

Bursele europene au deschis in crestere puternica vineri dimineata, optimiste dupa ce guvernul de la Atena a anuntat un plan de austeritate mai dur chiar decat cel respins de greci la referendumul din 5 iulie. La Atena, premierul Alexis Tsipras s-a intalnit cu parlamentarii Syriza, in conditiile in care noul plan are nevoie de aprobarea Parlamentului. ------------------------1:49 Premierul elen Alexis Tsipras a aparat vineri noaptea, in fata Parlamentului de la Atena, propunerea sa de acord facuta creditorilor tarii, acceptand totodata ca contine masuri dificile si indepartate de pactul electoral al stangii radicale, transmite AFP. Sambata, 1:24 Creditorii internationali cred ca cele mai recente propuneri facute de Grecia sunt suficient de pozitive pentru a face baza de negocieri pentru un al treilea acord de bailout in valoare de 74 miliarde euro, transmite AFP citand surse europene. 23:49 Dezbaterea parlamentara in Grecia va incepe la un minut dupa miezul noptii, din motive procedurale. Este asteptat un vot in plenul parlamentului in jurul orei locale 3:00 3:00 ora Romaniei), relateaza The Guardian. 22:45 Sondaj de opinie Skai TV: 55,5% din greci se tem de un Grexit, 16,5% spun ca le da speranta, 20,5% nu au o opinie pe subiect. The Guardian).

Criza din Grecia: Bursele europene evolueaza pe verde, dupa capitularea lui Alexis Tsipras/ Parlamentului grec a dat unda verde propunerii de acord/ Creditorii internationali considera propunerile Atenei suficient de 'pozitive' pentru a sta la baza negoc

Atat bursele europene cat si Wall Street au inchis in crestere puternica saptamana,, optimiste dupa ce guvernul de la Atena a anuntat un plan de austeritate mai dur chiar decat cel respins de greci la referendumul din 5 iulie. La Atena, premierul Alexis Tsipras s-a intalnit peste zi cu parlamentarii Syriza, sperand sa ii convinga sa sustina noul plan in Parlamentului. Se pare ca eforturile premierului elen au dat roade pentru ca Parlamentul Greciei, intrunit in sesiune extraordinara la un minut dupa miezul noptii -din ratiuni procedurale - , a aprobat in noaptea de vineri spre sambata propunerea de acord prezentata creditorilor internationali de catre guvernul lui Tsipras, care a inregistrat insa si refuzul mai multor deputati din partidul sau. Vesti bune vin si din partea creditorilor care au analizat pripunerile inaintate de Grecia si au considerat ca sunt suficient de pozitive pentru a reprezenta baza de negocieri pentru un al treilea acord de bailout in valoare de 74 miliarde euro.

Alexis Tsipras, in Parlamentul European: imi asum responsabilitatea pentru ce s-a intamplat de la preluarea functei. Grecia a devenit in ultimii cinci ani un teren pentru experimente (VIDEO)

Premierul grec, Alexis Tsipras a sustinut miercuri un discurs in Parlamentul European in cadrul unei sesiuni consacrate negocierilor in curs intre Grecia si creditorii sai. Tsipras a declarat ca prin optiunea.

Premierul grec, Alexis Tsipras, audiat miercuri in Parlamentul European

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras va fi audiat miercuri in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, informeaza marti o sursa guvernamentala greaca, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Dezbaterea va avea.

Alexis Tsipras, audiat miercuri in Parlamentul European: A venit timpul sa-si asume responsabilitatile

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras va fi audiat miercuri in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile dupa referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de.

Buget de peste 100 milioane lei pentru investitiile din Gorj

Consiliul Judetean CJ) Gorj dispune de un buget de 107,3 milioane de lei pentru investitiile din judet, in acest an, ne-au declarat reprezentantii institutiei, mentionand ca programul cuprinde lucrari in desfasurare in valoare de 56,9 milioane lei, obiective noi de 5,8 milioane lei si alte cheltuieli in suma de 44,5 milioane lei.

Teodorovici: Am luat in calcul cresterea costului de finantare pentru Romania, din cauza Greciei

Ministerul Finantelor a luat in calcul mai multe scenarii privind cresterea costurilor de finantare pentru Romania din cauza situatiei din Grecia, a declarat marti ministrul de resort, Eugen Teodorovici,.

Numele lui Alexis Tsipras ar putea deveni un brand: O companie turca a achizitionat drepturile comerciale pentru numele premierului grec

Numele premierului grec devine marca inregistrata. O companie turca a achizitionat drepturile comerciale pentru numele Tsipras, pe care vrea sa il transforme intr-un brand, informeaza Proto Thema. Fara a.

Presa britanica vorbeste despre Ziua Frantei in urma planului surpriza de austeritate anuntat de premierul grec Alexis Tsipras

Presa britanica noteaza ca ziua de joi a fost ziua Frantei, in conditiile in care Parisul a facut eforturi diplomatice concertate pentru a se ajunge la un acord care sa evite Grexitul iar ziaristii de la BBC se intreaba de ce Parisul vede altfel decat restul Europei criza din Grecia.

Cum prezinta un negociator grec, sub protectia anonimatului, discutiile cu Eurogrup: Am plecat la lupta crezand ca avem aceleasi arme ca si ei. Le-am subestimat puterea / Schauble i-a spus lui Varoufakis: Cati bani vrei ca sa iesi din euro?

Guvernul de la Atena a crezut ca o prabusire a economiei Greciei va antrena o cadere a economiei mondiale si a sperat ca un NU la referendumul din 5 iulie ii va intari pozitia de negociere, poveste, sub acoperirea anonimatului, un consilier grec de rang inalt care a participat la negocierile cu Eurogrup din ultimele cinci luni si care acuza un ton extrem de dur, santaj si asasinare mediatica din partea europenilor. Interviul a fost acordat cunoscutului site francez de investigatii Mediapart in saptamana dinaintea referendumului.

ştiri de la B1

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2016 seconds )