Libnet.ro
UNICEF

09:45

Un dinozaur de marimea unui caine ar putea fi cel mai vechi din Jurasic

România Liberă România Liberă,
Un dinozaur de marimea unui caine ar putea fi cel mai vechi din Jurasic

Un dinozaur de mici dimensiuni ar putea fi cel mai vechi din perioada Jurasica. continuă pe România Liberă

Mai mult decat povesti pentru copii: basmele sunt mai vechi decat Biblia

Aceasta veste s-ar putea sa nu le placa religiosilor, dar reprezinta rezultatul unui studiu amanuntit: multe dintre basmele cunoscute sunt mai vechi decat limbile europene si decat religiile. Studiul a fost publicat in Royal Society Open Science si deschide posibilitatea ca povestile sa fi influentat scrierile din mitologia greaca si romana, precum si Biblia si [].

Basmele, mult mai vechi decat se credea: Unele dintre ele dateaza din Epoca Bronzului

Unele basme precum Frumoasa si bestia si Rumpelstiltskin isi au originea in urma cu mii de ani, poate chiar in perioade preistorice, o astfel de poveste provenind din Epoca Bronzului, sustin academicienii, potrivit The Guardian. Folosind tehnici imprumutate de la biologi, acestia au studiat legaturile si similitudinile dintre 275 de basme indo-europene din intreaba lume si au constatat ca unele dintre ele sunt mult mai vechi decat se stia, datand cu mult dinaintea dovezilor scrise.

Basmele sunt mai vechi decat Biblia

Un studiu recent arata ca unele dintre cele mai cunoscute povesti pentru copii sunt de fapt mai vechi decat se credea. Teoriile de pana acum aratau ca basme precum Frumoasa si Bestia sau Jack si vrejul de.

FOTO. Cum arata cel mai scump stadion din lume, care costa 2,6 miliarde de dolari

Cel mai scump stadion din lume, NFL Disney World se va construi in Inglewood, la cativa kilometri de centrul orasului Los Angeles si ar putea costa in jur de 2,6 miliarde de dolari.

FOTO. Americanii vor plati 2,6 miliarde de dolari pentru cel mai scump stadion din lume

Cel mai scump stadion din lume, NFL Disney World se va construi in Inglewood, la cativa kilometri de centrul orasului Los Angeles si ar putea costa in jur de 2,6 miliarde de dolari.

Cel mai finantat joc de pe internet este acum si pe telefon

Exploding Kittens, cel mai finantat jocde pe Kickstarter, este disponibil acum si pe iOS. Exploding Kittens este cel mai finantat joc de pe Kickstarter si al cincilea cel mai finantat proiect din istoria site-ului, reusind sa stranga nu mai putin8,78de milioanede dolari, conform celor de la Business Insider. Singurele proiecte care au reusit sa stranga [].

Barometrul increderii: Guvernul, institutia cu cel mai mic grad de credibilitate

Barometrul Edelman al increderii arata ca, pentru al cincelea an consecutiv, guvernul ramane institutia cu cel mai mic grad de credibilitate, astfel ca oamenii au mai multa incredere in cineva ca ei, decat intr-un CEO sau intr-un un angajat oficial.

TripAdvisor a desemnat cel mai bun hotel de lux din Romania in 2015

Hotel Epoque este cel mai bun hotel de lux din Romania, pentru al patrulea an consecutiv, intr-un top TripAdvisor , cea mai mare platforma online de calatorii din lume. Epoque este un hotel de tip boutique de 5 stele, aflat in Bucuresti, unde o.

Google Street View te duce in cel mai inalt punct din Europa

Cei de la Google va ofera acum posibilitatea de a admira cel mai inalt varf din Europa. Dupa ce Machu Picchu, Petra, Muzeul Britanic si campiile din Noua Zeelanda, cei de la Google ne ofera posibilitatea de a admira acum cel mai inalt varf din Europa cu ajutorul Google Street View. Compania cu sediul in [].

Dolarul Hong Kong, la cel mai redus curs din ultimii 16 ani

Moneda din Hong Kong dolarul HK) s-a depreciat ieri, ajungand la cel mai redus nivel din 1999 pana in prezent, pe fondul speculatiilor potrivit carora orasul va elimina intervalul fix in care aceasta poate fi tranzactionata fata de dolarul SUA.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2509 seconds )