Libnet.ro
UNICEF

12:30

Klaus Iohannis si PNL propun modificari controversate la Codul Silvic

B1 B1,
Klaus Iohannis si PNL propun modificari controversate la Codul Silvic

Codul Silvic intra marti in dezbatere. in cadrul sedintei comune dintre reprezentantii Comisiei pentru agricultura si cea juridica se vor dezbate noile prevederi pentru modificarea si completarea legii,. continuă pe B1

PNL vrea sa scoata din Codul Silvic articolul care interzice unui operator economic sa proceseze mai mult de 30% dintr-un sortiment de lemn scos pe piata

PNL a depus luni la Camera Deputailor, la comisia de specialitate, o serie de amendamente la Codul Silvic prin care se doreste scoaterea restrictiei potrivit careia un operator economic/grup de operatori economici nu poate achizitiona/procesa mai mult de 30% din volumul dintr-un sortiment industrial de masa lemnoasa din fiecare specie, potrivit unui document obtinut de HotNews. ro. Aceasta prevedere a generat foarte multe controverse, fiind unul dintre principalele motive pentru care presedintele Klaus Iohannis a retrimis proiectul de lege pentru reexaminare in Parlament. Societatea civila a cerut pastrarea acestui prag si l-au acuzat pe Klaus Iohannis ca a retrimis legea in Parlament pentru scoaterea acestui articol, ceea ce ar avantaja firma Holzindustrie.

PNL: Prin Codul Silvic, PSD vrea sa scoata 1,2 milioane de hectare de padure din fondul forestier. Afacerea Schweighofer a intrat in Romania ca o afacere a familiei lui Ponta, in 2003 ministrul Agriculturii era Ilie Sarbu

PNL acuza PSD ca, prin Codul Silvic, ar dori sa scoata 1,2 milioane de hectare de padure din fondul forestier national, a declarat, luni, deputatul PNL Tinel Gheorghe, aratand ca liberalii nu vor vota Codul, daca nu le sunt acceptate amendamentele care se suprapun pe cele ale presedintelui Klaus Iohannis.

Comisiile Parlamentului se reunesc astazi sa discute cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis pe Codul Silvic

Comisiile de Mediu, Agricultura si Comisia Juridica a Camerei Deputatilor se reunesc astazi in sedinta, de la ora 13. 00, pentru a da un aviz asupra cererii de reexaminare trimise de presedintele Klaus Iohannis.

Cum a ajuns Codul Silvic sa incaiere Palatele

Proiectul de modificare a Codului Silvic a devenit motiv de cearta intre presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta, dupa ce liderul PSD a insistat ca proiectul trimis la reexaminare Parlamentului, de catre seful statului, ar trebui sa ramana in forma sa actuala.

ANALIZA Ce a declansat protestele pentru salvarea padurilor si cum a ajuns Klaus Iohannis sa fie considerat dusmanul tarii

Defrisarea padurilor a devenit de cateva luni un subiect major pe agenda publica. Discutiile au pornit de la un proiect de modificare a Codului Silvic, proiect al PSD, care - pe langa unele prevederi foarte bune - lasa cateva portite pentru nereguli majore, precum defrisarea fara discernamant daca ai in proprietate sub 10 hectare de padure. Cum Klaus Iohannis a refuzat sa promulge proiectul si l-a retrimis la Parlament, PSD a inceput - cand voalat, cand direct - sa il lege pe Iohannis de numele companiei austriece Holzindustrie, cel mai mare jucator pe piata prelucrarii lemnului. Cum a intrat Iohannis in gura PSD, care sunt motivele reale de protest fata de actuala situatie si ce urmeaza in plan legislativ?Citeste o analiza HotNews. ro.

Consiliul Concurentei cere punctul de vedere al Comisiei Europeane cu privire la Codul silvic: Consiliul vrea consultare pe limitarea pragului de 30% pe taierile de lemn

Consiliul Concurentei se consulta cu Comisia Europeana cu privire la Codul silvic, informeaza B1 TV. Reprezentantii Consiliului Concurentei au transmis o solicitare catre executivul european, cerand un punct de.

Codul Silvic intra in dezbatere in Parlament

Codul Silvic intra marti in dezbatere. in cadrul sedintei comune dintre reprezentantii Comisiei pentru agricultura si cea juridica se vor dezbate noile prevederi pentru modificarea si completarea legii,.

Ponta: PSD va vota in Parlament Codul Silvic

PSD va vota in parlament Codul Silvic, pentru ca doreste sa opreasca mafia defrisarilor si a firmelor care au creat monopol pe piata, a declarat Victor Ponta la Targoviste. Ministrul Mediului,.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Regalitatii: 10 Mai este o zi profund legata de statalitatea romaneasca

Presedintele Klaus Iohannis a scris duminica, intr-o postare pe pagina personala de Facebook, despre Ziua Regalitatii, o zi profund legata de statalitatea romaneasca. Iohannis a explicat ca ziua de 10 mai o.

Discursul lui Klaus Iohannis la receptia oferita cu prilejul Zilei Europei: Romania este o sursa de stabilitate si democratie intr-o regiune complicata. / Adoptarea euro reprezinta cel mai important proiect de tara dupa aderarea la UE

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, sambata, in discursul rostit cu ocazia receptiei oferite cu prilejul Zilei Europei, ca Romania este o sursa de stabilitate si democratie intr-o regiune complicata, un partener angajat in sustinerea statului de drept, in apararea libertatii fundamentale si in promovarea economiei de piata. Seful statului a subliniat si faptul ca Adoptarea monedei unice euro reprezinta, fara indoiala, cel mai important proiect de tara dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Aderarea la zona euro impune, insa, o pregatire serioasa si un efort sustinut si bine coordonat in urmatorii ani din partea tuturor actorilor relevanti - politici, guvernamentali, bancari. Iohannis a mai tinut sa sublinieze ca Am convingerea ca, in scurt timp, vom face pasi semnificativi pentru a deveni membri ai Spatiului Schengen.

ştiri de la B1

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2274 seconds )