Libnet.ro
UNICEF

17:45

CCR: Pensiile speciale pentru alesii locali sunt neconstitutionale

Antena3 Antena3,
CCR: Pensiile speciale pentru alesii locali sunt neconstitutionale

Curtea Constitutionala discuta astazi sesizarea Guvernului privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene. Conform unor calcule, baronii locali cu. continuă pe Antena3

UPDATE CCR: Pensiile speciale ale alesilor locali, neconstitutionale. Vicepresedinte al Camerei: Articolele vizate din lege vor fi analizate si puse in acord cu decizia Curtii

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca legea privind pensiile speciale ale alesilor locali sunt neconstitutionale. Decizia a fost luata in unanimitate de cei noua judecatori ai Curtii, transmite Digi24.

Curtea Constitutionala discuta miercuri sesizarea Guvernului in privinta pensiilor speciale pentru alesii locali

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) discuta miercuri sesizarea Guvernului referitoare la pensiile speciale pentru alesii locali. Pe 26 decembrie, Guvernul a sesizat CCR cu privire la unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene - Legea de modificare si completare a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, scrie Agerpres.

Legea pensiilor speciale pentru alesii locali, neconstitutionala

ACTUALIZARE 14:37 Ionut Stroe: Decizia CCR arata ca PNL a avut o atitudine corecta Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei CCR) in cazul pensiilor speciale pentru alesii locali demonstreaza ca PNL a avut o atitudine corecta in Senat, afirma purtatorul de cuvant al liberalilor, Ionut Stroe, intr-un comunicat de presa.

UPDATE. Curtea Constitutionala: Pensiile speciale ale alesilor locali, neconstitutionale

Curtea Constitutionala a decis ca pensiile speciale ale alesilor locali sunt neconstitutionale, dupa ce a admis contestatia Guvernului.

De ce sunt neconstitutionale si pensiile speciale pentru parlamentari, nu doar cele pentru alesii locali. Victor Ciorbea poate repara greseala lui Iohannis

Curtea Constitutionala CCR) a hotarat ca Legea pensiilor speciale pentru alesii locali este neconstitutionala, intrucat creeaza o discriminare intre pensionarul de rand si cel care a avut o functie de demnitate publica. Urmand aceeasi logica, si Legea pensiilor speciale pentru parlamentari este potential neconstitutionala, numai ca, pana acum, nimeni nu a sesizat CCR. Singurul care o mai poate face este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

De ce sunt neconstitutionale si pensiile speciale pentru parlamentari. Ciorbea poate repara greseala lui Iohannis

Curtea Constitutionala CCR) a hotarat ca legea pensiilor speciale pentru alesii locali este neconstitutionala, intrucat creeaza o discriminare intre pensionarul de rand si cel care a avut o functie de demnitate publica. Urmand aceeasi logica, si legea pensiilor speciale pentru parlamentari este potential neconstitutionala, numai ca, pana acum, nimeni nu a sesizat CCR. Singurul care o mai poate face este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

De ce au scapat parlamentarii cu pensii speciale si alesii locali nu

Curtea Constitutionala CCR) a respins legea privind pensiile speciale ale alesilor locali, proiectul urmand sa fie reanalizat de Parlament. O lege similara privind pensiile parlamentarilor a intrat in vigoare pentru ca politicienii au evitat sa o conteste la CCR.

CCR hotaraste azi daca pensia speciala pentru alesii locali e constitutionala. Zegrean: De aceasta legea vor beneficia si fostii prim-secretari de partid

Curtea Constitutionala CCR) discuta miercuri sesizarea facuta de Guvern privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene. Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a spus, inaintea sedintei, ca de legea pensiilor speciale ar beneficia si fostii lideri locali ai Partidului Comunist, pentru ca fostii prim-secretari erau presedinti de CJ, iar secretarii de municipii erau primari.

Un lucru bine facut: Iohannis n-a vrut sa se faca de ras si exact asta a reusit

Asadar, Curtea Constitutionala a decis ca pensiile speciale ale alesilor locali sunt neconstitutionale. Deci premierul Ciolos a avut dreptate sa o atace. Deci presedintele Iohannis nu a avut dreptate atunci cand a refuzat sa atace legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, pe motiv ca nu vrea sa se faca de ras. Deci s-a facut.

ştiri de la Antena3

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2311 seconds )