Libnet.ro
UNICEF

10:46

Casa in care s-a nascut George Enescu va fi reabilitata. Locuinta veche de aproape 200 de ani era carpita de muzeografi

Adevărul Adevărul,
Casa in care s-a nascut George Enescu va fi reabilitata. Locuinta veche de aproape 200 de ani era carpita de muzeografi

Casa in care s-a nascut George Enescu va fi reabilitata prin fonduri europene. Aceasta se afla in satul Liveni, comuna George Enescu si gazduieste o casa memoriala dedicata marelui compozitor si muzician. continuă pe Adevărul

La aniversare: Cateva dulceti mai putin stiute despre George Enescu- webPR

In urma cu 138 de ani, in 19 august 1881, venea pe lume George Enescu. Documentul care atesta nasterea lui George Enescu a ajuns in pastrarea Arhivelor Nationale prin intermediul preotului Dumitru Furtuna. Liveni-Varnav, satul in care s-a nascut Enescu, facea parte, in 1881, din comuna Cordareni. Aceasta copie a actului de nastere a fost extrasa de la Primaria Dumeni pentru ca satele din cuprinsul comunei Cordareni aveau resedinta la Dumeni potrivit Legii de organizare administrativ teritoriala a comunelor rurale de la 1 mai 1904. Documentul apare prima data publicat de muzicologul Viorel Cosma in lucrarea Enescu azi 1981).

Razvan Iorgu, Director General al CBRE, partener al festivalului George Enescu: Un oras care canta este un oras sanatos si ii face si pe oameni sa se simta bine

CBRE Romania, este unul dintre partenerii Festivalului International George Enescu, iar Razvan Iorgu, director general al CBRE, vorbeste, intr-un interviu pentru Adevarul, despre implicarea companiei in programul Orasul Canta.

Pe 19 august se implinesc 138 de nasterea lui George Enescu

Personalitatea lui George Enescu 19 august 1881, Liveni, Botosani - 4 mai 1955, Paris) s-a manifestat in mai multe ipostaze, impresionand plurivalenta sa de compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor. Pe 19 august se implinesc 138 de ani de la nasterea muzicianului roman. Festivalul International care poarta numele marelui compozitor va avea loc intre 31 august-22 septembrie 2019 in Bucuresti, in tara si in strainatate.

TVR 3 il omagiaza pe George Enescu de ziua sa de nastere

Luni, 19 august, pentru al treilea an consecutiv, TVR 3 marcheaza ziua de nastere a celui mai mare si prolific compozitor al Romaniei, George Enescu 19 august 1881 - 4 mai 1955), printr-un maraton dedicat creatiei si personalitatii sale.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2469 seconds )