Libnet.ro
UNICEF

23:00

Detronarea dolarului, treaba foarte dificila...

Adevărul Adevărul,
Detronarea dolarului, treaba foarte dificila...

Economia SUA ramane cea mai influenta in spatiul global, cu o pondere de cca. 20% din PIB-ul mondial; dolarul detine mai bine de 60% din mijlocirea tranzactiilor cu bunuri si servicii in lume. Ai zice ca este un dezechilibru flagrant, dar explicatia rezida, inter alia, in volumul tranzactiilor financiare in raport cu cele comerciale si increderea in dolar ma refer la USD) ca moneda de rezerva. continuă pe Adevărul

Daniel Daianu: Detronarea Dolarului, treaba foarte dificila

Economia SUA ramane cea mai influenta in spatiul global, cu o pondere de cca. 20% din PIB-ul mondial. Dolarul detine mai bine de 60% din mijlocirea tranzactiilor cu bunuri si servicii in lume. Ai zice ca este un dezechilibru flagrant, dar explicatia rezida, inter alia, in volumul tranzactiilor financiare in raport cu cele comerciale si increderea in dolar ma refer la USD) ca moneda de rezerva. Fed-ul este banca centrala care emite moneda de rezerva a carei suprematie se vede cand se cauta zone de refugiu. Pozitia centrala a dolarului are origine in preeminenta economica si tehnologica a SUA, conturata inca inainte de al doilea razboi mondial si care a fost ranforsata de aranjamentele de la Bretton Woods exista dupa razboi si o mare foame de dolari).

Detronarea Dolarului, treaba foarte dificila...

Economia SUA ramane cea mai influenta in spatiul global, cu o pondere de cca. 20% din PIB-ul mondial; dolarul detine mai bine de 60% din mijlocirea tranzactiilor cu bunuri si servicii in lume. Ai zice ca este un dezechilibru flagrant, dar explicatia rezida, inter alia, in volumul tranzactiiilor financiare in raport cu cele comerciale si increderea in dolar ma refer la USD) ca moneda de rezerva. Fed-ul este banca centrala care emite moneda de rezerva a carei suprematie se vede cand se cauta zone de refugiu. Pozitia centrala a dolarului are origine in preeminenta economica si tehnologica a SUA, conturata inca inainte de al doilea razboi mondial si care a fost ranforsata de aranjamentele de la Bretton Woods exista dupa razboi si o mare foame de dolari).

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2221 seconds )