Libnet.ro
UNICEF

11:45

FOTO Romanii din Covasna au ajuns cu carutele la Alba Iulia: Pe drum am vazut sufletul romanilor

Adevărul Adevărul,
FOTO Romanii din Covasna au ajuns cu carutele la Alba Iulia: Pe drum am vazut sufletul romanilor

Carutasii din Covasna au ajuns la Alba Iulia, in Capitala Marii Uniri. Au parcurs aproape 300 de kilometri cu carutele, in noua zile, pentru a simti cu adevarat spiritul romanesc in ziua in care Romania implineste 100 de ani. continuă pe Adevărul

100 romani din Covasna au pornit cu carutele catre Alba Iulia. Cati kilometri strabat pentru a reface Drumul Unirii

100 de romani din judetul Covasna au plecat cu carutele duminica, 25 noiembrie, din localitatea Valcele, judetul Covasna, catre Alba Iulia, pentru a participa la Centenarul Marii Uniri. Prin localitatile prin care merg carutasii, imbracati in straie populare romanesti, sunt primiti cu paine si sare de catre autoritati, dar si militari, care flutura steagurile in fata lor.

FOTO Misiune indeplinita pentru timisoreanul care a calarit din Timisoara pana la Alba Iulia: Greul l-a dus minunatul cal Brenda, nu eu

Andrian Bumbar, sportiv al clubului de echitatie Romsvilva de la Timisoara si proprietar al unei mici ferme de cai, a ajuns cu calul Brenda, la Alba Iulia, dupa o calatorie care a durat opt zile.

Delegatia maramureseana care a plecat cu carutele spre Alba Iulia, intampinata cu ceai si vin fiert de romani, pe tot traseul

Este, poate, una din cele mai inedite actiuni pentru a marca implinirea a 100 de ani de Romania, organizate in acest an. Caravana care a plecat de la Sighetu Marmatiei in 22 noiembrie, urmand sa parcurga traseul in aproximativ noua zile mai are putin pana la destinatie. Pe traseu au fost intampinati cu aplauze, flori, mancare, ceai sau vin fiert.

FOTO VIDEO Principele Nicolae, vedeta la Alba Iulia in deschiderea sarbatorii Centenarului Marii Uniri

Principele Nicolae, alaturi de sotia sa, Alina-Maria Binder, sunt prezenti in aceste zile la Alba Iulia pentru a sarbatori Centenarul in locul in care in care stra-strabunicii lui, Ferdinand si Maria, au fost incoronati ca Regi ai Romaniei Mari.

FOTO VIDEO Antrenament pentru parada militara de la Alba Iulia. Ultimele pregatiri pentru Ziua Nationala

Primul antrenament general pentru ceremonia militara ce va avea loc pe 1 Decembrie la Alba Iulia a avut loc miercuri, 28 noiembrie.

FOTO Mii de romani din diaspora, la Alba Iulia pentru Ziua Nationala a Romaniei: Mergem la sarbatoarea Marii Uniri, nu la protest

Mii de romani din diaspora vin la Alba Iulia pentru a fi prezenti la manifestarile de Ziua Nationala programate sambata, 1 Decembrie.

FOTO VIDEO Cum sarbatoresc romanii simpli Centenarul la Alba Iulia

Atmosfera de sarbatoare, la Alba Iulia, cu o zi inaintea Centenarului Marii Uniri de la 1918. Mii de persoane, majoritatea turisti, au fost prezenti in Cetatea Alba Iulia pentru a participa la evenimentele pregatite de organizatori.

FOTO VIDEO Batranul din Basarabia care a mers 520 de kilometri pe jos pana la Alba Iulia: Daca ar fi sa se realizeze Unirea, mai merg o data

Un fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova, Ion Margineanu, a ajuns vineri, 30 noiembrie, la Alba Iulia dupa ce a parcurs pe jos o distanta de 520 de kilometri in 30 de zile. Barbatul de 75 de ani a facut acest efort pentru a sensibiliza cele doua natiuni ca, in viitorul apropiat, sa devina una singura.

FOTO Romanii Marii Uniri de acum 100 de ani. Avocatul condamnat la moarte de austro-ungari pentru ca a oferit informatii Armatei Romaniei

Lista personalitatilor care au hotarat unirea Transilvaniei cu Romania in urma cu 100 de ani ii cuprinde pe primul primar roman al orasului Alba Iulia, pe istoricul Silviu Dragomir, dar si pe parintele Gradinii Botanice din Cluj Napoca, Alexandru Borza.

Ce n-au promis romnii ungurilor la Alba Iulia?

N-am cum sa identific acum daca ar sti cineva, sa-mi spuna) cine anume dintre unguri si cind a lansat pentru prima data in ultimii o suta de ani ideea promisiunilor de la Alba Iulia, indeplinirea carora o tot asteptam degeaba din 1 decembrie 1918 dar noi, ungurii, nu ne lasam pina cind acestea nu vor fi indeplinite pina la ultima iota, fiindca daca odata ne-au promis ceva in mod oficial, apoi sa si respecte asta). in orice caz, cel putin din decembrie 1989 incoace pentru noi e aproape o mantra sfinta ca romanii nu si-au onorat promisiunile, si e de-a dreptul incredibil ca in atita timp sa nu-i cada fisa nimanui ca noua acolo nu ni s-a promis absolut nimic, fiindca acei romani adunati la Alba Iulia nici n-aveau cum sa faca asta, nici cu cea mai mare bunavointa, fiindca nu erau in situatia sa ne poata ei promite ceva noua.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2105 seconds )