Libnet.ro
UNICEF

14:30

Ceremonie de investitura: Joe Biden pleaza pentru un nou inceput

România Liberă România Liberă,
Ceremonie de investitura: Joe Biden pleaza pentru un nou inceput

Presedintele american Joe Biden a pledat miercuri pentru unitate in discursul sau de dupa depunerea . continuă pe România Liberă

Noul presedinte al SUA: Eurodeputatii spera la un nou inceput in relatiile transatlantice

Eurodeputatii saluta inaugurarea lui Joe Biden ca o oportunitate pentru Europa de a consolida legaturile UE-SUA si de a aborda provocarile si amenintarile comune la adresa democratiei, arata un comunicat de presa al Parlamentului European.

Transferul codurilor nucleare catre Joe Biden s-a facut, in premiera, in doua etape

Codurile nucleare i-au fost predate miercuri, asa cum trebuie, noului presedinte al SUA, Joe Biden, insa pentru prima data in istorie acest transfer, care in mod obisnuit este unul discret, s-a facut in doua etape, relateaza AFP.

SUA: De ce transferul codurilor nucleare catre Joe Biden a necesitat doua etape

Codurile nucleare au fost predate miercuri, asa cum prevede protocolul, noului presedinte al Statelor Unite Joe Biden, dar pentru prima data in istorie, acest transfer, de obicei discret, a necesitat o coregrafie in doua etape, potrivit AFP.

Joe Biden a depus juramantul. America are un nou presedinte. Biden: Vocea poporului a fost auzita. Sunt multe lucruri de reparat

Ceremonia de investitura a presedintelui Joe Biden a decurs fara incidente. Joe Biden si vicepresedintele Kamala Harris au depus juramantul in functiile de presedinte si vicepresedinte ai Statelor Unite ale Americii.

LIVE - VIDEO Ceremonia de investire a lui Joe Biden in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii

ACTUALIZARE - Presedintele Joe Biden si prima doamna, Jill Biden, au ajuns la Casa Alba --- *ACTUALIZARE - Proteste restranse la Washington --- *ACTUALIZARE - Transferul codurilor nucleare catre Joe Biden s-a facut, in premiera, in doua etape --- *ACTUALIZARE - Biden s-a recules la Cimitirul National Arlington alaturi de Clinton, Obama si Bush --- *ACTUALIZARE - Macron catre Biden: Welcome back in Acordul de la Paris privind schimbarile climatice --- *ACTUALIZARE - Biden a trecut trupele in revista pentru prima data in calitate de presedinte --- *ACTUALIZARE - Imediat dupa incheierea ceremoniei, Joe Biden a anuntat pe Twitter ca merge la Casa Alba --- *ACTUALIZARE - Greta Thunberg l-a parafrazat pe Donald Trump intr-un tweet de adio la incheierea mandatului prezidential --- *ACTUALIZARE - Joe Biden a tinut astazi primul discurs ca presedinte al SUA --- *ACTUALIZARE - Joe Biden a depus juramantul de presedinte --- *ACTUALIZARE - Lady Gaga a cantat imnul SUA --- *ACTUALIZARE - Vicepresedintele Mike Pence, singurul reprezentant al Administratiei Trump care participa la ceremonie, a ajuns la Capitoliu. --- *ACTUALIZARE - Fostii presedinti Bill Clinton, George W. Bush si Barack Obama, prezenti la eveniment --- *ACTUALIZARE - incepe ceremonia in care Joe Biden va depune juramantul --- *ACTUALIZARE - Personalul Curtii Supreme a revenit in cladire, amenintarea cu bomba a fost falsa --- *ACTUALIZARE - Curtea Suprema a SUA este evacuata din cauza unei amenintari cu bomba --- *ACTUALIZARE - Joe Biden participa la slujba de la Catedrala Sfantul postol Matei din Washington, inaintea ceremoniei de inaugurare. Alaturi de el participa toti cei mai importanti lideri Democrati si Republicani din din Congresul SUA. Joe Biden e insotit la Catedrala de sotia sa, Jill Biden. --- *ACTUALIZARE - Presedintele Trump nu a mentionat numele succesorului sau, Joe Biden, in discursul de adio. in schimb, Trump a promis ca ne vom intoarce intr-o forma sau alta. --- *ACTUALIZARE - Donald Trump a facut scurte remarci cand a iesit din Casa Alba, afirmand ca a fost o mare onoare sa fie presedinte si ca au fost patru ani extraordinari. --- *ACTUALIZARE - Donald Trump si Melania Trump au parasit Casa Alba, indreptandu-se spre elicopterul Marine One.

Reactii internationale dupa investitura lui Biden: Natanyahu ii cere sa pastreze relatia cu Israelul; Papa ii cere sa aduca linistea; Macron se bucura de Acordul de la Paris

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut miercuri noul presedinte american Joe Biden sa intareasca alianta dintre Israel si Statele Unite pentru a face fata provocarilor comune, precum amenintarea din Iran, potrivit AFP. Papa Francisc l-a incurajat miercuri pe noul presedinte SUA, Joe Biden, sa promoveze reconcilierea si pacea in Statele Unite si intre popoare.

Uita ca 75 de milioane de oameni au votat pentru el: Ce ce ganduri intra partizanii lui Trump in mandatul lui Joe Biden

Au votat pentru Donald Trump, la fel ca aproape alti 75 de milioane de americani, si au decis sa boicoteze miercuri ceremonia de investitura a lui Joe Biden. Refuza in continuare sa recunoasca victoria lui Biden ca fiind legitima si spun ca revoltele de la Capitoliu nu au fost opera suporterilor fostului presedinte. Se tem ca vor fi redusi la tacere de democrati. AFP a intervievat telefonic cativa dintre partizanii lui Donald Trump, pentru a vedea cu ce ganduri intra in noul mandat prezidential.

Joe Biden readuce speranta in SUA. Senatori americani: Azi, democratia se ridica si se scutura de praf E momentul unificarii. Noua administratie vine cu un nou inceput (VIDEO)

Americani de rand si lideri deopotriva privesc cu optimism spre viitorul, acum ca Joe Biden a devenit presedinte al Statelor Unite. Inclusiv politicieni republicani si-au manifestat increderea ca America va.

Amenintare cu bomba in timp ce Joe Biden ajungea la Capitoliu. Ce se intampla in SUA

Autoritatile din SUA sunt alertate, dupa ce s-a semnalat o amenintare cu bomba la Curtea Suprema a SUA, chiar in timpul sosirii lui Joe Biden la Capitoliu, unde va depune juramantul de investitura. UPDATE: Joe Biden a fost investit in functie drept al 46-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii. Distinsi oaspetii, aceasta este ziua .

Americanii, cu ochii pe Capitoliu unde astazi are loc investirea presedintelui ales Joe Biden. O ceremonie fara precedent INFOGRAFIE FOTO VIDEO

Pandemia COVID19 si conditiile speciale de securitate vor face ca ceremonia de inaugurare a presedintelui ales Joe Biden sa arate, astazi, foarte diferit de cele anterioare.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2167 seconds )