Libnet.ro
UNICEF

11:45

incaierari violente la Hong Kong intre sustinatorii puterii si protestatari

Adevărul Adevărul,
incaierari violente la Hong Kong intre sustinatorii puterii si protestatari

Incaierari violente s-au desfasurat in Hong Kong, unde sustinatori ai puterii chineze au atacat protestatarii pro-democratie, distrugand bannerele si corturile acestora, anunta The Guardian. continuă pe Adevărul

UPDATE Incidente violente in Hong Kong: Protestatarii au fost agresati de huligani / Politia a anuntat ca a arestat 19 persoane, unele suspectate ca ar avea legaturi cu mafia chineza

Vineri seara, huliganii au lovit cu pumnii si cu picioarele protestatarii pro-democratie din Hong Kong in incercarea lor de a ii evacuarea din zonele de protest, daramandu-le corturile demonstrantilor. Mai multe persoane au fost ranite in urma incidenteului. Liderii studentilor au anulat negocierile cu guvernul acuzand oficialii ca au permis ca aceste violente sa aiba loc. Activistul veteran pro-democratie, Martin Lee, si liderul miscarii Occupy Central, Benny Tai, acuza triadele pentru violentele care au avut loc in Mong Kok, informeaza The Guardian.

Protestatarii din Hong Kong s-au luat la bataie cu sustinatorii regimului de la Beijing

Conflicte violente au izbucnit vineri dimineata intr-o zona comerciala, intre opozantii Executivului din Hong Kong si sustinatorii Beijingului, relateaza Reuters. Peste 50 de politisti au fost trimisi in.

Cum reusesc protestatarii din Hong Kong sa ramana conectati, fara semnal la telefoanele mobile sau retele wireless

Pe masura ce o multime de protestatari pro-democratie continua sa organizeze manifestatii in districtul central al Hong Kong-ului, o mare parte dintre acestia isi trimit mesaje printr-o retea care nu necesita semnali pentru telefoane mobile sau noduri WI-Fi. Acestia folosesc o aplicatie gratuita, numita FireChat, care este sustinuta de retele plasa, care permit telefoanelor mobile sa se uneasca pentru a forma un internet temporar.

Liderii studentilor din Hong Kong accepta un dialog cu seful Executivului

Liderii studentilor protestatari din Hong Kong continua sa ceara demisia sefului Executivului dar au acceptat oferta de a dialoga cu acesta.

Protestatarii din Hong Kong continua BLOCAREA orasului, si-au strans provizii si au ridicat baricade

Zeci de mii de protestatari au extins in aceasta dimineata blocarea strazilor din Hong Kong, relateaza Reuters. Manifestantii si-au asigurat provizii de apa si alimente si au ridicat baricade dupa ce au aflat.

Revolutia umbrelelor a continuat la Hong Kong. Efectele s-au resimtit puternic in toata lumea

A treia zi de proteste a fost una lipsita de violente la Hong Kong, unde zeci de mii de oameni au iesit din nou in strada pentru a cere organizarea alegerilor libere, fara interventia guvernului chinez. Miscarea.

Confruntari intre grupurile de manifestanti, la Hong Kong. 200 de oameni s-au luat la bataie

Confruntari intre grupuri de manifestanti au avut loc vineri la Hong Kong, unde numeroase persoane sunt nemultumite de faptul ca fosta colonie britanica este paralizata din cauza protestelor. Aproximativ 200.

Tensiunile dintre Hong Kong si China au si un substrat economic

Lupta locuitorilor din Hong Kong pentru drepturi democratice are caracter politic, dar are si un substrat economic. Chinezii bogati au stricat preturile la locuinte si produse de import in Hong Kong.

UE exprima preocupare in legatura cu situatia din Hong Kong

Uniunea Europeana a exprimat preocupare in legatura cu situatia din Hong Kong, indemnand toate partile sa aiba atitudine de retinere, informeaza AFP. Autoritatile din Hong Kong le-au.

Simbolurile revolutiei din Hong Kong: un adolescent care a dat startul protestelor si imnul rock al demonstrantilor

Joshua Wong are doar 17 ani, dar este cofondator al Scholarism, miscare ce a dat startul protestelor din Hong Kong. Tanarul este implicat in campanii de acest fel inca de cand avea 15 ani, insa nu-i place sa fie considerat un model. Demonstrantii din Hong Kong sunt reprezentati de unele dintre cele mai puternice simboluri: adolescenti implicati social si melodii rock sau din musicaluri pe post de imnuri.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2145 seconds )