Libnet.ro
UNICEF

09:00

Eclipsa de soare pe 20 martie: Va fi vizibila si in Romania

B1 B1,
Eclipsa de soare pe 20 martie: Va fi vizibila si in Romania

Pe 20 martie va avea loc un fenomen astronomic rar, si anume o eclipsa de soare. Evenimentul va fi vizibil total din Insulele Feroe si Arhipelagul Svalbard, iar in restul emisferei nordice, incluzand Romania, se va. continuă pe B1

Eclipsa de soare din 20 martie va fi vizibila si din Romania

O eclipsa partiala de Soare, in timpul careia Luna va acoperi peste jumatate din discul Soarelui, va putea fi observata si din Romania, pe 20 martie, intre orele 10. 04, acesta fiind singurul fenomen astronomic de acest tip din 2015 si din urmatorii cinci ani.

Eclipsa de Soare. De ce dureaza fenomenul atat de putin si cand a avut loc cea mai lunga eclipsa?

Eclipsa de Soare. Pe 20 martie, romanii vor putea sa urmareasca o eclipsa totala de Soare, care va dura putin peste doua minute. Cea mai lunga eclipsa din secolul XXI a avut loc in 2009.

Fenomen astronomic rar vizibil din Romania. Cand, unde si cum se va vedea eclipsa de Soare din 20 martie

Romanii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsa de Soare, dar numai in faza partiala a ei. Eclipsa incepe in jurul orei 10:45, are maximul in jurul orei 11:55 si se termina la 13:05, cu o durata medie pentru.

Fenomen astronomic rar vizibil din Romania. La ce ora, unde si cum se va vedea eclipsa de Soare din 20 martie

Romanii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsa de Soare, dar numai in faza partiala a ei. Eclipsa incepe in jurul orei 10:45, are maximul in jurul orei 11:55 si se termina la 13:05, cu o durata medie pentru.

Eclipsa partiala de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din Romania

Pe 20 martie vom putea vedea de pe teritoriul Romaniei o eclipsa partiala de Soare. Aceasta este prima eclipsa a anului 2015, care va putea fi observata in faza partiala din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. in nordul extrem eclipsa de Soare va fi una totala. O eclipsa de Soare se produce atunci cand [].

Reteaua electrica europeana, afectata de eclipsa de Soare din 20 martie

Eclipsa de Soare care va fi vizibila vineri in Romania va afecta reteaua de transmitere a energiei electrice. Fenomenul va determina oprirea, pentru cateva minute, a productiei de energie electrica din energie.

Fenomen astronomic spectaculos si destul de rar: Eclipsa de Soare vazuta din Timisoara

Vineri, 20 martie 2015 are loc un fenomen astronomic foarte spectaculos si destul de rar in ultimii ani: o eclipsa de Soare. Timisorenii sunt asteptati la Observatorul Astronomic.

in calendarul UNESCO pe 20 martie figureaza Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret

In fiecare an, pe 21 martie se sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, iar pe 21 martie Ziua Mondiala a Marionetei.

ştiri de la B1

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,204 seconds )