Libnet.ro
UNICEF

23:30

CALENDAR ORTODOX 6 FEBRUARIE. Ce sfinti sunt sarbatoriti astazi

Antena3 Antena3,
CALENDAR ORTODOX 6 FEBRUARIE. Ce sfinti sunt sarbatoriti astazi

Sfantul Varsanufie cel Mare si Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trait in secolul al VI-lea, in timpul domniei imparatului Iustinian I 483-565). Au dus o viata ascetica in manastirea Avvei Serid din Palestina, langa orasul Gaza. Cei doi Sfinti Parinti au explicat foarte deslusit necesitatea calauzirii spirituale si a supunerii fata de un povatuitor duhovnicesc. Acesti Sfinti Parinti ne sfatuiesc sa nu facem nimic fara a-l intreba pe parintele nostru duhovnicesc. continuă pe Antena3

CALENDAR ORTODOX 3 FEBRUARIE. Ce sfinti sunt sarbatoriti astazi?

Vechiul Testament a fost tradus din limba ebraica in limba greaca de 70 de intelepti, din porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului. Potrivit Traditiei, printre acestia s-a numarat si Sfantul si Dreptul Simeon. In momentul in care a ajuns la textul din Isaia 7,14: Iata fecioara va lua in pantece si va naste fiu, a inlocuit cuvantul fecioara cu femeie, gandind ca nu este posibil ca o fecioara sa nasca.

CALENDAR ORTODOX 4 FEBRUARIE. Ce sfant este sarbatorit astazi?

Sfantul Cuvios Isidor Pelusiotul este unul dintre sfintii care s-au nevoit in Egipt. Nascut in anul 360, Isidor era ruda cu Teofil, arhiepiscopul Alexandriei si cu Sfantul Chiril al Alexandriei.

CALENDAR ORTODOX 5 FEBRUARIE. Ce sfanta mare sarbatorim astazi

Sfanta Mucenita Agata s-a nascut in cetatea Panormos, din insula Sicilia. Potrivit izvoarelor istorice, Sfanta Agata era foarte frumoasa si foarte bogata. A fost ceruta in casatorie de dregatorul Cvintian, insa, a refuzat pentru ca a ales sa traiasca pentru Hristos. Este incredintata unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta sa o faca sa lepede credinta in Hristos. Avand in vedere ca nu a dat curs cererii in casatorie si ca nu a renuntat la renuntat la credinta in Hristos, va fi supusa la mai multe chinuri. Din acestea amintim ca i-a fost taiat pieptul, cu un cleste de fier.

CALENDAR ORTODOX, 5 februarie. Rugaciunea extrem de puternica pentru femeile bolnave!

in fiecare an, pe 5 februarie, crestinii o praznuiesc pe Sfanta Agata. Sfanta Agata s-a nascut intr-o familie bogata, ea fiind, de altfel, o femeie foarte frumoasa. Sfanta Agata a fost ceruta in casatorie, insa a refuzat, pentru ca ea nu voia sa se marite, ci inima ei era doar la Hristos.

Curs valutar BNR luni, 3 februarie. Care sunt cotatiile de azi

Banca Nationala a Romaniei indica un nou curs valutar! in fiecare zi lucratoare, BNR actualizeaza valorile monedelor de circulatie internationala. Noile cotatii vor urma sa apara in jurul orei 13:00. Iata cat este Euro, Dolarul, Lira sterlina sau Francul elvetian azi, 3 februarie! Curs valutar BNR pentru luni, 3 februarie Specialisii de la Banca Nationala .

ştiri de la Antena3

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )