Libnet.ro
UNICEF

00:07

Fostul presedinte Ion Iliescu, acuzat oficial de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei

Adevărul Adevărul,
Fostul presedinte Ion Iliescu, acuzat oficial de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei

Fostul presedinte Ion Iliescu este acuzat oficial de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei din 1990. El s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi reaudiat in acest caz. A stat de vorba cu anchetatorii o ora. La Parchetul General a ajuns miercuri si Virgil Magureanu. in perioada urmatoare vor mai fi audiati si fostul premier Petre Roman, dar si Victor Atanasie Stanculeanu. continuă pe Adevărul

Iliescu, URMARIT PENAL in dosarul Mineriadei, pentru infractiuni contra umanitatii

Fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal in dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii.

Dosarul Mineriada: Ion Iliescu, urmarit penal pentru infractiuni contra umanitatii

Fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal in dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Univeristatii, urmata de moartea a patru persoane si ranirea altor.

Iliescu, urmarit penal. Va fi vreodata si judecat?

Fostul presedinte Ion Iliescu este, din nou, urmarit penal in dosarul mineriadei, fiind acuzat, de data aceasta, de infractiuni contra umanitatii. Avand insa in vedere cum a fost abordat subiectul in ultimii ani, nu putine sunt vocile care spun ca nici acum magistratii nu vor merge pana la capat, iar vinovatii nu vor raspunde.

Dosarul Mineriadei. Iliescu, URMARIT PENAL, pentru crime contra umanitatii. Atanasie Stanculescu si Magureanu, suspecti

Fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal in dosarul Mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii. in acelasi dosar, si fostul sef SRI Virgil Magureanu si generalul Victor Atanasie Stanculescu au calitatea de suspecti.

Ion Iliescu nu mai face parte din conducerea PSD. Liviu Dragnea: Poate sa vina oricand

Ion Iliescu nu mai face parte din Biroul Permanent National al PSD incepand de duminica, atunci cand Congresul Extraordinar a validat cateva modificari la statut prin care BPN se restrange inclusiv prin eliminarea presedintelui de onoare din aceasta structura de conducere centrala. Liviu Dragnea a declarat luni, dupa prima sedinta a noului BPN, ca era necesar ca Iliescu sa fie scos din acest formalism, precizand ca fostul presedinte poate participa oricand la sedinte si sa transmita ceea ce simte. Aceasta modificare inseamna insa ca Iliescu nu va mai avea drept de vot in cadrul BPN, asa cum s-a intamplat pana acum.

Iliescu si Magureanu, audiati in dosarul Mineriadei

Fostul presedinte Ion Iliescu este audiat, miercuri, la Parchetul General, in dosarul Mineriadei, potrivit digi24. ro.

Primele reactii ale politicienilor, dupa punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu in dosarul Mineriadei

Dupa punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu si Virgil Magureanu in dosarul Mineriadei, unele dintre personajele imporante ale vietii publice si politice din timpul Mineriadei au refuzat sa comenteze stirea. Petre Roman, Adrian Nastase, Emil Constantinescu sau Mircea Ionescu Quintus, toti s-au abtinut sa faca declaratii privind decizia procurorilor Parchetului General.

Ion Iliescu, executat de propriul partid in cel mai curat stil bolsevic

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost exclus de catre tovarasii sai din toate forurile de decizie ale partidului, dupa o metoda care trebuie ca-i aduce aminte de tineretile sale revolutionare: pe tacute si cu zambetul pe buze.

Ion Iliescu: Liderii PSD au o slaba legatura cu intelectualii, e un semnal prost

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a reprosat liderilor social-democrati ca au o slaba legatura cu mediul intelectual, apreciind ca acest lucru este un semnal prost in societate.

Moment de reculegere pentru victimele comunismului la Congresul PSD. Ion Iliescu, ridicat in picioare de Dragnea pentru o despartire de trecut

In aceeasi Sala a Palatului unde Partidul Comunist Roman isi tinea congresele, peste 4. 000 de pesedisti din intreaga tara s-au ridicat in picioare, pentru maxim 5 secunde, la solicitarea presedintelui lor Liviu Dragnea, pentru a comemora intr-un moment de reculegere victimele dictaturii comuniste. De pe locul sau din primul rand, Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului, s-a ridicat cateva secunde in picioare, imediat dupa ce Dragnea, in discursul sau de la Congres, a afirmat inclusiv ca PSD nu si-a asumat greselile de dupa Revolutie, cum ar fi victimele violentelor din Piata Universitatii.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2133 seconds )