Libnet.ro
UNICEF

01:05

Festivalul George Enescu, saptamana a II-a: Avem o tara ca afara. Jurowski presedinte!

Hotnews Hotnews,
 Festivalul George Enescu, saptamana a II-a: Avem o tara ca afara. Jurowski presedinte!

Filosofia selectiei lui Vladimir Jurowski a facut Festivalul Enescu great again? Nu e. Era deja, dar l-a adus la zi cu fenomenul muzical de pretutindeni si, poate si mai important, ne-a reamintit ca Enescu este unul dintre marii compozitori moderni. Pentru a-l intelege mai bine, trebuie sa-l punem in context mai mult alaturi de cei care au fost contemporani cu el. Oricat de mult ii iubim pe clasic-romantici, nu pot fi ascultati pe heavy rotation, iar daca ii dorim neaparat, macar sa avem viziuni proaspete. continuă pe Hotnews

Festivalul George Enescu (III) Orchestre de exceptie, instrumentisti si cantareti renumiti

Sigur ca profilul simfonic ramane central in programele festivalului, cu toate inserturile lirice. Dupa Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucuresti alte importante ansambluri. Nu inseamna ca, in recital sau concert, pe afis nu au aparut nume de cantareti renumiti sau opere in prima auditie romaneasca.

INTERVIU Violonista Patricia Kopatchinskaja: imi iau un an sabatic si voi merge acasa, la Orhei, sa vad pamantul meu

Violonista Patricia Kopatchinskaja, nascuta in Republica Moldova si stabilita astazi in Elvetia, spune,intr-un interviu pentru Weekend Adevarul, ca a cantat pe multe scene internationale, insa revenirea la Bucuresti, in Festivalul George Enescu, a fost o bucurie, pentru ca a fost mai aproape de casa.

Concertul Orchestrei Filarmonicii George Enescu de la Sala Radio

Vineri, 13 septembrie, ora 15. 00, in seria Muzica Secolului XXI, la Sala Radio, va evolua Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijata de Peter Rundel. Adevarul. ro transmite acest concert.

Concert extraordinar, la Targoviste, in cadrul Festivalului International George Enescu

Targovistea a gazduit unul dintre concertele care fac parte din cea de-a XXIV-a editie a Festivalul International George Enescu, ce se desfasoara, in perioada 31 august 22 septembrie 2019, in 11 orase din tara.

Adevarul.ro transmite, de la ora 17.00, pe teritoriul Romaniei, recitalul violonistei Midori si al pianistului Jean Yves-Thibodet

Astazi, la ora 17. 00, la Ateneul Roman, va avea loc recitalul violonistei Midori si al pianistului Jean-Yves Thibaudet. in program, vor fi lucrari de Robert Schumann, Gabriel Faure, Claude Debussy, George Enescu. Adevarul. ro va transmite acest concert, de la ora 17. 00, pe teritoriul Romaniei.

Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019

La Bucuresti, prin concertele Festivalului de anul acesta, avem sansa sa asistam la o adevarata miscare tectonica din spatiul simfonic european si putem sa ne dam cu parerea informat asupra viitorului apropiat al unor orchestre. Asadar, Kirill Petrenko si-a inceput mandatul la Berliner Philharmoniker, iar noi am avut ocazia sa-l vedem la al doilea sau concert oficial.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2144 seconds )