Libnet.ro
UNICEF

10:30

intalnire istorica intre Papa Francisc si Patriarhul Chiril

România Liberă România Liberă,
intalnire istorica intre Papa Francisc si Patriarhul Chiril

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, va discuta, vineri, cu Papa Francisc, in cadrul unei intalniri istorice, la Havana. Aceasta va fi prima intalnire dintre un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse si seful Bisericii Romano-Catolice de la schisma dintre Bisericile din Orient si Occident in 1054, noteaza AFP. continuă pe România Liberă

UPDATE. intalnire istorica intre Papa Francisc si Patriarhul Chiril

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, va discuta, vineri, cu Papa Francisc, in cadrul unei intalniri istorice, la Havana. Aceasta va fi prima intalnire dintre un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse si seful Bisericii Romano-Catolice de la schisma dintre Bisericile din Orient si Occident in 1054, noteaza AFP.

intalnire istorica intre Papa Francisc si patriarhul Chiril: de ce acum

Intalnire istorica intre Papa Francisc si patriarhul Chiril. Dupa aproape un mileniu de la Marea Schisma, care a impartit crestinismul in doua mari ramuri - occidentala catolica) si estica ortodoxa) - un suveran pontif se va intalni cu un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse.

UPDATE Intalnirea istorica intre papa Francisc si patriarhul rus Kirill a inceput / Cei doi lideri religiosi s-au imbratisat

Intalnirea istorica intre seful Bisericii Catolice, papa Francisc, si liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a inceput in jurul orei 21:20 ora Romaniei), la Havana, informeaza AFP. Intalnirea fara precedent de la Havana, prima din istorie intre un papa si un patriarh rus, ar putea deveni un pas urias spre vindecarea unui rupturi de un milieniu dintre ramura occidentala si cea estica a crestinismului, care s-au despartit prin Marea Schisma din 1054. 50 Cei doi lideri religiosi ai crestinismului s-au imbratisat la inceputul intalnirii.

Vladimir Putin ar putea profita de pe urma intalnirii intre papa Francisc si patriarhul Kirill

Intalnirea intre papa Francisc si patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care urmeaza sa se desfasoare vineri, nu ar fi putut sa existe fara acordul presedintelui rus Vladimir Putin, iar liderul de la Kremlin ar putea fi unul dintre cei care sa beneficieze de pe urma ei, spun diplomati si analisti citati de Reuters.

Patriarhul rus Chiril in Cuba pentru o intalnire istorica cu papa Francisc

ACTUALIZARE 10:48 Papa Francisc a plecat de la Roma spre Cuba si Mexic Papa Francisc a plecat vineri dimineata de la Roma in prima sa vizita in calitate de suveran pontif in Mexic, care se va incheia in 18 februarie. inainte va face o escala la Havana, unde va avea o intalnire istorica cu patriarhul Bisericii ortodoxe ruse, Chiril, informeaza EFE.

Patriarhul rus Chiril, in Cuba pentru o intalnire istorica cu papa Francisc

ACTUALIZARE 10:48 Papa Francisc a plecat de la Roma spre Cuba si Mexic Papa Francisc a plecat vineri dimineata de la Roma in prima sa vizita in calitate de suveran pontif in Mexic, care se va incheia in 18 februarie. inainte va face o escala la Havana, unde va avea o intalnire istorica cu patriarhul Bisericii ortodoxe ruse, Chiril, informeaza EFE.

Patriarhul rus Chiril in Cuba pentru o intalnire istorica cu papa Francisc

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril a sosit joi la Havana pentru o intalnire vineri cu papa Francisc, o intrevedere istorica intre capii a doua dintre cele mai mari confesiuni crestine, potrivit Mediafax.

Negocieri pentru unificarea sarbatorilor pascale: Patriarhul rus Chiril, in Cuba pentru o intrevedere istorica cu Papa Francisc. Este prima intalnire dintre liderii Bisericii Catolice si Ortodoxe dupa aproape 1.000 de ani

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril a sosit joi la Havana pentru o intalnire vineri cu papa Francisc, o intrevedere istorica intre capii a doua dintre cele mai mari confesiuni crestine, potrivit Mediafax. Aceasta va fi prima intalnire dintre un patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse si seful Bisericii Romano-Catolice de la schisma dintre Bisericile din Orient si Occident in 1054, noteaza AFP.

Negocieri pentru unificarea sarbatorilor pascale: Patriarhul rus Chiril, in Cuba pentru o intrevedere istorica cu Papa Francisc

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Chiril a sosit joi la Havana pentru o intalnire vineri cu papa Francisc, o intrevedere istorica, prima de la schisma dintre Bisericile din Orient si Occident in 1054, noteaza AFP. Reamintim ca papa Francisc a avut intalniri cu patriarhul ecumenic Bartolemeu, cu reprezentanti ai confesiuni protestante dar si cu liderul Bisericii Anglicane, in cadrul a ceea ce pare a fi o strategie in privinta realizarii unitatii crestine. ----------------------Ora 9:05 Papa Francisc a parasit Roma putin inainte de ora 7:00 GMT, cu destinatia Cuba, unde se va intalni cu patriarhul rus Chiril.

VIDEOCum si-au luat ramas bun preotii rusi de la Patriarhul Kirill. Capul Bisericii Ruse va avea o intalnire istorica cu Papa de la Roma

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii Kirill a plecat astazi in Cuba unde ulterior va avea loc intalnirea istorica cu Papa Francisc. La aeroport, preotii prezenti si-au luat ramas bun de la capul Bisericii Ortodoxe Ruse.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2351 seconds )