Libnet.ro
UNICEF

22:46

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase din Chisinaul interbelic

România Liberă România Liberă,
GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase din Chisinaul interbelic

Prima atestare a orasului Chisinau este datata documentar in anul 1436 in calitate de localitate, asezata pe malurile raului Bac. Dar acest loc a fost populat din timpuri stravechi. Arheologii au descoperit aici asezari umane, care dateaza inca din epoca de piatra 35-8 mii ani i. Hr. ), asezari din epoca timpurie a fierului sec. Hr. ) si altele. continuă pe România Liberă

GALERIE FOTO. Imagini inedite din Chisinaul interbelic

Prima atestare a orasului Chisinau este datata documentar in anul 1436 in calitate de localitate, asezata pe malurile raului Bac. Dar acest loc a fost populat din timpuri stravechi. Arheologii au descoperit aici asezari umane, care dateaza inca din epoca de piatra 35-8 mii ani i. Hr. ), asezari din epoca timpurie a fierului sec. Hr. ) si altele.

GALERIE FOTO. Imagini inedite din Slatina inceputului de secol XX

La inceputul secolului XX, Slatina era un mic targ de provincie asezat in imediata apropiere a raului Olt, intre Dealul Gradiste si ceea ce este cunoscut astazi ca orasul nou. Se pastreaza inca numeroase cladiri din acea perioada: Grand Hotel Regal, Scoala de Fete, Catedrala Ionascu, Cofetaria Minerva si alte 50 de cladiri istorice incluse in patrimoniul UNESCO. Acestea au intrat intr-un amplu proces de reconditionare si refacere.

GALERIE FOTO. Ce serviciu secret din Romania si-a lansat propria moneda

Serviciul Roman de Informatii a marcat implinirea a 25 de ani de la infiintarea institutiei prin lansarea unei monede aniversare si a unei colectii de timbre.

GALERIE FOTO: Cum arata cel mai nou sediu Facebook din California

Mark Zuckerberg si cei peste 100 de angajati Facebook din California s-au mutat recent intr-un spatiu de peste 43 de hectare. Vorbim practic de o cladire uriasa in apropiere de Oceanul Pacific, localizata in zona Menlo Park, potrivit theverge. com.

GALERIE FOTO VIDEO. 20 de ani de la catastrofa aviatica de la Balotesti. Reconstituirea VIDEO a accidentului

Balotesi, 31 martie, 1995. O zi de vineri care a intrat in istoria neagra a aviatiei din Romania. Atunci, un avion Airbus A310 al companiei TAROM care efectua cursa Bucuresti-Bruxelles. Zborul RO 371, care decolase in jurul orei 9. 00 de pe Aeroportul International Otopeni s-a prabusit la doar doua minute, in dreptul localitatii ilfovene Balotesti.

GALERIE FOTO: Cum arata sculptura in lemn prezenta in Cartea Recordurilor de doi ani

Artistul de origine chineza Zheng Chunhui, de doi ani se afla in Cartea Recordurilor si nimeni nu intrazneste sa-i depaseasca performanta. Motivul? Zheng Chunhui a realizat cea mai lunga sculptura in lemn din lume. El a lucrat 4 ani la capodopera , iar sculptura este realizata in trunchiul unui arbore masiv.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2129 seconds )