Libnet.ro
UNICEF

12:45

Igor Dodon: Daca aveam competentele necesare, Traian Basescu era declarat persona non grata demult

Adevărul Adevărul,
Igor Dodon: Daca aveam competentele necesare, Traian Basescu era declarat persona non grata demult

Presedintele Igor Dodon sustine ca nu e de ajuns ca fostului lider de la Cotroceni Traian Basescu sa-i fie doar retrasa cetatenia moldoveneasca, este necesar ca oficialul roman sa fie declarat si persona non grata. Seful statului a mentionat ca acest lucru demult s-ar fi produs, daca ar fi voia sa. continuă pe Adevărul

Parlamentul va sesiza din nou Curtea Constitutionala, daca Igor Dodon va refuza sa numeasca in functii noii ministri ai majoritatii parlamentare

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, afirma ca Parlamentul se va adresa Curtii Constitutionale pentru solutii, in cazul in care Igor Dodon refuza sa numeasca noii ministri nominalizati de coalitia de guvernare. Declaratia speakerului vine in contextul in care presedintele tarii a dat asigurari ca nu va semna decretele necesare in acest sens.

Igor Dodon, decis sa incalce constient Constitutia. Presedintele afirma ca nu va promulga nici pentru a doua oara legea ce interzice propaganda rusa

Igor Dodon sustine ferm ca, desi Constitutia il obliga sa promulge legile adoptate de Parlament daca acestea sunt intoarse presedintelui spre promulgare pentru a doua oara, aceasta practica nu se va respecta si in cazul promulgarii legii ce prevede interzicerea propagandei ruse in Republica Moldova.

Au probleme de integritate. Igor Dodon a respins candidaturile Guvernului la functiile de ministri

Dupa ce a semnat joi, 21 decembrie, decretul de demitere din functii a sase ministri din Guvernul Filip la propunerea Executivului, Igor Dodon a refuzat sa numeasca in functii noile candidaturi propuse de catre prim-ministru. Presedintele si-a motivat decizia prin faptul ca acestia au probleme de integritate.

Igor Dodon a semnat demisia a sase ministri din Guvernul Filip

Igor Dodon a semnat joi, 21 decembrie, decretele privind demisia a sase membri ai Cabinetului de Ministri, la propunerea premierului Pavel Filip. transmite IPN.

Igor Dodon: Cetatenii Transnistriei sunt statalisti, nu ca cei care sunt pentru Romania

Igor Dodon afirma ca pentru a solutiona problema transnistreana la guvernare trebuie sa vina statalisti, dar nu cei care vor in NATO sau in Romania. Potrivit presedintelui, in cazul reintegrarii tarii va fi nevoie si de o noua Constitutie, unde va fi stipulat ca Transnistria are dreptul la autodeteminare in caz ca Republica Moldova decide sa se uneasca cu Romania.

Vladimir Voronin: Tot mai multa lume intelege ca Igor Dodon are rolul de idiot util

Fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin afirma ca Igor Dodon are rolul unui idiot util la Presedintie, iar tot mai multi cetateni inteleg acest lucru. Potrivit liderului PCRM, seful statului este folosit de actuala guvernare pentru a speria partenerii europeni cu existenta pericolului rusesc.

Valeriu Ghiletchi, despre intentia lui Igor Dodon de a nu numi in functii noii ministri: Este regretabil ca avem un asemenea presedinte de tara

Este regretabil ca avem un asemenea presedinte de tara, asa a comentat deputatul Valeriu Ghiletchi decizia lui Igor Dodon de a nu semna decretele de numire in functie a noilor ministri nominalizati de coalitia de guvernare.

Igor Dodon:Turcia va finanta integral reparatia cladirii Presedintiei

Igor Dodon a anuntat marti, 19 decembrie, ca Turcia va finanta integral reparatia cladirii Presedintiei Republicii Moldova, in urma intelegerilor pe care le-a avut seful statului cu omologul sau turc, Recep Erdogan.

Igor Dodon, despre rechemarea ambasadorului Moldovei la Moscova: Guvernul intentionat tensioneaza relatiile cu Rusia

Igor Dodon a declarat ca rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova este o noua provocare a guvernarii proeuropene de la Chisinau. El s-a aratat indignat de aceasta decizie si a subliniat ca ea va influenta negativ relatiile moldo-ruse.

Igor Dodon, despre rechemarea ambasadorului Moldovei de la Moscova: Guvernul intentionat tensioneaza relatiile cu Rusia

Igor Dodon a declarat ca rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova este o noua provocare a guvernarii proeuropene de la Chisinau. El s-a aratat indignat de aceasta decizie si a subliniat ca ea va influenta negativ relatiile moldo-ruse.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2057 seconds )