Libnet.ro
UNICEF

23:15

FOTO DOCUMENT Ilustrate de Anul Nou la inceputul anilor 1900

Adevărul Adevărul,
FOTO DOCUMENT Ilustrate de Anul Nou la inceputul anilor 1900

La inceputul secolului trecut, cand aplicatii precum Facebook, Twiter, Messenger, SMS erau de domeniul SF, la baza corespondentei de Anul Nou erau felicitarile trimise postal. Ilustratele aveau o grafica curata, neprihanita de valorile capitalismului. Acum, mesajele electronice sunt considerate mai convenabile si mai putin costisitoare. continuă pe Adevărul

FOTO Traditii dobrogene de Anul Nou. Care este originea Plugusorului si a Sorcovei de la Constanta si Tulcea

Sudul si nordul Dobrogei sunt extremele care au pastrat intacte putinele obiceiuri de Anul Nou. Orasele mari au uitat sa mai dea colindatori, iar oamenii sunt prea grabiti pentru a asculta colindele asa cum se cuvine. Asta nu ii impiedica pe cei care vin de la nord-vest de Tulcea sa ajunga si in aceste mari orase.

Ceata lui Naluca, haiducii care in 1829 l-au jefuit pe un mare boier bucurestean in prima zi din Anul Nou

Perioada Sarbatorilor de Iarna nu a fost intotdeauana pentru bucuresteni atat de linistita ca in zilele noastre. La inceputul anilor 1800, orasenii erau terorizati de o gasca de haiduci care jefuiau cei mai bogati boieri ai vremii, bagand spaima in toti mosierii din Capitala.

Papa Francisc a oficializat prima slujba de Anul Nou la Vatican

Slujba de Anul Nou si la Vatican, este prima liturghie de acest fel oficiata de Papa Francisc. De altfel, suveranul pontif a salutat comunitatea de romani de la Roma, pentru prima oara de la inceputul.

FOTO Petrecere in salina din Ocnele Mari. inainte de Anul Nou, sute de turisti din intreaga tara au petrecut in subteran

Cei 300 de turisti au vizitat astazi tot parcul subteran si s-au distrat in restaurantul salinei din Valcea fara sa fie deranjati. Petrecaretii sunt cazati la un hotel din Govora al carui proprietar a tinut sa inchirieze toata salina, pentru a-si surprinde oaspetii inainte de Anul Nou.

Anul Nou a venit cu un nou cutremur in zona Vrancea. Vezi ce intensitate a avut seismul

Anul Nou a venit, inca din prima zi, cu un nou cutremur in zona Vrancea. Seismul, cu o magnitudine de 2,6 pe Richter, s-a produs la ora 2. 41, in judetul Buzau, la o adancime de 109 kilometri. in anul care tocmai.

Presedintele Traian Basescu ar urma sa rosteasca un mesaj de Anul Nou in Piata Sfatului din Brasov

Presedintele Traian Basescu se va afla, de Revelion, la Brasov, pentru a petrece alaturi de localnici si turisti, scrie presa locala. Seful statului ar urma sa transmita un mesaj de Anul Nou din Piata Sfatului, anunta Newsbv. ro. Petrecerea de Anul Nou din Piata Sfatului, oferita de Primaria Brasov, va incepe la ora 22:00 cu concerte, fiind urmata la miezul noptii de un foc de artificii, potrivit Monitorul Expres.

Obiceiuri de Anul Nou din 1943 descrise in lucrarea de control a unui elev: Copiii umbla cu sorcova ca sa castige bani, covrigi, nuci si alte bunatati

In urma cu 60 de ani obiceiurile de Anul Nou erau cu mult diferite fata de ceea ce se intampla acum. ara televizoare, instalatii de sonorizare sau efecte pirotehnice, feciorii si fetele sarbatoreau Anul Nou la fel de zgomotos, insa cu bice, buciume si clopote.

in ziua de Anul Nou se deschide cerul, norocul umbla pe drum si tinerii isi afla ursita de la porci

In unele sate din Ardeal se credea ca in ziua de Anul Nou se deschide cerul si Dumnezeu se uita pe pamant si poti sa-i ceri orice si vei primi. Oamenii stau treji toata noaptea pentru ca norocul umbla pe drum, iar daca te gaseste dormind, nu te mai cauta. De asemenea, in noaptea de Anul Nou, tinerii pot afla cand se vor casatori si cum va fi alesul/aleasa, bogat sau sarac, frumos sau urat.

Traditii din Ardeal: in ziua de Anul Nou se deschide cerul, norocul umbla pe drum si tinerii isi afla ursita de la porci

In unele sate din Ardeal se credea ca in ziua de Anul Nou se deschide cerul si Dumnezeu se uita pe pamant si poti sa-i ceri orice si vei primi. Oamenii stau treji toata noaptea pentru ca norocul umbla pe drum, iar daca te gaseste dormind, nu te mai cauta. De asemenea, in noaptea de Anul Nou, tinerii pot afla cand se vor casatori si cum va fi alesul/aleasa, bogat sau sarac, frumos sau urat.

Mesajul primarului Gheorghe Falca de Anul Nou

Primarul Gheorghe Falca a transmis marti un mesaj de Anul Nou tuturor aradenilor. Acesta a amintit si cateva dintre proiectele care au fost realizate in anul 2013.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3556 seconds )