Libnet.ro
UNICEF

11:30

Depasirea crizei Rosia Montana: ce trebuie sa faca guvernul, RMGC, Chevron si altii ca ei

Hotnews Hotnews,
 Depasirea crizei Rosia Montana: ce trebuie sa faca guvernul, RMGC, Chevron si altii ca ei

Confuzia si paranoia pe marginea proiectului Rosia Montana se datoreaza felului conspirativ in care atat guvernul cat si corporatia au vrut sa-l promoveze. Practicile trebuie sa inceteze, in acest proiect si altele similare. EFOR publica un raport care arata calea de urmat pentru a depasi impasul actual: Legea trebuie retrasa, ministrul Sova scos din schema deoarece din motive aratate in raport, nu mai e credibil ca negociator in interes public), licenta trebuie desecretizata, preferabil prin acord amiabil RMGC-guvern, iar lectia transparentei depline aplicata, in alte proiecte extractive. continuă pe Hotnews

Sova: Cer lui Basescu sa faca publice rapoartele SRI despre Rosia Montana si mine, daca ...

Ministrul Dan Sova ii solicita presedintelui Traian Basescu sa faca publice rapoartele SRI in legatura cu Rosia Montana si cu el din ultimele sase luni, daca acestea exista, urmare a acuzatiilor sefului statului la adresa sa, transmite Mediafax. Domnul Traian Basescu a facut ieri luni - n. r. ) o afirmatie simpla in legatura cu mine, spunand ca eu am luat o lege de la RMGC si am pus-o pe masa Guvernului, si anume ca eu, in loc sa fi facut treaba de ministru, am luat o lege de la Rosia Montana, .

Directorul tehnic RMGC: La Rosia Montana este risc zero de poluare si accident

Riscul de poluare si accident la Rosia Montana este zero, a afirmat directorul tehnic al Rosia Montana Gold Corporation, geologul Cecilia Szentesy, in cadrul emisiunii La ordinea zilei de la Antena 3. La.

Ce a declarat Anastase despre exploatarea de la Rosia Montana.

Vicepresedintele PDL Roberta Anastase spune ca nu este impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana, dar nu cu orice pret, si a precizat ca proiectul de lege trebuie retras din Parlament, iar Guvernul sa isi spume responsabilitatea fie intr-o directie, fie in alta, transmite Mediafax. Nu sunt impotriva exploatarii din localitatea Rosia Montana, dar nu cu orice pret. Nu sunt in momentul acesta in situatia sa va spun ca merg intr-o parte sau in cealalta, atat timp cat eu nu am vazut .

Rosia Montana, un exemplu de cianurare a politicii romanesti

De neinteles modul in care au evoluat lucrurile in cazul Rosia Montana. in loc sa lase specialistii sa se pronunte - ei stiu mai bine decat politicienii care sunt riscurile, castigul, ce trebuie sa faca statul in acest contract -, lucrurile au fost intoarse cu susul in jos: mai intai decizia politica si apoi avizul de mediu, zice Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Basescu cere retragerea proiectului Rosia Montana din Parlament

Presedintele Traian Basescu a declarat ca cea mai buna solutie este ca Guvernul sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament, mentionand ca premierul Victor Ponta trebuie sa renunte la smecherie si precizand ca liderul PNL Crin.

UPDATE Plenul Parlamentului a votat constituirea Comisiei speciale privind Rosia Montana. PDL refuza sa faca parte din comisie

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, in sedinta de marti, constituirea unei comisii parlamentare speciale care va analiza proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana, a anuntat senatorul PSD Cristian Dumitrescu. Decizia finala asupra infiintarii comisiei va fi luata in decursul zilei de marti in plenul Parlamentului. Potrivit calendarului propus, comisia ar urma sa inainteze celor doua camere un raport pe aceasta tema pana in jurul datei de 20 octombrie, iar o decizie finala ar urma sa vina in jurul datei de 1 noiembrie. Ora 17:12 Plenul Parlamentului a votat constituirea Comisiei speciale privind Rosia Montana. Ora 16:54 Parlamentarii PDL refuza sa faca parte din comisie si vor vota impotriva infiintarii comisei.

Senatorul UDMR Vegh Alexandru incearca sa faca lumina in scandalul Rosia Montana

Senatorul salajean Vegh Alexandru face parte din Comisia speciala privind proiectul de lege care reglementeaza inclusiv exploatarea de la Rosia Montana, a carei infiintare si componenta a fost aprobata marti de Parlament. Din comisie fac parte 21 de parlamentari.

Traian Basescu, despre Rosia Montana: Nu se poate atribui prin lege un contract. Cea mai buna solutie este ca Guvernul sa retraga proiectul din Parlament

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre proiectul de la Rosia Montana. Iata cele mai importante declaratii ale presedintelui-Nu se.

Ce spune Kelemen Hunor despre proiectul Rosia Montana.

Guvernul ar trebui sa retraga din Parlament proiectul privind Rosia Montana, a declarat la RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmand ca actul contine multe elemente neconstitutionale, iar Comisia speciala nu poate rezova problema de fond, transmite Mediafax. In opinia lui Kelemen Hunor, Comisia parlamentara pentru Rosia Montana nu va rezolva problema de fond: Problema exploatarii miniere de la Rosia Montana nu poate fi rezolvata de aceasta comisie, fiindca proiectul de lege, asa cum .

PROTEST ROSIA MONTANA. Zeci de persoane s-au adunat la Universitate, in a 17-a zi a proteste.

Cateva zeci de persoane, in majoritate tineri, s-au adunat la fantana de la Universitate din Capitala, marti seara, in cea de-a 17-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, informeaza Mediafax. Manifestantii, care au steaguri si deja traditionalele peturi umplute cu pietricele, scandeaza Uniti, salvam Rosia Montana! si Tradarea de tara in aur se masoara. De asemenea, ei au afisat bannere cu mesaje printre care Rosia Montana, Fukushima Romananiei, Mediul trebuie .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2137 seconds )